Better Energy

Telia og Telenor sikrer ny grøn strøm til nettet gennem stor elkøbsaftale med Better Energy

Del

Telia og Telenor har indgået en elkøbsaftale med Better Energy, der betyder, at der bliver tilført 125 GWh om året af ny grøn og støttefri strøm til det danske elnet. På grund af aftalen vil Better Energy således opføre en ny solcellepark, der forventes nettilsluttet indenfor 2-3 år. Solcelleparken skal levere grøn strøm til Telia og Tele-nors mobilnetværk, som med aftalen vil dække ca. 75 % af selskabernes strømfor-brug til netværket.

Telenor og Telia har netop underskrevet en stor elkøbsaftale (Power Purchase Agreement) med det vedvarende energiselskab Better Energy, som sikrer opførelse af ny grøn strømproduktion i form af en solcellepark, som forventes at være færdigopført og i drift inden udgangen af 2024.

Telenor og Telia vil herefter over en tiårig periode aftage 125 GWh om året, hvilket dækker ca. 75 % af strømforbruget til selskabernes mobilnetværk og i øvrigt svarer til ca. 78.000 danskeres årlige strømforbrug.

”Med aftalen tager vi et stort og vigtigt skridt frem mod Telenors målsætning om at være 100 % CO2-neutrale i 2030. Der skal handles hurtigt og resolut, hvis vi skal reducere udledningen af drivhusgasser i atmosfæren, og derfor er vi meget glade for, at vi med aftalen udvider puljen af grøn energi i Danmark,” siger Lars Thomsen, CEO for Telenor Danmark.

”CO2-udledningen fra driften af mobilnetværket udgør i dag omkring en tredjedel af vores samlede udledninger. Derfor arbejder vi dedikeret på at levere de bedst mulige netværksydelser med det mindst mulige klimaaftryk. Med aftalen bidrager vi betydeligt til udbygningen af den vedvarende energiproduktion, hvilket er helt i tråd med Telias ambition om nuludledning i 2030”, siger Petr Cermak, CEO for Telia Denmark.

Strømkøb med direkte effekt på den grønne omstilling

Virksomheder kan gøre en direkte forskel ved at købe ny, grøn og støttefri energi, der reducerer CO2-udledningen markant og samtidig har en mærkbar effekt på levering af mere grøn strøm. Better Energy glæder sig over det nye samarbejde kan sætte fart på positiv forandring:

”Vi står med tre akutte kriser i Europa; en klimakrise, en naturkrise og en energikrise. Hvor hurtigt vi omstiller os til vedvarende energi har afgørende betydning for den verden, vi alle skal leve i bagefter. Med aftalen og det aktive valg om at købe ny grøn strøm har Telia og Telenor været med til at accelerere den grønne omstilling i Danmark og Europa,” siger Rasmus Lildholdt Kjær, administrerende direktør i Better Energy.

Solcelleparken vil efter planen være tilsluttet elnettet i 2024. Better Energy ejer og er ansvarlig for opførslen, driften og vedligeholdelsen af den kommende park.

Kontakt

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Rasmus Lildholdt Kjær, adm. CEO for Better Energy
Rasmus Lildholdt Kjær, adm. CEO for Better Energy
Download
Lars Thomsen, CEO for Telenor Danmark
Lars Thomsen, CEO for Telenor Danmark
Download
Petr Cermak, CEO for Telia Denmark
Petr Cermak, CEO for Telia Denmark
Download

Information om Better Energy

Better Energy
Better Energy
Gammel Kongevej 60, 14. sal
1850 Frederiksberg C

+45 71 99 02 03http://www.betterenergy.dk/

Better Energy er et vedvarende energiselskab, der sælger støttefri, grøn strøm fra egne solcelleparker, som vi udvikler, bygger, drifter og ejer. På den måde sikrer vi ny og additionel energi til elnettet. Grøn, bæredygtig energi der reducerer CO2, fremmer biodiversitet og er billigere end kul, olie & gas. Better Energy er et af Europas hurtigst voksende vedvarende energiselskaber med en projektportefølje på over 7 GW ny solcellekapacitet.

Følg pressemeddelelser fra Better Energy

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Better Energy

Borgere i Viuf og Håstrup i Kolding og Vejle Kommune viser vejen til næste generations solparker30.6.2022 11:09:20 CEST | Pressemeddelelse

Tidligere i år ansøgte energiselskabet, Better Energy om at få lov til at anlægge en solcellepark ved Viuf og Håstrup i Kolding og Vejle Kommune. Solcelleparken som beskrevet i lokalplansansøgningen fylder 347 hektar, hvoraf mere end 129 hektar skal anvendes til naturgenopretning, stisystemer, genetablering af vandløb og rekreative områder. Solparken højner således både biodiversiteten og åbner landskabet for lokalområdet, så naboer får adgang til nye naturområder og rekreative muligheder.

Toms og Better Energy indgår elkøbsaftale, der medvirker til opførelse af ny solcellepark28.6.2022 08:50:15 CEST | Pressemeddelelse

Toms Gruppen har indgået sin første Power Purchase Agreement (PPA) med Better Energy som led i Toms’ nye strategi for bæredygtighed, hvor ét fokusområde er at bekæmpe klimaforandringer. Aftalen er direkte medvirkende til, at Better Energy opfører en ny solcellepark, der fra oktober 2023 producerer 75% af strømforbruget på Toms’ store produktionsfabrik i Hvidovre.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum