Hjerteforeningen

Thomas Evers og Hjerteforeningen inviterer til julebanko

Del

Julen er hjerternes fest, og intet hjerte skal stå alene. Derfor arrangerer Hjerteforeningen 15. december virtuel julebanko for at gøre endnu en indsats for at mindske den december-ensomhed, som mange danskere føler.

Thomas Evers, ambassadør for Hjerteforeningen og kendt fra bl.a. Vild med Dans, er bankovært og vil tage deltagerne med ind i juleuniverset og give muligheden for at hygge og vinde flotte præmier, hvilket blandt andre adm. direktør i Hjerteforeningen Anne Kaltoft ser frem til.

- Ensomhed er en stor udfordring for danskernes hjerter – og ikke mindst her op til jul, hvor ensomheden desværre kan ramme ekstra hårdt. Måske især med det stigende smittetryk. Derfor håber vi, at vi med dette arrangement kan være med til at bringe noget julestemning hjem i stuerne, siger Anne Kaltoft, og Thomas Evers supplerer:

- Hvis vi bare kan være med til at gøre en forskel for én ensom, så vil vi gå glade i seng. Så jeg ser virkelig frem til det her julebankoarrangement, siger Thomas Evers Poulsen.

Mere end 380.000 danskere er svært ensomme, og ensomme har 30 procent større risiko for at udvikle en hjertesygdom. Samtidig oplever især mange ensomme, at hverdagen tynges ekstra meget af den eskalerende coronasituation. Håbet er derfor, at mange vil bakke op om det nye arrangement og få fyldt hjertet op med gode oplevelser.

- Det har været en hård tid for rigtig mange mennesker, og med det her arrangement kan vi forhåbentlig få en masse til at få et smil på læben og nyde lidt julebanko bag skærmen trygt bag hjemmets fire vægge, siger Anne Kaltoft.

Oprindeligt var der arrangeret én omgang julebanko, men da det første arrangement blev bestormet af tilmeldinger og måtte melde udsolgt efter ganske kort tid, vil der blive afholdt to omgange julebanko.

Tilmelding foregår her: https://hjerteforeningen.dk/intethjertealene/julebanko/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen sætter fokus på ensomhed og trivsel – for ingen hjerter skal stå alene

Ensomhed er en kolossal udfordring for danskernes hjerter. Især her op til jul, hvor ensomheden rammer mange ekstra hårdt.

Virkeligheden er, at omkring 380.000 danskere er svært ensomme. Og forskning viser, at ensomme har 30 % større risiko for at udvikle en hjertesygdom. Det understreger, at sammenhængen mellem mental sundhed og hjertesygdom er alvorlig.

Derfor sætter Hjerteforeningen i julen fokus på ensomhed og mental sundhed. Vi kæmper for, at intet hjerte skal stå alene og tilbyder støtte og fællesskaber bl.a. gennem Hjertelinjen, patient- og pårørendestøtte samt vores lokale aktiviteter over hele landet.

Vær med, når vi sætter fokus på ensomhed og mental sundhed i julen her.

Tilmelding til julebanko foregår desuden her.

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Forskningschef: Man kan sagtens få et helt almindeligt liv med en ICD6.1.2022 10:55:46 CET | Pressemeddelelse

Cirka 1200 danskere får hvert år indopereret en ICD-enhed, som oftest efter et hjertestop. Men bare fordi man har fået indopereret en lille avanceret pacemaker, betyder det ikke, at ens liv med ét nødvendigvis er forandret, forklarer Gunnar Gislason, forskningschef i Hjerteforeningen. - Hvis man ellers har været sund og rask og ikke har underliggende sygdomme, vil man som udgangspunkt kunne fortsætte det liv, man har levet hidtil. Selvfølgelig skal man være opmærksom på sin krop og tage det alvorligt, men ICD-enheden fungerer lidt som ens bedste ven, der hjælper til, hvis man igen skulle komme i problemer, fortæller forskningschefen, der også er overlæge og kardiolog ved Gentofte Hospital. Forskningschefen understreger dog også, at eftervirkningerne af et hjertestop afhænger meget af hastigheden i responsen på hjertestoppet. Jo længere tid der går, før man får behandling, desto sværere kan det være at komme godt tilbage til livet. For hjernen kan hurtigt blive påvirket, hvis ikke hjælp

Hjerteforeningen inddrager patienternes ønsker i fremtidens støtte til hjerteforskningen29.9.2021 05:12:00 CEST | Pressemeddelelse

Hjerteforeningen har indgået et samarbejde med Novo Nordisk Fonden om at støtte etableringen af Danish Cardiovascular Academy, der skal udklække fremtidens stjerner inden for hjerte-kar-forskning og tilføre endnu flere millioner til hjerteforskningen i Danmark. Samtidig målretter Hjerteforeningen fremover sin støtte til forskningsområder, hvor patienter og eksperter har efterspurgt ny viden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum