TDC NET

TDC NET 1. Kvt. 2022: Kommerciel stabilisering førte til højere indtjening, fiberudrulningen fortsatte, og initiativer til at reducere CO2-udledninger tog fart

Del
I første kvartal som selvstændigt selskab leverede TDC NET i tråd med forventningerne og realiserede et driftsresultat (EBITDA) på 1.162 mio. kr., en stigning på 0,7% i forhold til samme periode sidste år.
I første kvartal som selvstændigt selskab leverede TDC NET i tråd med forventningerne og realiserede et driftsresultat (EBITDA) på 1.162 mio. kr., en stigning på 0,7% i forhold til samme periode sidste år.

I første kvartal som selvstændigt selskab leverede TDC NET i tråd med forventningerne og realiserede et driftsresultat (EBITDA) på 1.162 mio. kr., en stigning på 0,7% i forhold til samme periode sidste år. TDC NET omsatte for 1.678 mio. kr., og det er på niveau med første kvartal 2021. Resultatet afspejler en fortsat kommerciel stabilisering, hvor øget omsætning inden for mobile services og højhastighedsbredbånd kompenserede for lavere omsætning i de traditionelle infrastruktur-platforme.

"I det første kvartal som en selvstændig virksomhed, udviklede vores finansielle resultater sig som forventet, og vi så en stigning i EBITDA på 0,7%, drevet af en stabil omsætning og optimering af omkostningerne. Vi fortsatte med at udrulle fibernet og med at forbedre kundeoplevelsen yderligere," siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET.

På trods af højere elpriser faldt TDC NETs driftsomkostninger med 3,1% sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes primært optimering af supportfunktioner som følge af opsplitningen fra TDC Group. TDC NET’s investeringsniveau steg med 11,3% fra første kvartal 2021 til 781 mio. kr. primært grundet fiberudrulningen, hvor TDC NET nåede nye 20.000 adresser. Sammenlignet med første kvartal 2021 er det en stigning og skyldes primært den milde vinter.

Ved udgangen af januar 2022 etablerede TDC NET en ‘secured infrastructure funding’ platform og indgik i en ny langfristet og sikret bankfacilitet på 25 mia. kr. Med afsæt i denne finansieringsplatform, der understreger TDC NETs status som selvstændigt selskab, har TDC NET et solidt afsæt for at levere på selskabets strategiske ambitioner samt fortsætte investeringerne i udviklingen af Danmarks fremtidige digitale infrastruktur.

Initiativer til at reducere CO2-udledninger
Som led i TDC NETs målsætning om at reducere CO2-udledninger fra egen drift (scope 1 og 2) med 50% i 2023 blev den første af fire solcelleparker tilsluttet i marts 2022. I løbet af 2022 vil flere solcelleparker blive tilsluttet. Investeringen i grøn energi er en central del af TDC NETs klimaplan.

"I TDC NET ønsker vi at fremme den grønne, digitale omstilling i Danmark og sikre, at den samlede mængde grøn, vedvarende energi øges. Derfor har vi besluttet at tage et meget klart standpunkt om at investere i elkøbsaftaler, også kaldet PPA. Derudover vil vi finde en væsentlig del af vores CO2-besparelser ved at udskifte ældre, energikrævende teknologier med fremtidssikrede, energieffektive løsninger. Her vil 5G-teknologien spille en vigtig rolle i udviklingen af innovative digitale løsninger, der kan reducere udledningen af CO2," siger Andreas Pfisterer.

Markedsanerkendelse og muligheder for 5G-netværk
Teknologisk Institut har i første kvartal 2022 målt de fire danske mobilnetværks evne til at levere en god mobilnetværksoplevelse. Undersøgelsen viste, at TDC NET har det bedste mobilnetværk i Danmark, og fortsat er det eneste selskab med et landsdækkende og fuldt udbygget 5G-netværk. Med et 5G-netværk, der dækker hele landet, udforsker TDC NET mobile teknologiske løsninger til at reducere CO2-udledninger på tværs af brancher.

Kontakter

Billeder

I første kvartal som selvstændigt selskab leverede TDC NET i tråd med forventningerne og realiserede et driftsresultat (EBITDA) på 1.162 mio. kr., en stigning på 0,7% i forhold til samme periode sidste år.
I første kvartal som selvstændigt selskab leverede TDC NET i tråd med forventningerne og realiserede et driftsresultat (EBITDA) på 1.162 mio. kr., en stigning på 0,7% i forhold til samme periode sidste år.
Download

Information om TDC NET

TDC NET
TDC NET
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcnet.dk/

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. Gennem mere end et århundrede har TDC NET været med til at binde Danmark tættere sammen. Siden den visionære C.F. Tietgen i 1882 etablerede Kjøbenhavns Telefon-Selskab - og foretog sine første opkald. Til i dag, hvor vi døgnet rundt sikrer, at hele landet er forbundet. Med sikre og lynhurtige netværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler - du og jeg - endnu bedre sammen. Med hinanden. Og med resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra TDC NET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC NET

TDC NET ansætter ny CFO fra Vestas12.12.2022 14:59:28 CET | Pressemeddelelse

Med virkning fra 1. januar 2023 tiltræder Henrik Brandt som ny CFO i TDC NET. Han kommer senest fra en stilling som Senior Vice President og regional CFO i Vestas. Henrik Brandt medbringer mere end 15 års erfaring fra finansfunktioner og arbejde med transformation. Gennem karrieren har han, fra et finansielt perspektiv, haft et skarpt fokus på processer og optimering af organisationer på tværs af værdikæder. Han har en Master i Management Accounting and Information Technology. ”Jeg ser frem til at byde Henrik velkommen ombord til den næste vigtige fase af vores strategi,” siger CEO i TDC NET, Michel Jumeau. Henrik Brandt afløser Ulrik Laudrup Bølling, som de seneste godt tre år som CFO, og før det tre år som CFO i TDC Operations, har drevet finansfunktionen gennem den vigtige overgangsfase, hvor TDC NET er blevet etableret som et selvstændigt selskab. ”Jeg vil gerne takke Ulrik for hans store og loyale indsats for at bringe TDC NET sikkert gennem en svær overgangsfase. Ulrik bliver hos

Michel Jumeau udnævnt til ny administrerende direktør for TDC NET8.9.2022 13:30:09 CEST | Pressemeddelelse

Den 1. november tager Michel Jumeau over efter Andreas Pfisterer som administrerende direktør for TDC NET. Michel kommer fra en stilling som viceadministrerende direktør og chef for Consumer Division i det franske teleselskab Orange. Michel har tilbragt mere end to årtier i telebranchen og har haft flere operationelle og ledende stillinger i både Frankrig, Storbritannien og Sverige. "Jeg glæder mig til at vende tilbage til Skandinavien og starte i denne spændende rolle," siger Michel og fortsætter: "TDC NET er det første 'fuldt udbyggede' netværksselskab i Europa med et omfattende udvalg af fastnetprodukter og mobile teknologier – fra kobber, coax og fiber til 5G, og som yderligere omfatter hele spektret af netværkstjenester. Det er virkelig unikt, og samtidig rummer TDC NET fortsat et stort potentiale." Bestyrelsesformand for TDC NET Henrik Clausen glæder sig til at byde Michel velkommen i november. "Michel er en meget erfaren telco-direktør med et globalt mindset, som i øjeblikket ha