WFP - FN’s World Food Programme

Tidlig indsats og investering kan afværge fødevarekriser og spare milliarder i globale udgifter til fødevareassistance

Del

ROM/KØBENHAVN – Kronisk sult og antallet af fødevarekriser stiger og intensiveres verden over. En ny rapport fra FN’s World Food Programme (WFP) ”World Food Assistance: Preventing Food Crises” analyserer disse kriser og spørger, hvad der forårsager dem, hvad der afgør deres omfang og hvordan de kan undgås.

Billede: WFP/ Georgina Goodwin
Billede: WFP/ Georgina Goodwin

En af de vigtigste konklusioner i rapporten er de enorme udgifter, der kan spares på fødevareassistance gennem forebyggende foranstaltninger. Et stop for voldelige konflikter – en af de største årsager til sult – kan reducere udgifter til fødevareassistance med op til 50 procent om året. 

En stigning på et trin på Verdensbankens skala for stabilitet og fred The Index of Political stability and Absence of Violence kan medføre en besparelse på næsten USD 3 milliarder (baseret på data fra 2016). I reelle tal vil det betyde:

I Syrien ville WFP spare USD 300 milliarder hvert år 

I Yemen ville WFP spare USD 205 milliarder hvert år 

I Somalia ville WFP spare USD 85 milliarder hvert år 

"Det er afgørende at sætte en stopper for konflikter,” siger WFP’s chef for fødevaresystemer,Steven Were Omamo, som er manden bag rapporten. ”Men det kræver også langsigtede investeringer i uddannelse, infrastruktur og økonomisk vækst at forebygge fødevarekriser. Mens stigninger i indkomsten pr. indbygger hjælper lande med at begrænse omfanget af fødevarekriser, kan selv lavindkomstlande forhindre kriser ved at foretage disse investeringer.”

Hvis verden kunne eliminiere alle årsager til fødevarekriser, ikke kun konflikter men også klimaforandringer, kronisk sult og underernæring, dårligt fungerende fødevaresystemer samt fejlslagne politiske, sociale og økonomiske strukturer, ville WFP’s årlige udgifter til fødevareassistance være mere end USD 5 milliarder mindre. Med andre ord ville der stort set ikke være behov for fødevareassistance, og de penge, der blev sparet, kunne bruges på langsigtede udviklingsinitiativer, som kunne forbedre livet for de mest sårbare. 

Nøgleord

Kontakter

Anne Poulsen, WFP/København, mobil +45 4050 3993, e-mail: anne.poulsen@wfp.org
David Orr, WFP/Rom, mobil + 39 3402466831, e-mail david.orr@wfp.org

Billeder

Billede: WFP/ Georgina Goodwin
Billede: WFP/ Georgina Goodwin
Download
Billede: WFP/ Marwa Awad
Billede: WFP/ Marwa Awad
Download
Billede: WFP/ Karel Prinsloo
Billede: WFP/ Karel Prinsloo
Download
Billede: WFP: Karel Prinsloo
Billede: WFP: Karel Prinsloo
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN’s World Food Programme (WFP) – redder liv i nødsituationer og forandrer liv for millioner af mennesker gennem bæredygtig udvikling. WFP arbejder i mere end 80 lande i verden og giver fødevareassistance til mennesker, som er fanget i konflikter og katastrofeområder, og bygger grundlaget for en bedre fremtid.

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af kernebidrag. Kernebidrag giver WFP fleksibilitet og gør det muligt at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Danmark øger sit bidrag til Rohingya flygtninge og værtssamfund gennem WFP31.10.2018 07:05pressemeddelelse

KØBENHAVN – Den danske minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs annoncerede i dag et bidrag på yderligere 30 millioner kroner til at dække de akutte fødevarebehov blandt Rohingya flygtninge og værtssamfund. Det skete efter et netop afsluttet besøg i flygtningelejrene i Kutupalong-Balukhali, Cox’ Bazar sammen med eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme (WFP) David Beasley.

Stigende fødevarepriser i lande med konflikt burde forårsage "chok og forargelse"16.10.2018 07:02pressemeddelelse

KØBENHAVN – Ny forskning fra FN’s World Food Programme (WFP), lanceret på FN’s Internationale Fødevaredag (World Food Day), viser, at fødevarer i stigende grad bliver økonomisk utilgændelige i lande med konflikt eller som er udsat for politisk ustabilitet. I snesevis flere lande sætter vedvarende høje fødevarepriser håbet om et nærende måltid uden for rækkevidde for millioner af mennesker.

Eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme deltager i konference om støtte til Syrien og regionen23.4.2018 16:03aktuelt

Bruxelles – Eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme (WFP), David Beasley, vil være blandt de globale ledere på konferencen Supporting the Future of Syria and the Region, som bliver afholdt den 24. og 25. april i Bruxelles. Konferencen er arrangeret af De Forenede Nationer (FN) og Den Europæiske Union (EU) og konferencen har til formål at rejse midler til mennesker ramt af krigen i Syrien og styrke fredsprocessen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum