DGI

Tidligere borgmester i København valgt ind i DGI’s bestyrelse

Del

Pia Allerslev, der i 16 år sad i Københavns Borgerrepræsentation, kan nu skrive medlem af DGI’s hovedbestyrelse på sit i forvejen omfangsrige CV.

48-årige Pia Allerslev er nyt medlem af DGI’s hovedbestyrelse. Hun blev valgt på DGI’s årsmøde i Svendborg 14. november efter et kampvalg.

DGI kan se frem til en erfaren kvinde i sine rækker. Mest kendt er Pia Allerslev for sin politiske karriere, hvor hun har siddet i Københavns Borgerrepræsentation i 16 år, valgt ind for Venstre. Hun har i den periode både været Kultur- og fritidsborgmester samt Børne- og ungdomsborgmester.

Hun glæder sig til arbejdet som hovedbestyrelsesmedlem i DGI.

”DGI har været en bærende del af mit foreningsfællesskab. Jeg er vokset op i Vestjylland, og her er det DGI, der er tæt på foreningerne. Så nu bygger jeg oven på det, der startede, da jeg var frivillig træner og leder som 13-14 årig. Senere har jeg i mange år som kulturborgmester i København haft en mere politisk tilgang til DGI, og jeg ved, at der sker virkelig mange fantastiske ting i DGI i disse år,” siger Pia Allerslev.

Fra Vestjylland til København

Efter Pia Allerslev forlod Københavns Borgerrepræsentation har hun involveret sig i bestyrelsesarbejde, og er aktuelt formand for Hafnia-Hallen i København, Uppercut Danseteater, Girltalk og CP Danmark. Derudover er hun chef for partnerskaber og fundraising i Børneulykkesfonden samt partner i kommunikationsbureauet Sincera.

Pia Allerslev bor i København med sin mand, direktør Henrik Uth, og deres to børn Freja og Valdemar. Hun er født og opvokset i Ørnhøj mellem Herning og Holstebro i Vestjylland, og er oprindeligt uddannet folkeskolelærer fra Frederiksberg Seminarium.

En krævende periode

Pia Allerslev træder ind i hovedbestyrelsen i en krævende tid for DGI, for Corona-pandemien har sat sit præg på både DGI og idrætsforeningerne i 2020 og kommer også til at gøre det de kommende år.

”Jeg er meget imponeret over, hvordan udfordringerne er blevet håndteret. Der har været brug for en klar og høj røst til at råbe ministre, borgmestre og embedsmænd op, og det er DGI i høj grad lykkedes med. DGI har leveret et klart og tydeligt budskab om, hvor vigtigt foreningsglæde og bevægelse er – også i en tid præget af corona,” siger Pia Allerslev.

Hun er samtidig imponeret over idrætsforeningerne, der har været meget kreative i forhold til at holde aktiviteterne i gang.

”Men jeg er også bekymret. For jeg kan se, at der er foreninger, der bløder og er slået tilbage til start. Nogle af de mennesker, der har allermest brug for foreningslivet har valgt det fra – og det bliver et stort arbejde at få dem tilbage til foreningsdanmark,” siger Pia Allerslev.

Med sin politiske erfaring håber Pia Allerslev, at hun kan hjælpe DGI med at markere sig yderligere.

”Vi skal i DGI have en klar røst i det politiske landskab. Det kan jeg være med til at holde fast i,” understreger hun.

Kontakter

Pia Allerslev, tlf. 3058 0000.
Majbritt Andersen, pressechef i DGI, tlf. 2129 4115.

Billeder

Pia Allerslev. Fotograf Palle Skov for DGI
Pia Allerslev. Fotograf Palle Skov for DGI
Download

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6400 foreninger har over 1,6 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum