home a/s

Terrortrussel kalder på dansk sommerhus-hygge

Del

Rekordudlejning af sommerhuse skyldes i høj grad uroligheder i udlandet, mener landets næststørste sommerhus-udlejer – og det stimulerer også sommerhus-salget, fremhæver ejendomsmæglerkæde

Danske sommerhuse er i høj kurs, når danskerne planlægger ferier eller fritidsliv, lyder det fra to aktører inden for sommerhuse, og det ses meget tydeligt i statistikkerne.

Sommerhusudlejning går for øjeblikket særdeles strygende. I 2015 var der 1,2 mio. eller 8 % flere feriehusovernatninger end året før. Og tendensen ser ud til at fortsætte.

Der var ved nytår 2015/2016 176.000 bookede husuger for 2016, hvilket er 13.000 eller 8 % flere husuger sammenlignet med samme tidspunkt for et år siden, viser tal fra Danmarks Statistik.

Fremgangen kommer oven i et 2015, hvor sommerhus-udlejningen i Danmark satte rekord i afviklede husuger og overnatninger.

”Den meget store interesse skyldes flere forhold. For det første er det danske sommerhus igen ’in’, og det er konkurrencedygtigt i forhold til de mere traditionelle charterdestinationer. For det andet fylder sikkerhed rigtig meget, når danskerne i øjeblikket vælger rejsemål – og en række steder bliver i højere grad fravalgt i dag som følge af uro og frygt. En ferie i et sommerhus ved de danske kyster er stærkt alternativ,” siger adm. direktør Kaj Frederiksen hos Sol og Strand, der af samme grund efterlyser flere huse til udlejning i hele landet.

Også sommerhus-salget er omgærdet af positive takter. Det seneste år er der solgt 27 % flere sommerhuse gennem ejendomsmæglerkæden Home, og markedet i 2015 var det bedste set siden 2006.

”Finanskrise, flygtningestrømme og terroranslag har ramt feriemålene i Sydeuropa og Nordafrika hårdt. Vi mærker også, at danskerne kigger mere efter hus og oplevelser under de danske himmelstrøg. Vi møder i stigende grad igen børnefamilier og midaldrende par uden småbørn. Der er en historie og en hygge i et dansk sommerhus, som feriehusene og hotellerne i syden ikke har – og der er en økonomisk og fysisk sikkerhed, der er til at føle på, ” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Også en anden form for tryghed spiller ind på salget af sommerhuset – nemlig den af økonomisk karakter. Stigende priser og friværdier på villaer og lejligheder motiverer flere til at købe sommerhus – og de gode muligheder for at udleje giver ejerne en ekstra sikkerhed, da de kan hente nogle af de faste udgifter hjem.

”Køberne undersøger økonomien meget grundigt, så medvind for udlejning er også et plus for salget, ” siger Mads Ellegaard.  

Fakta: Over 17 mio. nætter i sommerhus i 2015
I hele 2015 var der sammenlagt næsten 17,5 mio. feriehusovernatninger i faktiske tal - en stigning på 1,2 mio. overnatninger eller 8 % i forhold til 2014. Der var 669.000 overnatninger i udlejede danske feriehuse i december 2015, hvilket er en stigning på 94.000 eller 16 % sammenlignet med december 2014. 

KILDE: Danmarks Statistik

Kontaktoplysninger:
Mads Ellegaard, relationschef, Home
Mobil  5040 5040 – mail: mael@home.dk

Kaj Frederiksen, adm. direktør, Sol og Strand
Mobil: 40 18 98 84 - mail: kaj@sologstrand.dk

Nøgleord

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum