Teknologisk Institut

Teknologisk Institut fastholder styrkeposition

Del

Teknologisk Institut fastholder stabil og bæredygtig udvikling, viser Instituttets regnskab for 2018

Teknologisk Institut fastholder en koncernomsætning på 1.122 mio. kr. og et overskud på 42 mio. kr. i regnskabet for 2018, hvilket er 11 mio. kr. højere end budgettet. Sammenlignet med året før er de sorte tal på bundlinjen stort set identiske med 2017, og Instituttet betegner resultatet som tilfredsstillende.

- Vores omdrejningspunkt er, at et stærkt Teknologisk Institut er med til at skabe stærke danske virksomheder og midlet er vores teknologiske serviceydelser, som skaber innovation. Set i det lys, ser vi frem til at forsætte arbejdet med at yde kompetent teknologisk service til danske virksomheder og derved samfundet som et hele, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut.

Teknologisk Instituts omsætning stammer henholdsvis fra kommercielle aktiviteter og forsknings- og udviklingsaktiviteter, F&U. Koncernens kommercielle omsætning udgjorde i 2018 754,3 mio. kr., hvilket er 5,9 mio. kr. lavere end året før. Moderselskabets omsætning udgjorde 604,8 mio. kr. mod 586 mio. kr. i 2017.

3D print og bedre veje
- Teknologisk Institut skaber resultater ved at gennemføre forsknings- og udviklingsaktiviteter og kommercielle aktiviteter. Samspillet er omdrejningspunktet i Instituttets forretningsmodel og derfor også omdrejningspunktet for Instituttets strategiske udvikling, siger Søren Stjernqvist.

Som et led i denne udvikling har Teknologisk Institut bl.a. investeret et tocifret millionbeløb i 3D print-teknologien, idet Instituttet i 2018 slog dørene op for Danmarks første center for industriel 3D print. Instituttet påbegyndte også etableringen af et avanceret vejsektorlaboratorium, som skal understøtte fremtidens fysiske infrastruktur; indenfor overfladebelægninger er der investeret i den nyeste teknologi, der bringer Teknologisk Institut i front indenfor at kunne udvikle funktionsoptimerede overfladebelægninger til industrien.

Teknologiske løsninger til verdensmål
I projektet ”Grøn Beton”, hvor Teknologisk Institut er projektleder, er der flere steder i Danmark blevet opført dele af broer, med ny, klimavenlig cement med et markant lavere CO2 aftryk end tidligere set. Projektet, som blev fremlagt i starten af 2019, har vakt dansk og international opsigt.

- Vi tror på, at viden og teknologisk udvikling kan bidrage til at opnå FN’s 17 verdensmål om ansvarlig og bæredygtig udvikling. Det skal gøres i tæt samarbejde med byggeriet, industrien, danske myndigheder og den danske og internationale forskning. Instituttet deltager allerede aktivt i udvikling og implementering af teknologiske løsninger, der medvirker til opfyldelse af verdensmålene, siger Søren Stjernqvist.

Se adm. direktør Søren Stjernqvist give status for 2018

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut, mobil 7220 2001, mail: st@teknologisk.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Juan Farré overtager posten som administrerende direktør for Teknologisk Institut30.6.2020 13:38:21 CESTPressemeddelelse

Teknologisk Institut, Danmarks førende innovationsinstitut med 1100 medarbejdere, har meddelt, at Søren Stjernqvist i efteråret ønsker at fratræde som administrerende direktør efter 20 år i stillingen og 39 år i organisationen. Søren Stjernqvist fortsætter på posten, indtil Juan Farré tiltræder som ny administrerende direktør den 1. oktober 2020. Juan Farré kommer fra en stilling som CTO i FORCE Technology. Han er kommercielt orienteret, politisk vidende, international i sit virke og har dybdegående indsigt i GTS-systemet, som er Teknologisk Instituts DNA. Ud over jobbet som Group CTO hos FORCE Technology har Juan Farré tidligere været CEO hos Delta, Ernitec og NKT, samt Vice-President for Global Sales hos NetTest. Juan Farré har desuden en PhD fra DTU i Optical Communication Systems. Teknologisk Institut har igennem mere end 100 år styrket danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og medarbejdernes faglige ekspertise. Gennem innovative resultater skaber Teknologisk Ins

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum