Techsave A/S

Techsave opnår Svanemærket for renserobot til smartphones og laptops

Del

Som den første virksomhed i verden har Techsave fået certificeret en serviceydelse, hvor man renser og redder væskeskadet elektronik, med Svanemærket. Og potentialet er stort. Hvert år er det nemlig 20-30 % af alle smartphones og laptops, der bliver beskadiget, ca. 10 % af disse er væskerelaterede skader. Alene i Danmark svarer det til, at 49.200-73.800 væskeskadede enheder kan repareres og genanvendes. Det sparer ressourcer, begrænser CO2-udledningen og mindsker mængden af elektronikaffald.

Tech-virksomheden Techsave, der redder væskeskadet elektronisk udstyr, har netop fået certificeret deres service med Svanemærket, som er det officielle miljømærke i Norden. Der er tale om nye kriterier, som kun har været lanceret siden februar, og som Techsave altså er de første til at leve op til. 

Certificeringen af Techsaves service kommer efter fire års international succesfuld indsats og er en anerkendelse af, at østjyske Techsave spiller en central rolle i at mindske den samlede miljøbelastning inden for e-affald på tværs af Europa. Med sin patenterede teknologi til at rense væskeskadet e-affald, driver virksomheden i dag forretning på tværs af ni lande i Europa.

”Det er en meget stor dag i Techsaves historie, og jeg er meget stolt af hele teamet bag. Hele vores DNA handler om at gøre noget godt for miljøet til gavn for mennesker og klodens ressourcer, og det får vi så en officiel anerkendelse af nu. Jeg er meget stolt” siger Henrik Rafn, CEO i Techsave, og fortsætter: 

Man skal huske på, at mængden af kasserede smartphones og laptops er én af de hurtigst voksende affaldsområder på globalt plan, og vi bliver nødt til at have en samtale om, hvordan vi kan forbedre klodens miljø, CO2-udledning og genbruge kritiske råstoffer. En væsentlig andel af alt væskeskadet e-affald kan rent faktisk repareres og genbruges, og det har vi sat os for i Techsave. Svanemærket er et formelt skulderklap, og det er vi smadderstolte af” 

Hos Miljømærkning Danmark, der står bag Svanemærket, er der også glæde at spore: 

”Rensning af væskeskadet elektronik er en cirkulær forretningsmodel, der har fokus på at forlænge elektronikkens levetid – og dermed mindske såvel mængden af elektronikaffald som behovet for produktion af ny elektronik. Og der er hårdt brug for den cirkulære økonomi, hvis vi skal løse nogle af tidens største udfordringer, siger Martin Fabiansen”, direktør i Miljømærkning Danmark og fortsætter: 

”Svanemærket forsøger at være med til at løse disse udfordringer ved at tage hele produktets livscyklus med i vurderingen, når der bliver fastsat krav. På den måde arbejder Svanemærket for lav miljøbelastning i hele produktets eller serviceydelsens livscyklus og for at sende ressourcer med størst mulig værdi videre i kredsløbet efter brug. Det er derfor glædeligt, at vi nu har tildelt den første licens inden for en ny og cirkulær produktgruppe”.

Techsave løsningen tilbydes gennem Techsave certificerede reparationscentre i ni lande i Europa. I Norden findes, der fem certificerede partnere, der reparerer væskeskadede laptops og smartphones med den svanemærkede teknologi.

Faktaboks:

 • E-affald vurderes af FN som det hurtigst voksende affaldsområde i Europa og USA: Fra 2014-2030 forventes mængden af globalt e-affald at blive fordoblet til 74 mio. tons (The Global E-Waste Monitor 2020), mens genanvendelsen af e-affald fortsat vurderes til ca. 17 % (2019-tal).
 • World Economic Forum estimerer, at e-affald i 2018 var 48,5 mio. ton, hvoraf 50 % udledes i hhv. Europa og USA, og vil udgøre 52 mio. ton i 2021 som følge af befolkningsudvikling.
 • Ca. 20-30 % af alle smartphones og laptops beskadiges årligt, ca. 10 % af disse er væskerelaterede skader. Af de væskerelaterede skader kan mindst 80 % repareres fuldstændigt. I Danmark svarer det til, at væskeskadet elektronisk udstyr udgør 61.500-92.300 enheder, hvoraf andelen af enheder, der kan repareres og ­­genanvendes, udgør 49.200-73.800 enheder svarende til en CO2-besparelse på op til 12.000 tons CO2 om året. 
 • Den danske regering har en politisk målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. frem mod 2030.
 • Formand for Europa-Kommissionen har en ambition om at reducere CO2-udledningen med 55 % frem mod 2030.
 • Techsave samarbejder blandt andet med Apple-certificerede servicecentre og forsikringsselskaber.
 • Svanemærkede Techsave partnere er Servicepartner Danmark, ADmire og Care1 fra Danmark samt Mcare og Inforcare Workshop fra hhv. Finland og Norge.

 

Fakta om Svanemærket

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi, reducere klimabelastningen og er et stærkt redskab til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer. 93 procent af danskerne kender Svanemærket, og 66 procent af danskerne ser efter Svanemærket, når de vælger varer. 

Kort om svanemærket rens af væskeskadet elektronik: 

 • Har en god redningsprocent på min. 65 % for laptops
 • Har en god redningsprocent på min. 50 % for smartphones, tablets og smartwatches
 • Sikrer hurtig service 
 • Har begrænset forbrug af energi og vand 
 • Bruger udelukkende miljømærkede rensemidler 
 • Sikrer korrekt håndtering af elektronikaffald

Nøgleord

Billeder

Information om Techsave A/S

Techsave A/S
Dronningborg Boulevard 81
8930 Randers NØ

http://www.techsave.com

Techsaves direktør, Henrik Rafn har ved et event under Green Impact Week modtaget Svanemærket fra Miljømærkets Direktør Martin Fabiansen. Ved eventet deltog også IT Branchens Administrerende Direktør Natasha Friis Saxberg.

Følg pressemeddelelser fra Techsave A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.