Haderslev Kommune

Tegninger fortæller om krig og fred

Del

Elever fra kommunens folkeskoler har lavet tegninger om krig og fred. Resultatet bliver vist på Haderslev Kasernes facade i forbindelse med lysfesten den 4. maj. Det er muligt at se både børnetegninger og det store lysshow tre aftner i træk.

Fredsduer, hjerter, peacetegn, pigtråd og pistoler. Symbolerne er mange på de farvestrålende børnetegninger, som elever 4. klasserne fra kommunens folkeskoler har lavet.

"Jeg har lige fra start haft den tanke, at det var en god idé at inddrage børnene", fortæller Nojus Sabalis fra We Create Magic.

Han står bag selve lysshowet og har altså også fået idéen med at vise skolebørnenes tegninger, som han mener, er med til at fortælle en anderledes historie.

Eleverne har haft frie hænder til at tegne lige præcis det de, de forbinder med krig og fred.

"Det er nogle kreative tegninger, vi har fået, og det er både tankevækkende og inspirerende at se, hvordan børnene oplever krig og fred", siger Nojus Sabalis.

Tegningerne vises den 4. maj - umiddelbart efter, at selve lysshowet fra We Create Magic er blevet vist.

Fik man ikke set lysshowet fra sidste år, så er der i år gode muligheder for at se det i år. Det vises tre aftner i træk:

  • Den 3. maj kl. 22 Visning af børnetegninger fra 2016 og et gensyn med lysshowet fra 2015.
  • Den 4. maj kl. 22 Børnetegninger og visning af et nyt, spektakulært lysshow på kasernens bygning.
  • Den 5. maj kl. 22 Visning af børnetegninger og visning af lysshow fra både 2015 og 2016.

WE CREATE MAGIC We Create Magic har med den litauisk-danske indehaver Nojus Sabalis i spidsen høstet stor succes med 3D-lysshows ved H.C. Andersen Festivalen i Odense, på Randers Havn og i Litauens hovedstad Vilnius.

Alle vedhæftede tegninger er lavet af elever fra 4. klasse på Fællesskolen Øsby-Starup.Kontaktinformation:

Kulturkoordinator, Thor Lange, telefon 74 34 17 44

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum