DI Thy Mors

Thisted bliver en bedre og bedre erhvervskommune

Del

Det er blevet nemmere at være virksomhed i Thisted. Det svarer de lokale virksomheder i DI’s årlige undersøgelse af den service og de forhold, som kommunen byder dem. Det er særligt kommunens indsats for at tiltrække de medarbejdere, som virksomhederne har brug for, der er blevet bedre.

Samlet set får Thisted en 64. plads ud af de 96 kommuner, som er med i DI’s undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er en fremgang på hele 24 pladser siden sidste år, og dermed har Thisted Kommune forladt sin flerårige placering blandt landets mindst erhvervsvenlige kommuner.

Virksomhederne i Thisted er særligt blevet mere tilfredse med kommunens arbejde for at skaffe flere dygtige medarbejdere til Thy. Det skyldes primært det lokale jobcenter, svarer de i undersøgelsen. Og så er dialogen med politikere og embedsmænd blevet bedre.

- Arbejdskraft er et nøgleord for hvilken som helst virksomhed. Ikke mindst i Thy, hvor mange har svært ved at finde folk. Det er derfor rigtig godt, at Thisted forbedrer sig så meget på det område. Jobcentret er blevet mere serviceminded, og så formår de at løse helt konkrete problemer. For eksempel i fiskeindustrien, hvor de har arrangeret praktiske kurser for en gruppe ledige, som efterfølgende er blevet ansat på nogle af de virksomheder, som før manglede arbejdskraft, siger Tage Odgaard Nielsen og fortsætter:

- Og så må jeg sige, at kommunen generelt er blevet meget mere synlig og åben. Blandt andet igennem Business Breakfast, hvor virksomhederne mødes med kommunen nogle gange om året om aktuelle udfordringer. Det er sådan noget, der er med til at give kommunen en pil op, når det gælder et godt erhvervsklima, siger Tage Odgaard Nielsen.

Undersøgelsen viser desuden, at mange virksomheder i Thisted mangler de rette hænder og hoveder. Halvdelen af dem svarer i undersøgelsen, at det netop er tiltrækningen af arbejdskraft, kommunen skal prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse. Der er altså god overensstemmelse mellem det, som virksomhederne vægter højest, og det, som kommunen arbejder for og bliver bedre til.

Ser man mod naboen, tager også Morsø Kommune et stort spring frem på DI’s liste over kommunernes erhvervsklima. Morsø lander på en 35. plads og går dermed hele 28 pladser frem. Den bedste erhvervskommune i Nordjylland er Rebild med en 15. plads. Landets bedste erhvervskommune er igen i år Ikast-Brande Kommune.

FACTS OM LE 2017:

- DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2017 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er ottende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

- 7.600 virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2017. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed og helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, adgang til arbejdskraft, infrastruktur og kommunernes image mv.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt konsulent Henrik Marcher Larsen, heml@di.dk, tlf.: 4015 8858 eller pressekoordinator Jeanette Løv Rasmussen, jlra@di.dk, tlf.: 2347 7178

Billeder

Links

Information om DI Thy Mors

DI Thy Mors
DI Thy MorsFor yderligere information om DI Thy/Mors:

Konsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Thy Mors

Tunge løft uden skader udløser initiativpris på Mors1.11.2018 14:00Pressemeddelelse

Det skal være slut med rygskader og nedslidte medarbejdere på byggepladsen. I hvert fald hvis man spørger hos Smart Lift A/S på Mors. De har nemlig udviklet vakuumlifte, som med en kombination af præcision og styrke kan løfte og montere vinduespartier og andre store elementer. Helt uden at medarbejderen behøver at bruge kræfter. Ifølge formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen, har Smart Lift A/S ramt et stort behov i markedet. Et behov som har skabt grundlag for en kraftig skalering af Smart Lift A/S. Og som nu udløser DI Thy/Mors’ Initiativpris 2018. - Man kan faktisk sige, at Smart Lift løfter hele niveauet på byggepladserne. Liftene er med til at øge effektiviteten, fordi én mand pludselig kan lave tre mands arbejde. Der bliver mindre spild, fordi der er færre elementer, der går i stykker. Og endnu vigtigere, så slipper folkene for selv at løfte rundt på vinduer, gipsplader og andre tunge ting. Dét er ægte innovation, og det fortjener at blive hyldet, siger Tage Odgaard Niels

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum