TDC Group

TDC om digital vækst: IT-kompetencer kan ikke stå alene

Del
Koncerndirektør Jens Aaløse
Koncerndirektør Jens Aaløse

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har netop fremlagt Regeringens længe ventede Strategi for Danmarks digitale vækst.

Fra Danmarks største IT- og televirksomhed lyder en stor ros til regeringen for at tage fat på opgaven med at sikre Danmarks digitale vækst.

- Der er store vækstpotentialer for danske virksomheder ved at anvende nye teknologier og digitalisere forretningen, men det kommer ikke af sig selv. Med Strategi for Danmarks digitale vækst lægger regeringen op til at skabe bedre rammer for at danske virksomheder kan gribe de digitale vækstmuligheder, udtaler koncerndirektør i TDC Group, Jens Aaløse.

- Danmark har tabt terræn i forhold til verdens førende it-nationer de seneste ti år, og derfor er det vigtigt, at der fra politisk side nu sættes ind for at vende udviklingen. Det vil jeg gerne rose regeringen for.

Mere end tekniske kompetencer
- Vi og resten af dansk erhvervsliv har længe efterspurgt flere digitale kompetencer, fordi manglen på dem allerede er massiv, og derfor er vi glade for, at regeringen med Teknologipagten sætter et mål om at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år indenfor de såkaldte STEM-områder (teknologi, IT, naturvidenskab og matematik).

Jens Aaløse påpeger dog, at tekniske kompetencer ikke er tilstrækkelige:

- Hvis de tekniske kompetencer for alvor skal skabe værdi for dansk erhvervsliv, skal de gå hånd i hånd med forretningsforståelse og evnerne til at tænke kreativt og kunne samarbejde.

Det skyldes ifølge Jens Aaløse, at IT-specialisternes rolle har forandret sig fra at sidde for sig selv og programmere til i samarbejde med andre faggrupper at udvikle innovative digitale løsninger med udgangspunkt i forretningen. Det stiller nye krav til kompetencer.

- Disse kompetencer kan fremmes ved at løse opgaver på tværs af faggrænser og i samarbejde med virksomheder. Derfor tror jeg, at det fremover bliver afgørende at uddannelsesinstitutionerne i endnu højere grad end i dag samarbejder med erhvervslivet om at uddanne fremtidens kompetencer.

- Kompetenceudfordringen skal løses af uddannelsesinstitutionerne, virksomhederne og politikerne i fællesskab. Det ser jeg som et helt afgørende formål med Teknologipagten og jeg håber, at Teknologipagten kan være et startskud til at erhvervslivet helt generelt bliver koblet tættere på uddannelsessystemet lige fra folkeskolen over erhvervsuddannelserne til universiteterne, tilføjer Jens Aaløse.

Jens Aaløse er glad for at se, at Teknologipagten også har fokus på efteruddannelse.

- Hvis ikke vi formår at få alle med på det digitale væksttog, har vi som samfund ikke vundet meget. Derfor er livslang læring en vigtig komponent i at sikre digital vækst, og her har vi som virksomhed også et stort ansvar, som vi skal løfte sammen med uddannelsesinstitutionerne og politikerne.

Pigernes interesse for teknologi skal vækkes i folkeskolen
Som en del af strategien for at skabe flere digitale kompetencer igangsætter regeringen et forsøg med, at faget teknologiforståelse udbredes til folkeskolens obligatoriske undervisning, og det vækker glæde hos IT-og televirksomheden, som længe har været fortalere for mere digital dannelse og teknologiforståelse i folkeskolen.

- Her har regeringen set helt rigtigt, interessen for IT og teknologi skal grundlægges i folkeskolen, udtaler Jens Aaløse og peger på at flere undersøgelser viser, at en væsentlig årsag til, at langt de fleste piger ikke interesserer sig for computere og programmering, er, at de slet ikke møder faget i skolen.

- Obligatorisk undervisning i teknologiforståelse kan skabe grundlaget for pigernes interesse, men jeg tror, at det bliver vigtigt, at der kommer fokus på formålet med IT og teknologi, altså at det først og fremmest er interessant, fordi det kan løse problemer og hjælpe mennesker som fx redde liv, skabe job, reducere forurening og bringe mennesker i forbindelse med hinanden.

Jens Aaløse er dog lidt ærgerlig over at skulle vente tre år på at forsøgsprogrammet afsluttes.

- Jeg så gerne at tempoet var lidt højere her, fordi behovet for at børn og unge stifter bekendtskab med teknologi allerede i dag er kæmpe stort.

Jens Aaløse understreger derfor vigtigheden af, at eksisterende initiativer som Coding Class i mellemtiden fortsætter og udbredes til flere skoler, og at folkeskolelærerne inviterer IT-eksperter til at bidrage til undervisningen.

Yderligere oplysninger :
TDC Presse, tlf. 70 20 35 10

Nøgleord

Billeder

Koncerndirektør Jens Aaløse
Koncerndirektør Jens Aaløse
Download

Information om TDC Group

TDC Group
TDC Group
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcgroup.com/

TDC Group forbinder danskerne og har en klar ambition om at gøre det enklere og bedre for kunderne at få adgang til digitale tjenester og indhold. Virksomheden er Danmarks foretrukne udbyder af kommunikations- og underholdningstjenester i hjemmet og på farten. YouSee, Telmore, Fullrate og Blockbuster giver danskerne hurtig og let adgang til massevis af musik, film og tv på alle platforme når som helst og hvor som helst. TDC Erhverv skaber fremtidens vækst i såvel store som små danske virksomheder gennem digitale og enkle løsninger. I Norge leverer TDC Group mobil, tv og bredbånd til norske hjem via selskabet Get, der er Norges hurtigst voksende bredbåndsudbyder.

Følg pressemeddelelser fra TDC Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Group

90’er mobiler lever endnu30.7.2018 07:48pressemeddelelse

Med alle de muligheder, der er på en moderne smartphone, kan det virke mærkeligt. Men ikke desto mindre holder nogle danskere stadig fast i deres gamle mobiltelefon tilbage fra 90’erne. Således viser data fra TDC Groups mobilnet, at der i juni blev registreret 521 aktive mobiltelefoner fra før år 2000. Det er især mobiler fra finske Nokia, der stadig bliver benyttet. Otte af mobilerne i top-10 er produceret af Nokia. Top-10 over 90’er telefoner i TDC Groups mobilnet: 1. Nokia 6150 (1998) 2. Nokia 5110 (1998) 3. Nokia 6150-Ex (1998) 4. Nokia 3210 (1998) 5. Nokia 6081/NME-2A (1997) 6. Motorola International 2700 (1998) 7. Motorola MC2-41B12 (1998) 8. Nokia 6090 (1999) 9. Nokia 6110 (1997) 10. Nokia 7110 (1999) Hos YouSee er produktchef Niels Pedersen, der arbejder med indkøb af mobiler, ikke overrasket over, at det er Nokias mobiler, der dominerer. - Nokia var kongen, da mobiludviklingen for alvor tog fart sidst i 90’erne, og vi så nye funktioner på telefonerne som eksempelvis sms-ordbog

TDC Group ændrer sin organisation i Danmark28.6.2018 10:31pressemeddelelse

TDC Groups nye ejere har sat en klar strategisk retning for selskabet med ambitionen om fortsat at være markedsførende med Danmarks bedste infrastruktur og fokus på den digitale transformation, som TDC har været i gang med de seneste år. - Med nye ejere i ryggen vil vi fortsætte de markante investeringer i den danske infrastruktur og digitalisering. Vi vil tage et stort skridt ved at udbygge fibernetværket og etablere en ledende 5G-position for at sikre Danmarks bedste mobilnetværk i fremtiden, siger koncernchef Pernille Erenbjerg og uddyber: - Vi er kommet godt i gang med at eksekvere på den nye vision, og nu er tiden kommet til at etablere den organisation og det ledelsesteam, som bedst vil kunne drive dette arbejde fremover. Etablering af to nye forretningsenheder I den danske forretning i TDC Group etableres med virkning fra 1. august to nye forretningsenheder: En kundefokuseret enhed kaldet OpCo og en netværksfokuseret enhed kaldet NetCo. Begge enheder vil referere til koncernchef

Bert Nordberg ny bestyrelsesformand i TDC A/S18.6.2018 09:54pressemeddelelse

København 18. juni 2018: Det er med glæde, at TDC Group kan meddele, at Bert Nordberg pr. 1. august 2018 tiltræder som formand for TDC Groups bestyrelse. Med mere end 25 års erfaring inden for it-branchen og teleindustrien har Bert Nordberg en bred viden om branchen og stor erfaring med strategisk transformation og infrastruktur. Bert Nordberg har siden 2012 været bestyrelsesformand for Vestas og sidder desuden i en række bestyrelser herunder Electrolux AB, Saab-koncernen, Skandinaviska Cellulosa AB og Essity AB. Før dette havde Bert Nordberg en lang karriere hos Ericsson, hvor han blandt andet var CEO for Sony Ericsson mellem 2009-2012. Bert Nordberg udtaler: "Jeg har fulgt situationen omkring TDC nøje, og jeg er overbevist om, at den strategi, de nye aktionærer har lagt frem, er den rigtige for virksomheden og for Danmark. Jeg er spændt på at komme i gang, og jeg ser frem til samarbejdet med Mike Parton og resten af bestyrelsen samt til at bruge min erfaring til at implementere den n

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum