3F

Ti modtagere af Fællesskabsprisen udpeget

Del

Årets fællesskabspris går til vidt forskellige personer og grupper over hele landet: "De er tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere," siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som er en af initiativtagerne til prisen.

Fællesskabsprisen 2016 uddeles i dag

 

I dag, torsdag den 9. Juni, bliver modtagerne af Fællesskabsprisen 2016 hædret ved en stor prisuddeling ombord på skibet Pearl Seaways.

Se de ti vindere nederst i dokumentet

Bag Fællesskabsprisen står Mette Frederiksen (S), ISS, Falck, Dansk Metal, 3F, HK, Professionshøjskolen Metropol, VIA University College, Professionshøjskolen UCC, Post Danmark og PensionDanmark.

Prisen uddeles til i alt ti enkeltpersoner eller grupper, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark. Udover æren modtager vinderne også et unikt kunstværk af kunstneren Jesper Dalgaard.

Skibet sejler fra kajen ved Nordhavn kl. 12.00 og er ude på vandet i ca. 3 timer. Mellem taler og uddeling af priser vil Frank Clifforth, Karina Willumsen og Folkeklubben underholde med musikindslag fra scenen. Dina Al-Erhayem er vært.

Prisuddelingen vil blive åbnet med en tale af Mette Frederiksen, der også vil uddele den sidste pris.

- Fællesskabsprisen går til vidt forskellige mennesker. Men de har alle sammen det til fælles, at de er tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere. De arbejder ikke kun for deres egen skyld, men for os alle sammen, siger Mette Frederiksen.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014. Gennem de sidste tre år har danskerne nomineret over 2000 ildsjæle.

- Jeg er overbevist om, at netop ønsket om samhørighed og om at være sammen, vil udgøre en stor del. For det er så grundlæggende en bestanddel af os alle sammen og af vores land. Fællesskabet er ikke noget, vi påtvinger hinanden. Det er noget, vi vælger at indgå i. Og vi sætter stor pris på dem, der går den ekstra mil for os alle sammen. Når man ser på, hvor mange der er blevet nomineret i dette års Fællesskabspris, forstår man, hvad jeg mener. Det er alt fra grupper af frivillige, der skaber oplevelser for syge børn. Danskere, der tager initiativ i lokalsamfundet. Arbejdskammerater, der altid sikrer et godt socialt arbejdsmiljø. Foreninger, der løfter et stort socialt ansvar og alt derimellem, siger Mette Frederiksen.

Alle nomineringerne kan ses på www.faellesskabsprisen.dk

For deltagelse i prisuddelingen og for flere oplysninger, kontakt venligst PR-ansvarlig Mette Wibeck Olsen på 4075 3476 / mette@wibeck.dk eller projektleder Lillian Bigum på 31317608 / lillian@newdeals.dk 

Hent Fællesskabsprisens logo her: http://faellesskabsprisen.dk/vaerktojskassen/

De ti modtagere af Fællesskabsprisen 2016 er:

 

1. Global Kidz, København

Global Kidz er en frivillig forening, der tilbyder undervisning i dans og bevægelse fra alverdens lande. Foreningen har gennem sine syv års eksistens lagt stor vægt på at inddrage børn og familier med etnisk minoritetsbaggrund, der ikke tidligere har haft en aktiv fritid. Global Kidz’s aktiviteter tilbydes i tre udsatte byområder, herunder ydre Nørrebro, hvor foreningen startede. Global Kidz har en showgruppe med børn i alderen 6-12 år, der tager ud og optræder med bollywood-dans, jamaicansk dancehall, hiphop mv. Alene i de sidste par år har børnene optrådt til alverdens lejligheder, fx ved Nationalmuseets Fastelavnsfest, Folkekøkkenets indsamlingsarrangement for Røde Kors, Kulturhavn på Islands Brygge og meget mere. Prisen modtages af foreningens formand Mikala Hoff Skovgaard

2. Aysam Muhammed, Brønderslev

Aysam Muhammed betalte en menneskesmugler for at få lov at flygte til Danmark sammen med sin gravide kone og sin lille søn – nu arbejder han som serviceassistent hos ISS og holder i sin fritid foredrag for andre flygtninge om vejen ind på det danske arbejdsmarked, og om hvad det har betydet for ham og hans familie,at han har fået fast arbejde i Danmark. Han hjælper dem også med jobsøgning og fungerer som tolk. Aysamhar siden sin første arbejdsdag været værdsat af sine nærmeste kollegaer samt af PN Beslag i Brønderslev,som er den kunde, som Aysam arbejder for.

3. Flora Ghosh, Frederiksberg

Flora Ghosh kom til Danmark som 25-årig fra en barndom i Bangladesh med krig, svigt og seksuelt misbrug. Siden har hun taget en uddannelse som socialrådgiver, og hun etablerede i 2011 behandlingstilbuddet LivaRehab, der har til formål at hjælpe kvinder, der som enten har været/er i prostitution, har været udsat for vold eller seksuelt misbrug. LivaRehab tilbyder et forløb med udgangspunkt i den enkelte kvindesbehov. Tilbuddene omfatter bl.a. socialrådgivning, uddannelsesvejledning, gældsrådgivning, psykolog- oglægesamtaler samt coaching. Flora modtog i 2013 Trine Bryld Prisen for sin indsats for udsatte kvinder.

4. Mentorordningen Bryd Unges Ledighed Nu, Landsdækkende

Bryd Unges Ledighed Nu er et mentorprojekt af frivillige erhvervsledere, som rådgiver og støtter udsatte unge mellem 15-30 år, så de kan komme i uddannelse, job eller finde en praktikplads. Mange udsatte ungehar ikke mange chancer for at klare sig gennem en videregående uddannelse, få en praktikplads eller findeet job - bl.a. fordi de ikke har forældre, der kan støtte dem i at organisere hverdagen eller kan hjælpe demmed at skrive en god ansøgning. Det hjælper Bryd Unges Ledighed Nu med - de finder kompetente mentorer, der har tid og overskud til at hjælpe de unge. Ordningen har gode resultater: 71 % af de unge er kommet i job eller i gang med en uddannelse efter de fire måneders mentorforløb. Prisen modtages af projektleder Trine Bruun.

5. Brian Sørensen, Aarhus

Brian Sørensen har i de sidste 20 år viet sit liv til at forbedre levevilkårene for psykisk sårbare. Han har søsat en række aktivitets- & væresteder og sociale projekter for psykisk sårbare, og han har de seneste år stået i spidsen for to succesfulde socialøkonomiske virksomheder Café Kaffegal & ØKOgal, som skaber jobs på særlige vilkår til psykisk sårbare. I 2015 var han ved at dreje nøglen om pga. ændringer i reglerne for socialøkonomisk virksomhed, men med udmeldingen på Facebook om, at ”Det er så gak gak, at det bliver farvel og tak’, blev den oprindelige lovgivning forlænget, og caféen kunne fortsætte til glæde for de ansatte. I 2015 vandt Café Kaffegal titlen som Byens Bedste Café.

6. Jimmi Jørgensen, Korsør

I fem år levede Jimmi Jørgensen som stofmisbruger og hjemløs. I dag har han vristet sig fri af sin fortid, arbejder som sosu-hjælper og arrangerer i sin fritid bl.a. fællesspisning for ensomme og økonomisk trængte mennesker i Korsør. Desuden har han i de sidste to år arrangeret julefester for folk, som ikke har andresteder at tage hen. Jimmi Jørgensen har selv stået for indsamlingen og skaffet sponsorer, så de gæsterneogså fik julegaver. Derudover har Jimmi arrangeret fastelavn, hvor børn fra familier med en trængtøkonomi kunne slå katten af tønden. Netop nu er Jimmi i færd med at stifte foreningen ”Korsør holder sammen”, hvis formål er at styrke det kulturelle og sociale sammenhold i Korsør.

7. Pia Isert, Herlev

Pia Isert er pensioneret gymnasielærer og bruger al sin tid på samvær med udsatte og sårbare unge i et af Herlev Kommunes beskæftigelsesprojekter for unge under 30 år, der står udenfor arbejdsmarkedet. Pia er også aktiv omkring Herlev Kommunes fodboldfitness-projekt, der er et projekt i samarbejde med DBU. På trods af den store aldersforskel er Pia fantastisk til at støtte de unge. De unge har alle det tilfælles, at de har diverse psykiske udfordringer eller personlige problemer. Pia Isert sætter en ære i at rådgive, opmuntre og rose de unge, så de genvinder troen på sig selv. Samtidig er hun god til at lytte, og de unge kommer til hende, når de har nogle ting, de har brug for at tale om.

8. Finn Jenne, Skagen

Finn Jenne er fagforeningsmand, og han har i årevis har lagt et stort arbejde i at give Skagens rumænere ordentlige forhold på arbejdsmarkedet såvel som i fritiden. Finn har skabt et netværk til rumænerne, som har udviklet sig enormt igennem gensidig respekt. Finn har holdt møder med rumænerne, hvor der har været fokus på integration, dansk kultur, fritidsinteresser, SKAT, kulturelle tilbud samt den danske arbejdsmarkedsmodel. Med Finn som sparringspartner har mange rumænere meldt sig ind i fagforeningen - og det fællesskab, som det giver dem. Finn har også lykkedes med at få integration af rumænere på dagsordenen i det lokale erhvervsliv. Lokale arbejdsgivere er begyndt at hjælpe de udenlandske medarbejdere med fx sprogundervisning og lokalkendskab. Der bor i mellem 350 og 500 rumænere i Skagen, der alt i alt har omkring 8000 indbyggere.

9. Emmanuel Kwesi Amonoo, Aarhus

Emmanuel Kwesi Amonoo – eller ”Sort Humor” som han kalder sig selv - er en århusiansk buschauffør, der elsker sit job og spreder glæde blandt sine passagerer. Emmanuel er en rigtig humørbombe og har altid overskud til at give et smil, en joke eller en hilsen med på vejen. Han ønsker fx alle “god arbejdslyst” ved hvert andet stoppested. Han er altid hjælpsom og venlig, og hvis der opstår problemer, finder han positive løsninger. Det er aldrig kedeligt at køre i bus, når det er med Emmanuel bag rattet!

10. Søren Carlos, Svendborg

Søren Carlos står bag projektet Carlos Kitschen, der har til formål at støtte indsatte til en bedre løsladelse og minimere risikoen for, at de vender tilbage til kriminalitet. Derfor tilbyder Søren - i samarbejde medKriminalforsorgen og High:five - indsatte at komme i praktik i hans café i den sidste del af deres afsoning, og de kan derved begynde en positiv resocialiseringsproces - allerede inden de bliver løsladt. Søren mener, at fællesskaber er for alle. Også dem som i en periode har taget nogle forkerte valg. De indsattes arbejde i cafeen skal bruges til at aflære ”fængselsmentaliteten”, og cafeen skaber nogle arbejdsmæssige realistiske rammer - og igennem en lind strøm af kunder og arbejdskollegaer, giver det de indsatte en masse social tilvænning.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum