Tech-giganter styrer danske medier

Del

Den 23-årige kunstner Sigrid Johannesen mener, at medierne har underlagt sig de store tech-giganters algoritmer og svigtet deres rolle som gatekeepers i informationshavet. I samarbejde med Sort/Hvid skaber hun nu generationsportrættet THE TROLL SHOW og udstiller konsekvenserne af mediernes svigt som guides i internettets fragmenterede informationsstrøm.

Sigrid Johannesen og troldene fra THE TROLL SHOW. Fotograf Frederikke Dalum
Sigrid Johannesen og troldene fra THE TROLL SHOW. Fotograf Frederikke Dalum

23-årige Sigrid Johannesen er en del af den første generation, for hvem internettet og sociale medier er en selvfølgelige. Hun er født ind i et vildvoksende informationshav, hvor brugergenereret indhold og professionel journalistik eksisterer sideløbende og er i åbenlys kamp om at få mest opmærksomhed. Med forestillingen THE TROLL SHOW på Sort/Hvid skaber Sigrid Johannesen et portræt af en generation, der er vokset op med massiv informationsforurening og konsekvenserne deraf.

”Medierne har accepteret den moderne sociale medievirkelighed og overgivet sig til opmærksomhedsøkonomiens dominerende logik: at BRUGEREN og det, brugeren vil klikke på, dikterer, hvilket indhold, man producerer. På den måde er det tech-giganternes algoritmer, der selekterer nyhedsbilledet. Politiske beslutninger om klimaforandringer og personlige beretninger om mig-mig-mig læses side om side, og det bliver op til den enkelte at prioritere vigtigheden. Mediehusene har forrådt deres ansvar som guider i samfundsdebatten,” siger Sigrid Johannesen.

De virkelige internettrolde
Særligt yderligtgående udmeldinger får reaktioner og når derfor ud til flest mennesker i det algoritmestyrede mediebillede. Som konsekvens er der opstået en stærkt polemisk debatkultur, hvor hver enkelt er overladt til selv at gennemskue oprigtigheden af afsender og sammenstykke sin egen sandhed. Dette er omdrejningspunktet for THE TROLL SHOW, hvor Sigrid Johannesen sætter fokus på på konsekvenserne af et mediebillede, hvor manipulation af virkeligheden ikke længere tilskrives falske internettrolde. THE TROLL SHOW er et eventyr om virkelige trolde. Trolde der desperat forsøger, at finde et eventyr, hvor de passer ind, og som de for en kort stund tør stole på.

Under navnet HOUSE OF TROLLS har Sigrid Johannesen tidligere stået bag to aktioner med sine trolde. Her har hun på forskellig vis udstillet samfundsdebattens hykleri. De højtråbende trolde har rekrutteret maskotter i niqab på Rådhuspladsen og hyldet politikerleden med Det store folketåbevalg. Nu har Sort/Hvid inviteret dem på scenen med THE TROLL SHOW.

Se video fra rekrutteringen af maskotter i niqab og Det store folketåbevalg her: http://www.sort-hvid.dk/projekt/the-troll-show/ 

THE TROLL SHOW
På Sort/Hvid 23. marts – 13. april
Læs mere på sort-hvid.dk

Om Sigrid Johannesen:
Født 1995. Autodidakt instruktør og dramatiker. Ansat som husinstruktør og konceptudvikler på Sort/Hvid. Sigrid Johannesen arbejder fra et konceptuelt og politisk udgangspunkt, hvor hun gerne inddrager virkelige elementer i sine forestillinger. Som når hun på THE TROLL SHOW har afholdt flere aktioner, der foruden sit fiktionsunivers også kan ses som direkte kommentarer til det politiske landskab.

Video fra rekruttering af maskotter i niqab

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Sigrid Johannesen og troldene fra THE TROLL SHOW. Fotograf Frederikke Dalum
Sigrid Johannesen og troldene fra THE TROLL SHOW. Fotograf Frederikke Dalum
Download
Fotograf Frederikke Dalum
Fotograf Frederikke Dalum
Download
Fotograf Frederikke Dalum
Fotograf Frederikke Dalum
Download
Fotograf Frederikke Dalum
Fotograf Frederikke Dalum
Download

Links

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidFølg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Den ikoniske fællesbog FRIT FLET bliver til scenekunst18.12.2018 07:00:00 CETPressemeddelelse

Den ikoniske fællesbog FRIT FLET af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup bliver til scenekunst i samarbejde mellem Sort/Hvid og Mungo Park Kolding. Det bliver en musikalsk slagmark af rå kroppe, smertende skønhed og grusomt forfald. Den yngste på scenen er i 20’erne, den ældste nærmer sig firs. Iscenesættelsen skabes i tæt samarbejde mellem instruktør Liv Helm, scenograf Franciska Zahle og komponist Hannah Schneider.

Er det usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ”jeg elsker dig”?18.10.2018 07:00:00 CESTPressemeddelelse

”Jeg si´r til min partner, at jeg kan li' det hårdt, for det er så usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ’jeg elsker dig’”. Hun har ikke noget stort behov for at tale om tamponer og lige rettigheder. Med mindre publikum gerne vil have det, så kan hun godt. Hun vil gerne have, at alle skal kunne relatere til hende. Hun vil gerne gøre det personligt. Lige midt i års-"fejringen" af #MeToo vender Nanna Cecilie Bang tilbage til København med True.Story - en hybrid mellem monolog og stand-up, der kan få vores selvfede, grænsesøgende samfund til at rødme. Forestillingen er bl.a. en del af Power Of Women Festival 2018.

Kvinde skifter race19.4.2018 07:30:00 CESTPressemeddelelse

White Nigger / Black Madonna - af Madame Nielsen og Christian Lollike På scenen står en kvinde. Hun maler ansigtet sort. Lige siden hun var lille, har hun vidst, at hun har en anden race, end den hun er født med. Kvinden spilles af Madame Nielsen. Jeg går i solarium og permanenter mit hår, så det får de karakteristiske, krusede krøller. Jeg engagerer mig i de sortes kamp og bliver talskvinde for en sort borgerretsbevægelse, fortæller hun. Madame Nielsen er netop vendt hjem efter en bogturné i USA, hvor almelderne har rost hende til skyerne for hendes bog "Den endeløse sommer". The litterære talent blev engang født – som dreng. Nu udforsker hun sit potentiale som kvinde. Hvad vil der ske, hvis denne kvinde bliver sort? Vil hun blive til en ”White nigger” eller til en ”Black Madonna”? Madame Nielsen og Christian Lollikes kommende forestilling White Nigger/Black Madonna er en science fiction. En kvinde skifter langsomt race. En personlig fortælling inspireret af virkeligheden. Fortalt i e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum