The Silo vinder RENOVER prisen

Del

Årets bedste renovering ligger i Nordhavn: Parterne bag renoveringen af The Silo kan nu kalde sig danske mestre i bygningsrenovering.

Kreditering: Melissa Ørnstrup
Kreditering: Melissa Ørnstrup

Siden januar har alle kunnet indstille deres favorit renoveringsprojekter, og i år blev det til hele 182 indstillinger på tværs af hele landet. Ud af dem blev seks nomineret, og torsdag aften kunne repræsentanterne fra det store renoveringsprojekt i Københavns Nordhavn efter flere måneders venten så stille sig øverst på sejrsskamlen, da RENOVER prisen 2018 blev uddelt.   

Det var formand for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, der stod for uddeling af prisen.

”The Silo er et fornemt eksempel på en ambitiøs transformering fra havneerhverv til attraktive, eksklusive boliger. Det er værdifuldt, fordi der i mange danske havne er funktionstømte siloanlæg, som venter på en stillingtagen til bymæssig genbrug eller nedrivning. Boligernes fandenivoldske materialemæssige råhed, den frigjorte indretning og det banebrydende arkitektoniske facadeudtryk er så perspektivrigt, at der ikke kan herske den mindste tvivl om renoveringens kaliber,” Gøsta Knudsen, tidligere stadsarkitekt i Aarhus og formand for nomineringsudvalget.

Et projekt i særklasse
The Silo var før renoveringen en ikonisk bygning i Nordhavn, der stod ubrugt hen. Den rå silo er blevet renoveret med ny facade af stål, hvor altaner, isolering og døre er blevet en integreret del. 

Siloens råhed består også indvendigt, hvor de eksklusive lejligheder fremstår med ubehandlede betonvægge og de originale loftshøjder på mellem 3,5 og 7 m er bevaret.

Sammen med RENOVER prisen og den eftertragtede prisstatuette kommer en check på 100.000 kroner. 

Særlig hæder til unikt projekt
Udover RENOVER prisen blev også Specialprisen uddelt. Specialprisen går til et unikt, originalt og særligt projekt, der måske ikke lever op til alle RENOVER prisens kriterier. 

Prisen gik i år til Whiskyhuset på Ærø, der er et forfriskende indspark i fortællingen om landdistrikternes deroute, hvor Whiskyhuset var et gammelt vaskehus, som nu er forvandlet til Danmarks mindste whiskydestilleri i et projekt, der har været båret frem af det stærke lokale sammenhold på Ærø. 

Billeder

Kreditering: Melissa Ørnstrup
Kreditering: Melissa Ørnstrup
Download
Kreditering: Carsten Ingemann
Kreditering: Carsten Ingemann
Download
Kreditering: Carsten Ingemann
Kreditering: Carsten Ingemann
Download
Download

Vedhæftede filer

Information om RENOVER prisen

RENOVER prisen