Det Kongelige Teater

Tidligere kongelig solodanser i Danmark med Den Finske Nationalballet

Del

Kenneth Greve vender tilbage til Det Kongelige Teater som balletmester med den flotte familie-ballet, Snedronningen

Kenneth Greve er ikke bare tidligere solodanser ved Den Kongelige Ballet. Han er også balletmester i Den Finske Nationalballet, og fra den 27.-29. januar 2017 står han i spidsen for sit finske ballet-ensemble og det klassiske eventyr Snedronningen i Operaen. Alt sammen i forbindelse med 100-året for Finlands selvstændighed.

6. december 1917 er nemlig en dato, som vores nordiske brødre i Finland husker med stolthed. Det er datoen, hvor Finland blev en selvstændig stat, og 100-året for begivenheden bliver i hele 2017 fejret, ikke bare i Finland, men i hele Norden. Og en af de første, store nordiske markeringer finder netop sted i København i Operaen.

Snedronningen er baseret på H.C. Andersens eventyr fra 1845, og er fyldt med sne, underjordiske væsener og magi. Kenneth Greve har sammen med kostumedesigner Erika Turunen og lysdesigner Mikki Kunttu skabt forestillingens univers. Balletten fremføres til musik indspillet af Finlands Nationaloperas orkester under musikalsk ledelse af komponisten Tuomas Kantelinen.

- Vi er glade for at kunne byde vores finske venner velkommen i Det Kongelige Teater, og sammen fejre en så stor og vigtig begivenhed for Finland og vores nordiske fælleskab. Vi glæder os til at kunne præsentere Snedronningen for vores publikum, og er stolte af at være værter for et så fantastisk arrangement, siger teaterchef for Det Kongelige Teater, Morten Hesseldahl.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum