Sparta Atletik og Motion

Team Aya på maratonrejse for Børnecancerfonden

Del

Thomas Mørkedal og hans svoger Mads skal den 19.maj løbe Telenor CPH Marathon, og det har de én rigtig god grund til.

Mads (tv) og Thomas løber Telenor CPH Marathon for at samle penge ind til Børnecancerfonden. (Privatfoto)
Mads (tv) og Thomas løber Telenor CPH Marathon for at samle penge ind til Børnecancerfonden. (Privatfoto)

"Kræft er bare en skod-sygdom, og især når den rammer børn og unge, som jo ikke har røget 40-50 smøger om dagen i 50 år. De burde ikke tænke over, hvornår de skal til næste kemo, de burde tænke over første skoledag, hvilke uddannelse de skal tage og så videre," siger 38-årige Mads Mørkedal fra Ringsted, som tidligere i år oprettede Team Aya.

Team Aya er opkaldt efter Mads fireårige niece Aya fra Ørslev, som har fået konstateret en tumor i hjernen, og Team Aya består ud over Mads af Ayas far Thomas Mørkedal, som tilbage i 2017 selv fik fjernet en tumor i hjernen.

"Min tumor var heldigvis til at fjerne, men 7 måneder efter min operation, fik Aya konstateret en stor tumor i hjernen, som ikke kan fjernes ved operation, og hun er nu i gang med et kemoforløb på 18 måneder. Det var i forbindelse med Ayas indlæggelse, at jeg stiftede bekendtskab med Fundracers, som samler ind til Børnecancerfonden, og det er Fundracers, som nu er fundamentet for mit og Mads projekt," siger Thomas Mørkedal.

På fælles maratonrejse

Mads og Thomas har nemlig valgt, at Telenor Copenhagen Marathon den 19. maj, skal danne rammen for deres insamling til Børnecancerfonden. Telenor Copenhagen Marathon stiller gratis startnumre til rådighed for Fundracers, og herefter er det op til de to at få gjort opmærksom på deres indsamling. 

"Da vi fik muligheden for at få gratis startnumre og løbe maraton for fundracers og samle penge ind til Børnecancerfonden, så var vi aldrig i tvivl. Det er en kæmpe motivation at være med til at hjælpe de her superhelte, som kæmper med den forbandede sygdom, og selvom det er lidt, vi kan bidrage med økonomisk, så er det stadig bedre end ingenting," lyder det fra Thomas og Mads.

For begges vedkommende er det deres første maraton, og de træner så vidt muligt sammen, når de lange ture skal løbes, og de er enige om, at de glæder sig til den 19. maj.

"Vi ved jo ikke rigtig, hvad det vil sige at løbe et maraton, men vi har hørt at stemningen er fantastisk i København, og så er det jo tilmed 40 års jubilæumsløb, og hvad det fører med sig, må vi jo vente og se," lyder det fra Team Aya. 

Støt indsamlingen

Thomas og Mads har oprettet hver deres indsamling, som kan støttes nedenfor.

Thomas

Mads

Kontakter

Billeder

Mads (tv) og Thomas løber Telenor CPH Marathon for at samle penge ind til Børnecancerfonden. (Privatfoto)
Mads (tv) og Thomas løber Telenor CPH Marathon for at samle penge ind til Børnecancerfonden. (Privatfoto)
Download

Information om Sparta Atletik og Motion

Sparta Atletik og Motion
Sparta Atletik og Motion
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Motion arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Telenor Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Motion kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

Records fall at Copenhagen Marathon (Short version)19.5.2019 12:34:40 CESTPressemeddelelse

A line of records were all broken at Sunday´s Telenor Copenhagen Marathon. Not only did Jackson Kibet Limo smash the course record in the Danish capital with a winning time of 2:09,54 hours; the 30-year-old Kenyan also produced the fastest time ever on Danish soil, lowering the previous best set in Odense back in 2012 with nearly two minutes. In the women´s race, Ethiopia took the first three spots. The winner, Etalemahu Habtewold, covered the classic 42,195 km in a personal best of 2:29,29, thereby improving the course record from 2010. As with the men, this is also a new all-comer´s record. With 13.280 participants, the 40th anniversary edition of the race could as well register another record as the biggest marathon race in Denmark ever. 40th Telenor Copenhagen Marathon (IAAF Bronze Label) – 19th May Men 1. Jackson Kibet Limo, Kenya 2.09,54 – Course Record 2. Victor Kiplimo, Kenya 2:11,04 3. Gebre Roba Yadete Ethiopia 2:11,58 Women 1. Etalemahu Zeleke Habtewold, Ethiopia 2:29,29 – C

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum