PwC

Temaprisen 2021 går til stifter og ejer af The Coffee Collective

Del

Det blev ejerleder Peter Dupont fra The Coffee Collective, der vandt over de øvrige seks regionale temaprisvindere og modtog Temaprisen ved landskåringen af Årets Ejerleder 2021. Temaprisen gives for at udvise et stærkt fokus på årets tema, bæredygtighed, og derigennem bidrage til en mere bæredygtig fremtid både miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt.

Peter Dupont fra The Coffee Collective A/S vinder Temaprisen ved Landskåringen af Årets Ejerleder 2021.
Peter Dupont fra The Coffee Collective A/S vinder Temaprisen ved Landskåringen af Årets Ejerleder 2021.

Peter Dupont står bag The Coffee Collective, der både har risteri og kaffebarer, og som siden sin opstart har indgået en lang række samarbejder med andre aktører - også udenfor kaffebranchen. Peter har således opbygget et stærkt community rundt om sin forretning, ikke bare i Danmark, men på tværs af lande.

”Temaprisen 2021 går velfortjent til Peter, der har skabt en virksomhed med et stærkt community. Virksomheden er desuden en frontløber i branchen, når det kommer til fokus på og arbejdet med bæredygtighed,” siger Ulrik Ræbild, partner i PwC.

I 2019 blev The Coffee Collective B ‘Corp-certificeret’, hvilket understreger virksomhedens arbejde inden for bæredygtighed og social ansvarlighed. Derudover har Peter et mål om, at The Coffee Collective skal være klimaneutral allerede fra næste år.

“Peter har gjort det så transparent, at forbrugeren kan se den nøjagtige pris for hver kaffepose hele vejen til landmanden i selskabets bæredygtighedsrapport. På hver kaffepose kan man desuden se, den såkaldte kvalitetsbonus, som er det beløb, The Coffee Collective har betalt over markedsprisen til landmanden. Det fortjener anerkendelse,” tilføjer Ulrik Ræbild.

Fokus på økonomisk lighed
Peter Dupont er lykkes med deres formål om at skabe mere økonomisk lighed for alle i forsyningskæden fra kaffebonde til slutforbruger. Sidste år betalte virksomheden 4,5 mio. kr. til lokale kaffeproducenter i nogle af verdens fattigste lande som en del af deres kamp mod global ulighed.

Peter Dupont er drevet af at skabe de bedste kundeoplevelser, indenfor sin branche, og samtidig generere en merværdi overfor såvel kunder som producenter. Med prisen anerkender vi Peter Dupont for at være med til at løse sociale og miljømæssige problemstillinger. Dette under visionen: “om ikke bare at være bedst i verden, men være bedst for verden,” fortæller Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit.

The Coffee Collective blev stiftet tilbage i 2007 med det formål at skabe positive forandringer for kaffebønder, leverandører og forbrugere. Det er blevet en naturlig del af forretningen at gøre en forskel. Virksomheden skriver på hver pose kaffe, hvem der har produceret den, og hvor høj kvalitetsbonus der er betalt til kaffebonden.

“Historien bag årets ejerleder er fængende, og ejerlederen har et mod uden lige, og han går ikke på kompromis med sine principper. Ejerlederen er på en mission for at gøre en forskel, og han giver ikke op,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, og ønsker tillykke med prisen.

Fakta om Årets Ejerleder 2021
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler.

Nøgleord

Billeder

Peter Dupont fra The Coffee Collective A/S vinder Temaprisen ved Landskåringen af Årets Ejerleder 2021.
Peter Dupont fra The Coffee Collective A/S vinder Temaprisen ved Landskåringen af Årets Ejerleder 2021.
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Kommunalpolitikerne mangler kendskab til erhvervslivets udfordringer15.11.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

2 ud af 3 erhvervsledere oplever, at kommunalpolitikerne generelt mangler forståelse for og kendskab til erhvervslivets største udfordringer. Til gengæld vurderer de, at kommunalpolitikerne på valg har fokus på den grønne omstilling og ligestilling. Det viser PwC’s pulsmåling af ‘Kommunalvalget 2021’, hvor ca. 350 erhvervsledere bla. giver deres bud på, hvad kommunalpolitikerne på valg bør prioritere og fokusere på de næste fire år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum