TEKNIQ Arbejdsgiverne om finanslovsforslag: Flere uger til elektrikeruddannelsen gør Danmark grønnere

Del

Elektrikeruddannelsens hovedforløb har i regeringens finanslovsforslag udsigt til udvidelse. Det er en sejr for installationsbranchen og kommende elektrikere – og det er en sejr for den grønne omstilling, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne, som har været bannerfører for uddannelsens forlængelse.

Energiøer og havvindmøller, power-to-X og carbon capture. Kæmpe prestigeprojekter i den grønne sags tjeneste, og alle kræver de dygtige faglærte med stadig stærkere kompetencer. Af samme grund glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne sig over, at regeringen i sit netop offentliggjorte finanslovsforslag vil udvide antallet af skoleuger på elektrikeruddannelsen.

- Vi har længe slået på tromme for at udvide elektrikeruddannelsen med flere uddannelsesuger. Helt konkret fem uger på hovedforløbet. Det er nemlig bydende nødvendigt for, at al den nye teknologi, vi skal udvikle, installere, servicere og forbedre over de kommende år matches af de faglærtes kompetencer. Derfor er det en stor sejr, at det nu er lykkedes at få regeringen til at tage det med i sit finanslovsforslag, så vi kan indfri de grønne ambitioner uden at blive presset urimeligt på tid og kvalitet i løbet af uddannelsen, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

De ekstra uger er en udvidelse af elektrikeruddannelsens hovedforløb, hvilket giver god mening. Erhvervsskolerne har gennem de seneste mange år haft svært ved at følge med den teknologiske udvikling i elektrikerfaget. Specialiseringer er lynhurtigt blevet omdannet til standardkompetencer på uddannelsen, som er en forudsætning for videre specialiseringer.

- Udviklingen går simpelthen så stærkt inden for elektrikerfaget, at både skoler, undervisere og lærlinge er alt for pressede på tiden. Det er gået ud over kvaliteten af undervisningen og de unges trivsel. Vi håber derfor meget på, at politikerne på Christiansborg vil følge det her forslag til dørs. Så skal vi i virksomhederne nok tage vores del af ansvaret og sørge for, at vi får uddannet elektrikere til fremtidens behov, siger underdirektøren.

De seneste år har flere analyser sat fokus på problemstillingen. Nu peger en endnu ikke offentliggjort rapport fra VALCON, som TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-forbund i fællesskab har stået bag, nok en gang på en række udfordringer på elektrikeruddannelsen.

Udover de ekstra ugers uddannelse bliver det bl.a. anbefalet at opgradere udstyret på skolerne, så det matcher den teknologiske udvikling, skaffe bedre digitalt undervisningsmateriale og få øremærket statslige midler til opkvalificering af faglærerne.

Kontakter

For yderligere, kontakt venligst kommunikationschef Jonas Forup, jof@tekniq.dk, +45 2830 1544.

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne: Velkommen elafgiftslettelse kan redde arbejdspladser23.9.2022 09:40:00 CEST | Pressemeddelelse

En midlertidig afgiftsreduktion er en fornuftig håndsrækning til de borgere og virksomheder, som er hårdt presset af stigende energipriser, lyder meldingen fra Danmarks tredjestørste erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, efter regeringen og en række støttepartier har præsenteret en politisk aftale, som suspenderer elafgiften i seks måneder – fra de aktuelle ca. 70 øre/kWh til EU's mindstesats på 0,8 øre/kWh.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum