Thisted Bryghus

Thisted Bryghus og DAI i bæredygtigt cirkulært samarbejde

Del

Et lille bæredygtigt eventyr har udspillet sig i Thy, hvor Dansk Anodiserings Industri (DAI) og Thisted Bryghus har indgået et samarbejde om neutralisering af Thisted Bryghus' spildevand med DAIs brugte syre.

DAI arbejder med blandt andet ved overfladebehandling af forskellige emner, og har af og til behov for at udskifte de svovlsyrebade, der indgår i produktionen, da aluminiumsniveauet ellers bliver for højt.
 
DAI begyndte derfor at undersøge mulighederne for, hvordan de kunne komme af med deres syre på den mest bæredygtige måde og kontaktede Thisted Bryghus, der bruger syre til at neutralisere bryggeriets spildevand.
 
- Vi har fundet en god løsning på at komme af med vores affaldsprodukt på en bæredygtig måde. På sigt håber vi dog, at vi selv kan regenerere syren, så syren kan genanvendes i virksomheden, siger Kvalitets- og Miljøchef Anna Brit Uldbjerg, DAI.

På Thisted Bryghus glæder man sig også over samarbejdet.
 
- Vi er glade for den løsning, vi har fundet med DAI. Det er en win win for begge parter, som andre virksomheder også ville have gavn af at benytte sig af. Vi har sparet en del ressourcer på indkøb af syre, og DAI har fundet en miljørigtig måde at komme af med deres brugte syre, siger Produktionschef Theis Dahlgaard fra Thisted Bryghus.
 
Thisted Kommune har dermed fungeret som sparingspartner på forsøget: man har kontrolleret fortyndingsgraden af affaldssyren og stillet vilkår til brugen af syren og foretaget regelmæssige kontrolanalyser. Disse vilkår er stillet for, at udledningen af affaldssyren ikke giver problemer for kloakrør, Thisted Rensningsanlæg og endelig udledningen til Limfjorden. 
 
Samarbejdet mellem DAI og Thisted Bryghus er det perfekte eksempel på, hvordan cirkulær økonomi kan fungere i praksis, og hvordan virksomheder med stor fordel kan få glæde af hinandens affaldsprodukter til genbrug i industrien.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information:

Produktionschef Theis Dahlgaard, Thisted Bryghus, tlf. 2494 9884
Kvalitets- og Miljøchef Anna Brit Uldbjerg, Dansk Anodiserings Industri A/S, tlf. 3021 2533

Billeder

Information om Thisted Bryghus

Thisted Bryghus
Thisted Bryghus
Bryggerivej 10
7700 Thisted

4024 2522http://www.thisted-bryghus.dk

A/S Thisted Bryghus har vundet prisen som Årets Bryggeri i 2015, 2016 og 2017.

A/S Thisted Bryghus blev i 1902 stiftet på baggrund af det fallerede Thisted Aktiebryggeri.

Som aktieselskab afholder bryghuset hvert år generalforsamling, hvilket kaldes "Den 4. højtid" i Thy. Mere end 1000 aktionærer samles hvert år i Thy Hallen, til en orientering om årets gang på det lokale bryghus. Et arrangement der bl.a. gør Thisted Bryghus aktier ekstremt attraktive.

Følg pressemeddelelser fra Thisted Bryghus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Thisted Bryghus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum