DI Thy Mors

Thy/Mors er et faglært kraftcenter

Del

Enkelte beboere omkring Limfjorden vidste det nok i forvejen. Men nu er der også faktuelt bevis for, at Thy/Mors ligger helt i top, når det gælder faglært arbejdskraft i Danmark. Og udviklingen er endda positiv. Det glæder DI’s formand i Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, på dagen, hvor DI Thy/Mors afholder deres store årlige erhvervstræf på Hotel Vildsund Strand.

For det første ligger andelen af beskæftigede, der er faglærte, langt højere end i resten af Danmark. For det andet er andelen af unge, der søger ind på erhvervsskoler steget mere end i resten af landet og i Region Nordjylland.

”Nu skal vi sørge for, at der er praktikpladser til alle de unge ambitiøse mennesker, der gerne vil ud og bidrage hos virksomhederne. De kan medvirke til, at vi får endnu mere vækst i vores kommuner. Og både vores erhvervsliv og kommuner har et ansvar for, at der er gode muligheder for lærlingepladser, så de unge også bosætter sig og stifter familie i Thisted og Morsø”, siger Tage Odgaard Nielsen, DI’s formand i Thy/Mors, der til daglig er adm. direktør i Frontego, der leverer produkter til køkken- og inventarbranchen.

I Morsø Kommune valgte imponerende 39 pct. af 9. og 10. klasserne at søge en erhvervsuddannelse i 2018. Det tal er steget fra 31,6 pct. i 2017. I Thisted Kommune er det tilsvarende tal steget fra 26,3 pct. til 29,5 pct. Samlet set søgte blot 19,4 pct. af samme årgang en erhvervsuddannelse på landsplan (1 pct. stigning), mens tallet for Region Nordjylland er 24,2 pct. (2 pct. stigning).

Og virksomhederne glæder sig til at få gavn af fremtidens faglærte medarbejdere, så ordrebøgerne kan blive endnu større.

”Der er i Danmark en stigende forståelse af, at dygtige, faglærte medarbejdere er fundamentet i rigtig mange af vores virksomheder. Det er blevet højstatus at lave kvalitetsprodukter, der er til gavn for både forbrugere og den lokale økonomi”, siger Tage Odgaard Nielsen, der byder velkommen til erhvervstræf for virksomheder, politikere og lokalsamfundet torsdag den 7. juni kl. 15.30 på Hotel Vildsund Strand.  

Netop nu er det 38 pct. af de beskæftigede 15-69-årige i Danmark, der har en erhvervsfaglig uddannelse som højeste fuldførte. I Thy/Mors er det tilsvarende tal hele 49 pct., hvilket understreger, at Thisted og Morsø er et faglært kraftcenter. Det glæder Tage Odgaard Nielsen:

”Det skaber muligheder og skatteindtægter i vores område, som kommer kommunerne og alle borgere til gode. Hvis vi skal øge bosætningen og fastholde de unge, er det afgørende, at der er gode jobs at få. Det er især vigtigt, fordi mange medarbejdere går på pension i de kommende år.”

Udfordringen omkring tiltrækningen af dygtige faglærte understreges af, at virksomhederne allerede i dag har svært ved at tiltrække de nødvendige medarbejdere. Indenfor de seneste 12 måneder har næsten halvdelen (45 pct.) af de virksomheder, der forsøgte at rekruttere, måttet lede forgæves. 2/3-dele af dem var på jagt efter nye faglærte kollegaer.

”Derfor er jeg virkelig glad for, at så mange unge går i en faglært retning. Det lover godt for fremtiden i Thy/Mors, og vi har brug for dem alle sammen i erhvervslivet. Men stigningen i optaget på erhvervsuddannelserne løser altså ikke problemet i sig selv. Der er brug for, at flere flytter til vores egn. Og at de unge vender retur, når de har været ude og få deres uddannelse”, siger Tage Odgaard Nielsen.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger – kontakt:
Konsulent i DI Thy/Mors Henrik Marcher Larsen, heml@di.dk, tlf.: 4015 8858
Pressekoordinator Jeppe Bo Rasmussen, jebr@di.dk, tlf.: 2440 1897

Billeder

Information om DI Thy Mors

DI Thy Mors
DI Thy MorsFor yderligere information om DI Thy/Mors:

Konsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Økonomielev får tildelt stort ansvar og vinder årets lærling 201918.2.2019 10:00:00 CETPressemeddelelse

DI Thy/Mors lærlingepris 2019 går til 22-årige Malte Grysbæk Nørgaard, som er uddannet økonomiassistent fra Thy-Mors Energi A/S. Malte Grysbæk Nørgaard vinder prisen, fordi han i sin læretid har vist høj faglighed inden for økonomifaget. Det har betydet, at han trods sin unge alder har fået ansvar for flere af selskabets økonomifunktioner. Malte har desuden vist et usædvanligt stort engagement i sin rolle som medarbejder og som kollega i løbet af sin læretid hos Thy-Mors Energi A/S.

Tunge løft uden skader udløser initiativpris på Mors1.11.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det skal være slut med rygskader og nedslidte medarbejdere på byggepladsen. I hvert fald hvis man spørger hos Smart Lift A/S på Mors. De har nemlig udviklet vakuumlifte, som med en kombination af præcision og styrke kan løfte og montere vinduespartier og andre store elementer. Helt uden at medarbejderen behøver at bruge kræfter. Ifølge formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, har Smart Lift A/S ramt et stort behov i markedet. Et behov som har skabt grundlag for en kraftig skalering af Smart Lift A/S. Og som nu udløser DI Thy/Mors’ Initiativpris 2018. - Man kan faktisk sige, at Smart Lift løfter hele niveauet på byggepladserne. Liftene er med til at øge effektiviteten, fordi én mand pludselig kan lave tre mands arbejde. Der bliver mindre spild, fordi der er færre elementer, der går i stykker. Og endnu vigtigere, så slipper folkene for selv at løfte rundt på vinduer, gipsplader og andre tunge ting. Dét er ægte innovation, og det fortjener at blive hyldet, siger Tage Odgaard Niels

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum