Region Hovedstaden

Team Cowi A/S skal bygge topmoderne patientcentreret hus til Steno Diabetes Center Copenhagen

Del

Den 1. januar 2017 etablerer Region Hovedstaden med afsæt i danmarkshistoriens største donation Steno Diabetes Center Copenhagen. I den forbindelse bygger Region Hovedstaden nu et helt nyt og topmoderne specialiseret center, som skal løfte den samlede indsats rettet mod det stigende antal personer med diabetes i hovedstadsregionen. Efter en udbudsrunde er det nu besluttet, at det bliver Team Cowi A/S, med underrådgivere Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter A/S og Sted Aps., der skal bygge centeret.

I 2020 skal Steno Diabetes Center Copenhagen stå færdigt ved Herlev Hospital. Centeret skal årligt behandle 11 – 13.000 patienter og løfte regionens indsats overfor diabetespatienter. Tirsdag d. 20. december blev byggeriet meget konkret, da regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) afslørede vinderen af arkitektkonkurrencen ved en ceremoni på Herlev Hospital.

- At blive diagnosticeret og leve et liv med diabetes er et chok for mange mennesker, der forandrer ens eget og ens families liv markant. Steno Diabetes Center Copenhagen bliver internationalt førende med aktiviteter på både behandling, klinisk forskning, uddannelse, sundhedsfremme og forebyggelse, og jeg synes, at vinderforslaget ser rigtig flot ud. Nu glæder jeg mig til at det står færdigt, så patienter og familier, der lever med diabetes, kan få glæde af de nye fysiske rammer, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Fælles oplevelser
Dommerkomitéen bestod af politikere og fagfolk, og de skriver om valget af Team Cowi A/S: Vinderprojektet har en inviterende arkitektur, der indrammer et kvalitativt og smukt arbejdsmiljø i dagligdagen. En udformning, der til fulde indfrier visionerne om en bygning, der integrerer arkitektur, kunst og landskab til fælles oplevelser patienter, pårørende og personale imellem.

Også direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, Allan Flyvbjerg, er imponeret over vinderforslaget:

- Den bygning som skal huse Steno Diabetes Center Copenhagen har nogle specifikke krav og udfordringer, som jeg mener vinderforslaget har ramt rigtig godt. Det er vigtigt, at vi skaber et miljø, hvor både personer med diabetes, deres pårørende og personale trives godt og som samtidigt kan fungere langt ud i fremtiden. Jeg glæder mig enormt meget til at se centeret stå færdigt og med at komme i gang med det egentlige arbejde, siger Allan Flyvbjerg.

Du kan læse mere om Steno Diabetes Center Copenhagen på Region Hovedstadens hjemmeside og på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Yderligere information:

  • Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88
  • Allan Flyvbjerg, direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, via pressevagten, tlf.: 70 20 95 88 eller direkte på 51 77 95 48

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU´s prestigefyldte RegioStars Awards18.6.2018 13:10pressemeddelelse

Blandt over 100 EU-støttede projekter fra hele Europa er netop det dansk-svenske, ReproUnion-projekt, gået videre til den prestigefyldte finale i konkurrencen om at blive Europas bedste projekt støttet af Samhørighedsfonden. Med afsæt i Medicon Valley-regionens unikke kompetencer på området, har ReproUnion til formål at styrke forskning, udvikling og tilgængelighed inden for behandling af ufrivillig barnløshed, som er et stigende problem i Europas aldrende befolkninger, og de hidtidige resultater har vakt opmærksomhed i Bruxelles.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum