Region Hovedstaden

The Greater Copenhagen & Skåne Committee er en realitet

Del

Øresundskomiteens forretningsudvalg har vedtaget at indstille til Øresundskomiteen at omdanne komiteen til The Greater Copenhagen & Skåne Committee.

Når globale virksomheder skal beslutte, hvor de vil lægge deres nordeuropæiske hovedkontor, er spørgsmålet ikke, om de skal vælge København eller Malmø, men om de skal vælge Greater Copenhagen, Amsterdam eller en tredje metropol. Det er den erkendelse, der nu samler regioner og kommuner fra Lolland i syd til Örkelljunga i Nord om en historisk, erhvervspolitisk satsning: The Greater Copenhagen & Skåne Committee. The Greater Copenhagen & Skåne Committee slår dørene op d. 1. januar 2016.​​

Regionsrådsformand: En stor dag

"Det er en stor dag for mig som formand for Øresundskomiteen at være med til at tage dette afgørende skridt for væksten og jobskabelsen i vores fælles region," siger Sophie Hæstorp Andersen (S), der er Region Hovedstadens regionsrådsformand og formand for Øresundskomiteen. Hun fortsætter:

"Øresundskomiteen har lagt grunden for dette samarbejde – og nu er vi klar til et tigerspring, der bringer Skåne og Hovedstaden og Sjælland tættere sammen og bringer Greater Copenhagen op i superligaen som Nordeuropas internationale metropol."

Vi behöver varandre

Region Skånes regionsrådsformand Henrik Fritzon (S) tilslutter sig: "Skåne, Köpenhamn og Själland behöver varandra för att klara utmaningar med tillväxt och välfärd, "siger han og fortsætter:

"Det är glädjande, att vi har enats om hur organisationen ska konstrueras. Nu är det viktigt att vi med kraft kommer igång med det konkreta samarbetet för att stärka vår gemesamma region vad gäller arbetet mot gränshinder, ökad sysselsättning och tillväxt."

 

International genlyd

Og netop det konkrete samarbejde er allerede godt i gang. Borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S), er tillige formand for det eksisterende Greater Copenhagen-samarbejde. Han glæder sig til, at vi kan etablere fælles projekter på tværs af hele metropolregionen. Han forklarer:

"Vi har hele tiden vidst, at hvis vi skulle indfri visionen om at skabe en metropolregion, som giver genlyd internationalt, så var det afgørende med bred opbakning i både Skåne, i Hovedstaden og på Sjælland."

​Steen Christiansen fornemmer en utålmodighed i erhvervslivet for at komme ud over rampen. Han konstaterer: "Nu er vi køreklar. Nu skal vi have fokus på at gøre internationale investorer og virksomheder opmærksomme på, at vi er verdensmestre i grønne løsninger, at vi har en medico-branche i international topklasse og at det er let at drive virksomhed i Greater Copenhagen. Og vi skal booste vore egne virksomheder, så vi sammen kan indtage nye globale markeder."

  

Fakta

  • Den nye komite har opbakning fra de to regioner og 46 kommuner i Østdanmark samt Region Skåne. I Skåne har 26 kommuner givet forhåndstilsagn til at indgå i den nye komite.
  • Malmø og Lund bakker op om et styrket erhvervspolitisk samarbejde over sundet og har bekræftet, at de gerne vil deltage i konkrete projekter. De to kommuner overvejer i øjeblikket, om de skal blive en aktiv del af samarbejdet i komiteen.
  • Komiteen ledes af en bestyrelse med medlemmer fra hver side af sundet.
  • Hvis alle kommuner og regioner indtræder, har Greater Copenhagen 3,9 millioner indbyggere.

Tre eksempler på initiativer

  • Der er allerede igangsat en taget en række initiativer til at etablere Greater Copenhagen som centrum for globale investeringer, fx:
  • En fælles investorportal, som giver udenlandske investorer et overblik over, hvor i Greater Copenhagen der er mulighed for at investere i større byggeprojekter. Læs mere på www.investcph.com.
  • One Point Entry – et fælles modtageapparat, som sender udenlandske forretningsdelegationer hen til præcis de virksomheder, de er optaget af.
  • ESS og MaxIV-anlæggene – to store forskningsanlæg, som ligger i Lund. Databehandlingen gennemføres bl.a. på Niels Bohr-instituttet

For yderligere information:

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen via pressevagten 70209588

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum