Transportministeriet

Tid til at vende tilbage til den kollektive transport

Del

Nedlukninger og hjemmearbejde betød et stort fald i antallet af passagerer i den kollektive transport. De seneste trafiktal viser, at passagertallet stadig er et stykke fra niveauet før corona. Transportministeren opfordrer danskerne til igen at springe på toget eller stige på bussen - også af hensyn til klimaet.

Nedlukninger og hjemmearbejde betød et stort fald i antallet af passagerer i den kollektive transport. De seneste trafiktal viser, at passagertallet stadig er et stykke fra niveauet før corona. Transportministeren opfordrer danskerne til igen at springe på toget eller stige på bussen - også af hensyn til klimaet.

Coronaen har med hjemsendelser, krav om mundbind og andre restriktioner påvirket den kollektive transport, der - trods store fald i passagertallene - har været holdt kørende gennem hele coronakrisen.

I takt med den gradvise genåbning af samfundet er mange passagerer vendt tilbage til den kollektive transport, men niveauet har endnu ikke nået normalen fra før corona. Stort set alle restriktioner er dog ophævet, og størstedelen af befolkningen er nu vaccineret. Derfor kan man nu igen roligt planlægge hverdagen med kollektiv transport.

- Vi er på vej mod en normal hverdag, og jeg vil derfor opfordre til, at endnu flere passagerer vender tilbage til den kollektive trafik. Pandemien er under kontrol, størstedelen af de voksne danskere er vaccineret og de sidste restriktioner er under ophævelse. Så den kollektive transport er nu igen det oplagte valg for rigtig mange. Det er effektivt, det giver kortere køer på vejene, og det er klimavenligt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Rejsekortaktiviteten har i løbet af august i perioder været tæt på samme niveau, som inden corona kom til landet. De seneste tal viser dog, at aktiviteten henover de forskellige områder ligger 10-20 procent under niveauet i en sammenlignelig periode i 2019. Bl.a. i S-togtrafikken er der knap 20 procent færre passagerer end samme periode i 2019.

- Gennem hele perioden med corona har operatører og medarbejdere i den kollektive transport udvist et stort ansvar og fleksibilitet ved at opretholde driften. De har holdt den kollektive trafik kørende for det kritiske personale og sikret, at det var muligt at holde ekstra afstand og udvise forsigtighed i den kollektive transport. Det vil jeg gerne sige tak for.

- Nu er vi tilbage til de tider, hvor man endelig må springe på toget, stige på bussen eller gå ned i metroen. Trafikvirksomhederne har desuden udviklet et nyt fleksibelt pendlerprodukt, der understøtter en mere fleksibel hverdag for dem, som har øget mulighed for hjemmearbejde. Det vil jeg gerne opfordre til, at man udnytter, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

Kommissionen offentliggør vigtig afgørelse vedrørende PostNord10.9.2021 15:07:54 CEST | Pressemeddelelse

EU-Kommissionen har nu endegyldigt fastslået, at en intern kapitaloverførsel på 3.5 milliarder svenske kroner fra PostNord til Post Danmark er sket på markedsvilkår og derfor ikke udgør statsstøtte. Samtidig er det afgjort, at kapitaltilførsler fra den danske og svenske stat til PostNord på i alt 667 millioner svenske kroner ikke kan godkendes som overførsler, der er sket på markedsvilkår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum