Haderslev Kommune

Tegninger fortæller om krig og fred

Del

Elever fra kommunens folkeskoler har lavet tegninger om krig og fred. Resultatet bliver vist på Haderslev Kasernes facade i forbindelse med lysfesten den 4. maj. Det er muligt at se både børnetegninger og det store lysshow tre aftner i træk.

Fredsduer, hjerter, peacetegn, pigtråd og pistoler. Symbolerne er mange på de farvestrålende børnetegninger, som elever 4. klasserne fra kommunens folkeskoler har lavet.

"Jeg har lige fra start haft den tanke, at det var en god idé at inddrage børnene", fortæller Nojus Sabalis fra We Create Magic.

Han står bag selve lysshowet og har altså også fået idéen med at vise skolebørnenes tegninger, som han mener, er med til at fortælle en anderledes historie.

Eleverne har haft frie hænder til at tegne lige præcis det de, de forbinder med krig og fred.

"Det er nogle kreative tegninger, vi har fået, og det er både tankevækkende og inspirerende at se, hvordan børnene oplever krig og fred", siger Nojus Sabalis.

Tegningerne vises den 4. maj - umiddelbart efter, at selve lysshowet fra We Create Magic er blevet vist.

Fik man ikke set lysshowet fra sidste år, så er der i år gode muligheder for at se det i år. Det vises tre aftner i træk:

  • Den 3. maj kl. 22 Visning af børnetegninger fra 2016 og et gensyn med lysshowet fra 2015.
  • Den 4. maj kl. 22 Børnetegninger og visning af et nyt, spektakulært lysshow på kasernens bygning.
  • Den 5. maj kl. 22 Visning af børnetegninger og visning af lysshow fra både 2015 og 2016.

WE CREATE MAGIC We Create Magic har med den litauisk-danske indehaver Nojus Sabalis i spidsen høstet stor succes med 3D-lysshows ved H.C. Andersen Festivalen i Odense, på Randers Havn og i Litauens hovedstad Vilnius.

Alle vedhæftede tegninger er lavet af elever fra 4. klasse på Fællesskolen Øsby-Starup.Kontaktinformation:

Kulturkoordinator, Thor Lange, telefon 74 34 17 44

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum