Ingeniørforeningen, IDA

Thomas Damkjær Petersen er valgt til ny formand i Ingeniørforeningen

Del

Thomas Damkjær Petersen er valgt som ny formand for de over 100.000 ingeniører og naturfaglige kandidater i Ingeniørforeningen, IDA. Han afløser Frida Frost, der grundet foreningens genvalgsregler træder tilbage.

60-årige Thomas Damkjær Petersen har været aktiv i Ingeniørforeningen i mere end 25 år, senest med poster i både i IDAs hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

En af hovedudfordringerne for IDA de kommende år bliver ifølge Thomas Damkjær Petersen at skaffe den nødvendige arbejdskraft til de teknologidrevne virksomheder, der skal sikre vækst og udvikling i Danmark. Antallet af unge, der vælger den naturfaglige karrierevej, skal øges ikke mindst gennem en strategisk satsning på uddannelse hele vejen fra folkeskolen til Ph.D. og ved at fremme teknisk forskning.

Thomas Damkjær Petersen er uddannet civilingeniør fra DTU, og kommer fra et job som projektleder for trafikplanlægning i Danmarks største trafikselskab Movia. Udover politisk erfaring fra arbejdet i Ingeniørforeningen har han også været et kendt ansigt i den offentlige debat som formand for den landsdækkende organisation Skole og Samfund fra 1998-2008.

Privat er Thomas Damkjær Petersen gift, bor i København og far til 9 egne og sammenbragte børn.

Formanden får en løbende start, da han for 15. gang deltager i Copenhagen Maraton søndag formiddag.

 

Kort CV Thomas Damkjær Petersen

1981: Civilingeniør, DTU (By- og trafikplanlægning)

1983 til i dag: Ansat i HT, HUR, Movia, Trafikplanlægning.

1993 til i dag: Næstformand i Hovedsamarbejdsudvalget/Hovedudvalget i Movia

1998-2008: Landsformand i Skole og Samfund (nu Skole og Forældre).

2001-2009 + 2013 til nu: Formand for IDAs offentlige forhandlingsudvalg, og medlem af ACs offentlige forhandlingsudvalg.

2010 til i dag: Medlem af IDAs hovedbestyrelse

2016 Formand for Ingeniørforeningen, IDA

Kontakter

Ulrik Frandsen 2365 0969

Links

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Hurra for 95 mio. til "Teknologipagten"26.2.2018 11:30pressemeddelelse

De næste fem år er der nu med den nye digitale aftale for digital vækst hvert år afsat godt 20 mio. til arbejdet med en dansk Teknologipagt. Den skal ruste Danmark til en ny industriel tidsalder, hvor STEM-kompetencer (Science, Tech, Engineering, Math) for alvor bliver centrale i stadig flere brancher. Det kræver en kæmpe og fælles indsats, at inspirere flere unge til at uddanne sig inden for IT, ingeniør og naturvidenskab. ”Dette initiativ kan vise sig at blive den bedste investering for Danmark i nyere tid, fordi vi nu i fællesskab kan skaffe den nødvendige arbejdskraft i tide, som erhvervslivet efterspørger til omstillingen af dansk industri. Vi ser lige nu ind i en nær fremtid, hvor vi ifølge en helt ny analyse fra Engineer the future mangler 10.000 STEM-kompetencer i 2025. Men digitaliseringen og teknologiudviklingen går så hurtigt, at det meget vel kan være en undervurdering, siger formand for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen. Thomas Damkjær Petersen glæder sig des

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum