TDC NET

TDC NET forventer stigning i mobildatatrafikken på cirka 40 procent under aftenens kvartfinale

Del

Under seneste landskamp mod Wales steg danskernes mobildataforbrug voldsomt, og det samme forventes at være tilfældet under aftenens kamp. Men mobilnettet er gearet til at håndtere de store udsving, fortæller TDC NET, der er Danmarks førende udbyder af digital infrastruktur.

Når Danmark løber på grønsværen i Baku i aften kl. 18.00, kan vi forvente et voldsomt hop i danskernes brug af mobildata.

En opgørelse fra TDC NET, der bygger og driver det landsdækkende mobilnet, viser nemlig, at mobildatatrafikken sidste lørdag – under Danmarks kamp mod Wales steg med hele 40 procent. Og alt tyder på, at samme mønster vil være gældende under aftenens kamp

EM-kampene bliver altså ikke længere kun set foran fjernsynet i dagligstuen men streames i høj grad også via mobiltelefoner, iPads, bærbare computere og andre mobile enheder.

Mobilnettet er gearet til events

De fodboldglade danskere skal dog ikke være bekymrede for, om der er kapacitet nok i mobilnettet. Igennem coronapandemien har TDC NET’s digitale infrastruktur nemlig bestået en ellers historisk stresstest med stigninger i datatrafikken på cirka 50 procent.

Samtidig har selskabet gearet mobilnettet til at kunne klare de udsving i datatrafikken, der opstår under større events som eksempelvis en EM-finale, fortæller Michael Fränkle, Executive Vice President og netværksansvarlig hos TDC NET.

”Den digitale infrastruktur i Danmark er rigtig godt rustet til at håndtere udsving og belastninger. Vi har et mobilnet, der er vurderet til at være det bedste i Europa målt på både hastighed og dækning, og samtidig er Danmark generelt er ét af de mest digitalt forbundne lande. Så der er kun grund til at ønske god kamp herfra”.

Fakta: EM og den digitale infrastruktur

  • TDC NET har set en daglig vækst i mobildatatrafikken på 10 procent under EM. Danskerne har altså generelt et højere forbrug af mobildata i denne periode
  • Mobildatatrafikken peakede under Danmarks kamp mod Wales (vist på DR1), hvor den steg med 40 procent
  • Stigningen under Danmarks kamp mod Belgien lå på et noget lavere niveau, hvilket kan forklares med, at kampen ikke blev vist på en landsdækkende TV-kanal
  • Mens mobildatatrafikken stiger under EM-kampene, så falder mængden af mobilsamtaler markant. Under Danmarks kamp mod Wales sås et ekstraordinært dyk, kun afløst af et kort peak i halvlegen

Billeder

Information om TDC NET

TDC NET
TDC NET
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcnet.dk/

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. Gennem mere end et århundrede har TDC NET været med til at binde Danmark tættere sammen. Siden den visionære C.F. Tietgen i 1882 etablerede Kjøbenhavns Telefon-Selskab - og foretog sine første opkald. Til i dag, hvor vi døgnet rundt sikrer, at hele landet er forbundet. Med sikre og lynhurtige netværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler - du og jeg - endnu bedre sammen. Med hinanden. Og med resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra TDC NET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC NET

International IT-profil bliver ny CIO i TDC NET11.8.2021 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det bliver den erfarne CIO Joss Delissen, der fremover skal stå i spidsen for IT-området hos TDC NET, der etablerer og driver den digitale infrastruktur, der forbinder Danmark. Joss Delissen har igennem sin karriere arbejdet i både globale, europæiske og nordiske selskaber og kommer senest fra en stilling som CIO hos svenske Tele2, hvor han har spillet en central rolle i virksomhedens IT-transformation. Den erfaring skal nu bringes i spil hos TDC NET, fortæller CEO Andreas Pfisterer. "Vi er kommet langt i etableringen af ​​TDC NET som selvstændig virksomhed, og her spiller vores IT-transformation en helt central rolle. Vi står overfor at etablere en helt ny IT-platform, der er afgørende for, at vi fortsat kan levere på vores målsætning og drive fremtidens digitale infrastruktur. Joss kommer med den rette erfaring i forhold til at drive transformationer succesfuldt og kombineret med hans kompetencer og personlighed, gør det ham til et stærkt match for TDC NET. Vi glæder os til at byde h

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum