Haderslev Kommune

Tidligere britisk udenrigsminister hovedtaler ved Haderslev Åben Sikkerhedspolitisk Topmøde 4. maj

Del

Den internationale hovedtaler på årets Sikkerhedspolitiske Topmøde i Haderslev kan ikke være mere aktuel ovenpå konflikten mellem Rusland og Vesten efter attentatet med nervegift attentatet i den engelske by Salisbury. Hovedtaleren er nemlig den tidligere britiske udenrigs- og forsvarsminister, Sir Malcolm Rifkind.

Sir Malcolm Rifkind var minister i alle 18 år under både Margaret Thatcher og John Major og er blandt de længst sidende ministre i Storbritannien nogensinde. Han har tidlige været parlamentsmedlem i over 40 år og var fra 2010 til 2015 formand for den parlamentskomite, der fører tilsyn med de britiske efterretningstjenester herunder MI6.

Sir Malcolm Rifkind var indtil 2015 formand for den komite, der fører tilsyn med de britiske efterretningstjenester og er fuldt på højde med den versende sag om nervegiftangrebet i Salisbury mod Sergej Skripal og dennes datter, Julia.

Sir Malcolm Rifkind vil på topmødet i Haderslev give sit perspektiv på det aktuelt forværrede forhold mellem Rusland og Storbritannien, og hvordan vi i Nordsø- og Østersøregionen skal forholde os til de sikkerhedspolitiske udfordringer, der møder os.

Sir Malcolm Rifkind vil bl.a. tale om konflikten med Rusland, og hvordan vi i Vesten skal modsvare Rusland. Herunder hvordan en kurs kan fastholdes, selvom Storbritannien er på vej ud af EU, og hvordan Danmark og Storbritannien har et særligt ansvar for de baltiske landes sikkerhed.

Læs mere om tilmelding og ’Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde’ her: http://haderslevlysfest.dk/programmer/haderslev-aabent-sikkerhedspolitisk-topmoede/

Interview med Rifkind
Ønskes et telefoninterview med Sir Malcolm Rifkind inden Topmødet kan det formidles via presseansvarlig Henrik Ørnstrup på hoe@haderslev.

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum