Haderslev Kommune

Tid til at finde årets æreshertug

Del

Kender du en eller flere personer i Haderslev Kommune, som har været med til at gøre kommunen sjovere, bedre og mere attraktiv at bo i? Så er det nu, du skal foreslå ham, hende eller dem som som årets æreshertug 2017.

Hertug Hans Festival i Haderslev nærmer sig, og dermed er det tid til at finde ud af, hvem der skal have kæde om halsen og udnævnes til årets æreshertug.

Komiteen for udvælgelsen af æreshertug har besluttet, at en æreshertug er en person eller en gruppe, der:

  • har gjort en positiv forskel for Haderslev Kommunes omdømme
  • har bidraget til en positiv udvikling og vækst
  • har gjort en social eller kulturel indsats
  • arbejder uselvisk
  • gør et arbejde udover det forventelige

I første omgang drejer det sig om at finde frem til de personer eller grupper, som har været med til at gøre Haderslev Kommune sjovere, bedre og mere attraktiv at bo i. Alle borgere kan inden den 10. maj 2017 komme med et bud på, hvem der skal være æreshertug.

Forslaget skal være skriftligt begrundet og sendes til Haderslev Kommune, Kultur og Fritid, Gåskærgade 26-28, 6100 Haderslev, eller på mail til kulturogfritid@haderslev.dk

Kåringen af årets æreshertug sker lørdag den 3. juni klokken 11.30 på Torvet i Haderslev.
Æreshertugen og ledsager inviteres med til historisk taffel lørdag aften.

En komité udvælger, hvem der skal være æreshertug. Komiteen består af Borgmesteren, en repræsentant fra de tidligere æreshertuger, lokalredaktører fra den lokale, skrivende presse og arrangøren af Hertug Hans Festivalen - Foreningen Hertug Hans Festivalen.

Om æreshertugen:
Haderslev Kommune har siden midten af 1970´erne hvert år udnævnt en æreshertug.
Begrebet er opstået i forbindelse med afholdelse af Haderslevs byfest ”Hertug Hans Festen”, hvor man hvert år har æret en borger, der har gjort sig positivt bemærket, har gjort noget for kommunen, og som har skabt øget interesse for kommunen og dens aktiviteter - en borger som har medvirket til at gøre Haderslev bedre, sjovere og mere attraktiv at bo i.

Honorering:
Æreshertugen honoreres med blomster, kæde og en reception. Derudover inviteres den nye æreshertug og ledsager til at deltage i det historiske taffel lørdag aften. Æreshertugens navn indgraveres i en messingplade, der placeres i belægningen ved Stormklokken. Traditionen tro finder dette sted i slutningen af april året efter udnævnelsen.

Æreshertugens forpligtelser:
Æreshertugen indtræder i rækken af æreshertuger, der bl.a. tæller navne som:
Poul Schlütter, Ole Olsen, Louis Ehlers, Teatret Møllen, Niels Henrik Arendt samt Svend og Sanne Brodersen. Og så selvfølgelig sidste års æreshertug Orla Bryld Mortensen, der er formand for Haderslev Butikkerne og blandt andet blev kåret for sit store frivillige engagement i Haderslev Idrætsakademi.

Æreshertugen må påregne deltagelse ved flere arrangementer i løbet af det kommende år f.eks. Haderslev Jazzfestival, Vojens Høtte, Kultur i Gram og Kulturfestival.

Praktisk:
Æreshertugen udråbes fra Torvet i Haderslev under lørdagens optog.
Optoget standser ved Torvet i Haderslev kl. 12.30, hvor borgmesteren begrunder udnævnelsen og hænger kæde på, overrækker blomster, skåler – og åbner festen. Den nye æreshertug takker. Derefter kører den nye æreshertug, sammen med familie og borgmester en æresrunde i Haderslev By og slutter med en åben reception i Taffelteltet på det historiske marked i Damparken, hvor Haderslev Kommune er vært. Hertil inviteres også de tidligere æreshertuger, pressen, sponsorer m.fl. Æreshertugen indbydes endvidere til deltagelse ved højbord med Hertug Hans og øvrige gæster lørdag aften samt evt. øvrige arrangementer under festivalen.

Billede: Sidste års æreshertug, Orla Bryld Mortensen, ved siden af sin hustru, Anne Grete Mortensen. 

Kontakter

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum