Team Rynkeby

Team Rynkeby klædte Paris i gult en uge før Tour feltet

Del

Lørdag den 16. juli blev Paris invaderet af tusinder af Team Rynkeby cyklister i gule trøjer og gule cykler. Undervejs har ryttere fra 62 forskellige Team Rynkeby hold foreløbig indsamlet over 70 mio DKK til fordel for børn med kritiske sygdomme. Det endelige beløb ventes at blive endnu større.

Hold på vej ind på Cercle Sud omgivet af pårørende. Foto: Jan Nanfeldt
Hold på vej ind på Cercle Sud omgivet af pårørende. Foto: Jan Nanfeldt

Over 2.000 cykelryttere i gult cykeltøj og på gule cykler fulgt af flere hundrede hjælpere indtog lørdag 16. juli sammen med familie og venner Prairie du Cercle Sud i Paris. Næsten 6.000 mennesker var samlet, da det store beløb blev afsløret.

Det var Jørgen HK Jepsen, Generel Manager i Team Rynkeby Fonden, der på scenen ved ankomsten til Paris afslørede beløbet foran den store forsamling.

”Alle jeres lidelser og prøvelser og tramp i pedalerne gennem en hel uge fra jeres respektive hjembyer har ikke været forgæves. Mange hold har cyklet over 1.300 km for at når her til i dag og I har været mødt med både masser af vind, lidt regn og høj varme. I fortjener kæmpe ros. Men det er ikke blot cykelturen til Paris der gør jer til helte. Det er også jeres store arbejde for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme.   Foreløbig har vi nået 70.712.287 DKK og der kommer fortsat penge ind. Det er så imponerende en indsats I har gjort” fortalte en bevæget Jørgen HK Jepsen.

De mange penge er kommet ind gennem salg af sponsorater på cykeltøjet, som går direkte til børn med kritiske sygdomme. I Danmark modtager Børnecancerfonden og Børnelungefonden penge – primært til forskningsprojekter. Team Rynkeby består ikke af professionelle cykelryttere, men ganske almindelige mennesker i alle aldre som har et fællesskab om cykling og det at hjælpe børn, der har det svært.

”I to år har vi ikke været i stand til at cykle til Paris på grund af corona-pandemien. I stedet har vi cyklet rundt i de respektive hjemlande. Når vi nu endelig kan komme til Paris igen, er det glædeligt, at vi i år var i stand til at sende endnu flere hold afsted fra endnu flere lande end vi tidligere har gjort” siger Jørgen HK Jepsen, Generel Manager i Team Rynkeby Fonden.

Team Rynkeby er nu repræsenteret i ni lande og i år blev der for første gang cyklet mod Paris fra bl.a. Bruxelles, Zürich, Berlin og fra de franske alper.

Festen i Paris er altid en meget bevægende begivenhed, hvor glade følelser får frit løb. Nogle af de deltagende cyklister har selv haft børn med kræft i familien eller kender børn med en kritisk sygdom. For dem er dette måden at støtte disse børn på samtidig med, at de udfordrer sig selv maksimalt med den lange cykeltur. At overvinde sig selv og ankomme til Paris på cykel giver dem troen på, at sygdomme også kan overvindes.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Hold på vej ind på Cercle Sud omgivet af pårørende. Foto: Jan Nanfeldt
Hold på vej ind på Cercle Sud omgivet af pårørende. Foto: Jan Nanfeldt
Download
Hold på vej ind på Cercle Sud omringet af pårørende. Foto: Jan Nanfeldt
Hold på vej ind på Cercle Sud omringet af pårørende. Foto: Jan Nanfeldt
Download
Prairie de Cercle Sud i gult. Foto: Jan Nanfeldt
Prairie de Cercle Sud i gult. Foto: Jan Nanfeldt
Download
Holdfoto foran målstregen. Foto: Jan Nanfeldt
Holdfoto foran målstregen. Foto: Jan Nanfeldt
Download

Links

Information om Team Rynkeby

Team Rynkeby
Team Rynkeby
Vestergade 30
5800 Ringe

Om Team Rynkeby. Team Rynkeby er et europæisk velgørenhedscykelprojekt, der hvert år cykler til Paris. For mange hold er det en tur på ca. 1.300 km som klares på 8 dage. Projekt blev startet af Rynkeby Foods i 2002 og har nu udviklet sig til at bestå af mere end 2.500 deltagere (cykelryttere og hjælpere) i ni lande (Færøerne, Island, Finland, Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Schweitz og Belgien). I de forgangene 20 år har Team Rynkeby indsamlet mere end 562 mio. DKK. som er uddelt til organisationer der hjælper børn med kritiske sygdomme. Donationerne er primært givet til forskningsprojekter. Team Rynkeby er en selvstændig fond, der støttes af Rynkeby Foods og Eckes-Granini Group GmbH.

Følg pressemeddelelser fra Team Rynkeby

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Team Rynkeby