Udenrigsministeriet

Tech, business og en bedre verden

Del

Regeringen bidrager med 8 millioner kroner til to initiativer, der skal hjælpe små virksomheder i Tanzania og Etiopien til at udnytte potentialerne i ny teknologi.

Ny teknologi har potentialet til at sætte skub i udviklingen, også i Afrika. Det kan skabe vækst og jobs, ikke mindst for de unge afrikanere. Men det kræver, at virksomhederne har adgang til teknologien og forstår at drage nytte af den.

Derfor støtter Danmark to initiativer, der skal hjælpe små virksomheder i gang med ny teknologi særligt inden for landbrug. De kan lære om 3D-print og blockchain  og mere traditionelle værktøjer som internethandel og databehandling.

”TechVelopment – brugen af teknologi som forandringskraft i udviklingssamarbejdet – rummer et enormt potentiale. Ny teknologi er helt afgørende for, at de afrikanske virksomheder kan skabe vækst og jobs, ikke mindst i landbrugssektoren. Samtidig er jobskabelse på det afrikanske kontinent afgørende, hvis skal forebygge fremtidige migrationsstrømme mod Europa”, siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs

Annonceringen af samarbejdet sker på konferencen People:Profit:Planet, der bringer aktører fra både civilsamfund, privatsektor og universitetsverdenen sammen for at finde kommercielle løsninger, der bidrager til FN’s Verdensmål. Efterspørgslen på bæredygtige løsninger stiger og verdensmålene rummer et overordentlig stort forretningspotentiale. Danske virksomheder har ofte den relevante teknologi, men partnerskaber med andre aktører er ofte nøglen til at sikre, at teknologien er tilpasset lokale markeder og at den skaber lokale udviklingseffekter, for eksempel inden for sundhed eller uddannelse.

”FNs Verdensmål rummer store forretningsmuligheder for virksomhederne, også for de danske. Men skal virksomhederne forstå at udnytte dem, kan de med fordel etablere stærke forbindelser til forskere og civilsamfund, der ligger inde med afgørende kompetencer,” slutter Ulla Tørnæs.  

De 8 millioner kroner til initiativet er en del af finansloven 2018. Regeringen ønsker at fortsætte Danmarks TechVelopment-indsats og lægger derfor i finanslovsforslaget for 2019 op til at afsætte 52 mio. kr. til arbejdet med digitalisering og ny teknologi i udviklingslandene.

For yderligere information:  Presserådgiver Natasha Guman, 61979133

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om

Ulla Tørnæs deltager i Kinas største importmesse, China International Import Expo, som Statsministerens Særlige Repræsentant.5.11.2018 08:19pressemeddelelse

I Shanghai deltager minister for udviklingssamarbejde 5-6. november som Statsministerens Særlige Repræsentant i China International Import Expo(CIIE), hvor præsident Xi Jinping er vært. Her forventes over 100 lande, og 150.000 kinesiske og internationale indkøbere at deltage. Under CIIE vil ministeren bl.a. åbne den danske nationale pavillon, der har temaet ”Sustainability”.

Danmark og OSCE-partnere nedsætter ekspertmission for at undersøge alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Rusland1.11.2018 18:21pressemeddelelse

Danmark og 15 andre medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) nedsætter i dag en uafhængig, international ekspertmission, som skal undersøge rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser mod bl.a. LGBTI-personer, journalister, advokater og menneskerettighedsforkæmpere i den russiske føderalrepublik, Tjetjenien.