Udenrigsministeriet

Tech, business og en bedre verden

Del

Regeringen bidrager med 8 millioner kroner til to initiativer, der skal hjælpe små virksomheder i Tanzania og Etiopien til at udnytte potentialerne i ny teknologi.

Ny teknologi har potentialet til at sætte skub i udviklingen, også i Afrika. Det kan skabe vækst og jobs, ikke mindst for de unge afrikanere. Men det kræver, at virksomhederne har adgang til teknologien og forstår at drage nytte af den.

Derfor støtter Danmark to initiativer, der skal hjælpe små virksomheder i gang med ny teknologi særligt inden for landbrug. De kan lære om 3D-print og blockchain  og mere traditionelle værktøjer som internethandel og databehandling.

”TechVelopment – brugen af teknologi som forandringskraft i udviklingssamarbejdet – rummer et enormt potentiale. Ny teknologi er helt afgørende for, at de afrikanske virksomheder kan skabe vækst og jobs, ikke mindst i landbrugssektoren. Samtidig er jobskabelse på det afrikanske kontinent afgørende, hvis skal forebygge fremtidige migrationsstrømme mod Europa”, siger minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs

Annonceringen af samarbejdet sker på konferencen People:Profit:Planet, der bringer aktører fra både civilsamfund, privatsektor og universitetsverdenen sammen for at finde kommercielle løsninger, der bidrager til FN’s Verdensmål. Efterspørgslen på bæredygtige løsninger stiger og verdensmålene rummer et overordentlig stort forretningspotentiale. Danske virksomheder har ofte den relevante teknologi, men partnerskaber med andre aktører er ofte nøglen til at sikre, at teknologien er tilpasset lokale markeder og at den skaber lokale udviklingseffekter, for eksempel inden for sundhed eller uddannelse.

”FNs Verdensmål rummer store forretningsmuligheder for virksomhederne, også for de danske. Men skal virksomhederne forstå at udnytte dem, kan de med fordel etablere stærke forbindelser til forskere og civilsamfund, der ligger inde med afgørende kompetencer,” slutter Ulla Tørnæs.  

De 8 millioner kroner til initiativet er en del af finansloven 2018. Regeringen ønsker at fortsætte Danmarks TechVelopment-indsats og lægger derfor i finanslovsforslaget for 2019 op til at afsætte 52 mio. kr. til arbejdet med digitalisering og ny teknologi i udviklingslandene.

For yderligere information:  Presserådgiver Natasha Guman, 61979133

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nyt dansk bidrag på 100 mio. kr. til FN’s Fredsopbygningsfond23.9.2018 10:22pressemeddelelse

Regeringen har besluttet at bidrage med 100 mio. kr. til FN’s Fredsopbygningsfond. Det danske bidrag er en markant støtte til Fonden, der arbejder for stabiliseringen af lande, der har været, er eller kan blive ramt af voldelige konflikter. Det sker gennem hurtig, fleksibel og risikovillig finansiering af konfliktløsnings- og stabiliseringsindsatser. FN’s generalsekretær Antonio Guterres har gjort Fonden til et centralt element i reformen af FN’s freds- og sikkerhedsarbejde.

Alvorlig kritik af forvaltningen på fiskeriområdet20.9.2018 11:30pressemeddelelse

Kammeradvokaten har undersøgt udvalgte sager på fiskeriområdet på baggrund af en række forhold som Udenrigsministeriet blev opmærksom på i efteråret 2017. Kammeradvokaten finder, at forvaltningen har været meget imødekommende over for erhvervet generelt, og at administrationen har været mangelfuld og fejlbehæftet. Samlet set vurderer Kammeradvokaten, at forvaltningskulturen på området har været meget kritisabel. Undersøgelsen viser ikke tegn på korruption, strafbare forhold eller favorisering af enkelte fiskere. Eva Kjer Hansen vil have området undersøgt yderligere.