TDC NET

TDC NET 1. halvår 2022: Finansielle resultater som forventet

Del

I rapporteringsperioden fortsatte udrulningen af fiberforbindelser og den kommercielle stabilisering af forretningen. Bæredygtighedsmål blev yderligere integreret i virksomheden, og nye 5G-teknologier blev anvendt med succes.

I 1. halvår 2022 leverede TDC NET resultater i tråd med planen og fastholder derfor forventningerne til helåret. Omsætningen blev 3.360 mio. kr., en stigning på 0,3% fra samme periode sidste år. EBITDA udgjorde 2.316 mio. kr., en forbedring på 1,8% sammenlignet med 1. halvår 2021. Den kommercielle stabilisering var fortsat baseret på vækst i højhastighedsbredbånd og mobile services, men blev delvist påvirket af nedgang i de traditionelle infrastruktur-platforme og stigende energipriser.  

"I løbet af 1. halvår af 2022 rullede vi ultrahurtigt fiberbredbånd ud til 48.000 nye adresser, og vi følger vores udrulningsplan. Vores finansielle resultater for 1. halvår var også som forventet med en stigende indtjening, der er drevet af en stigning i bruttofortjenesten. Derudover fortsætter vi med at understøtte den grønne, digitale omstilling af Danmark ved at indføre et fiberaktiveringsprogram, hvor omkring 170.000 husstande kan migrere til fiberbredbånd på favorable vilkår," siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET.   

TDC NETs driftsomkostninger på 917 mio. kr. var på niveau med 1. halvår 2021. Fortsat optimering af supportfunktioner som følge af opsplitningen fra TDC Group blev dog opvejet af stigende elpriser. TDC NET fortsatte sine betydelige investeringer i fiberudrulning og IT-applikationer. Investeringsniveauet udgjorde 1.454 mio. kr., et fald på 4% i forhold til samme periode sidste år.  

Bæredygtighedsmål blev yderligere integreret i forretningen 
Som tidligere nævnt etablerede TDC NET i januar 2022 en ny ’secured infrastructure funding’ platform og indgik nye sikrede bankfaciliteter på cirka 25 mia. kr. I 2. kvartal 2022 har TDC NET erstattet en del af programmet med Sustainability Linked Bonds (SLB). De er knyttet til to bæredygtighedsmål i TDC NETs klimastrategi; At blive netto-nul CO2-udledende i 2028 fra egen aktivitet (scope 1 og 2) og i 2030 fra leverandører og kunder (scope 3). 

"Som Danmarks største udbyder af digital infrastruktur har vi et ansvar for at bidrage til den grønne omstilling. Derfor har vi forpligtet os til at være netto-nul CO2-udledende i 2030 i hele vores værdikæde, og de ambitioner er nu fuldt integreret i vores forretningsplan. Vores nye finansielle skridt understreger, hvor seriøst vi tager vores forpligtelse til at nå vores klimamål," siger Andreas Pfisterer. 

Fremtidige 5G-teknologier blev anvendt med succes under Tour de France 
Under Tour de France-cykelløbet i Danmark anvendte TDC NET, i samarbejde med Innovation Hub-partneren Ericsson og TV2, med succes nye muligheder inden for 5G-teknologien. Under den første etape af Touren i København blev der anvendt såkaldte 5G mmWave- og slicing-mobilløsninger, der muliggjorde live-tv-transmission af høj kvalitet i områder med store menneskemængder, som også brugte store datamængder på det samme 5G-netværk og uden kvalitetsafbrydelser. De samme løsninger blev brugt til fejringen af den danske Tour-vinder i København i slutningen af juli. TDC NET fortsætter med at udvikle de nye teknologier. 

Kontakter

Billeder

Information om TDC NET

TDC NET
TDC NET
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcnet.dk/

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. Gennem mere end et århundrede har TDC NET været med til at binde Danmark tættere sammen. Siden den visionære C.F. Tietgen i 1882 etablerede Kjøbenhavns Telefon-Selskab - og foretog sine første opkald. Til i dag, hvor vi døgnet rundt sikrer, at hele landet er forbundet. Med sikre og lynhurtige netværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler - du og jeg - endnu bedre sammen. Med hinanden. Og med resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra TDC NET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC NET

Michel Jumeau udnævnt til ny administrerende direktør for TDC NET8.9.2022 13:30:09 CEST | Pressemeddelelse

Den 1. november tager Michel Jumeau over efter Andreas Pfisterer som administrerende direktør for TDC NET. Michel kommer fra en stilling som viceadministrerende direktør og chef for Consumer Division i det franske teleselskab Orange. Michel har tilbragt mere end to årtier i telebranchen og har haft flere operationelle og ledende stillinger i både Frankrig, Storbritannien og Sverige. "Jeg glæder mig til at vende tilbage til Skandinavien og starte i denne spændende rolle," siger Michel og fortsætter: "TDC NET er det første 'fuldt udbyggede' netværksselskab i Europa med et omfattende udvalg af fastnetprodukter og mobile teknologier – fra kobber, coax og fiber til 5G, og som yderligere omfatter hele spektret af netværkstjenester. Det er virkelig unikt, og samtidig rummer TDC NET fortsat et stort potentiale." Bestyrelsesformand for TDC NET Henrik Clausen glæder sig til at byde Michel velkommen i november. "Michel er en meget erfaren telco-direktør med et globalt mindset, som i øjeblikket ha

CEO Andreas Pfisterer forlader TDC NET inden for de næste 12 måneder16.5.2022 10:15:29 CEST | Pressemeddelelse

Bestyrelsen i TDC NET informerer om, at der er indgået en aftale med CEO Andreas Pfisterer om, at han forlader TDC NET inden for de næste 12 måneder. Indtil da vil han – i samarbejde med bestyrelsesformand Henrik Clausen – fortsat fokusere på at forbedre selskabets finansielle og operationelle resultater yderligere og på at sikre en god overgang til en ny CEO. Henrik Clausen, bestyrelsesformand i TDC NET, siger: “Ved udgangen af 2021 blev TDC NET et selvstændigt selskab efter splittet fra TDC Group. TDC NET viser solide finansielle resultater og har en klar forretningsplan for de kommende år. CEO Andreas Pfisterer har været i selskabet siden 2017 og har spillet en afgørende rolle i at nå et stabilt kommercielt niveau og i at sikre kontinuitet i transformationen af TDC NET. På baggrund af den stabile situation har bestyrelsen og Andreas Pfisterer haft en løbende og åben dialog og er enige om, at det nu er naturligt at starte en god proces om at finde en ny CEO og sætte personen ind i fo

TDC NET 1. Kvt. 2022: Kommerciel stabilisering førte til højere indtjening, fiberudrulningen fortsatte, og initiativer til at reducere CO2-udledninger tog fart6.5.2022 09:01:19 CEST | Pressemeddelelse

I første kvartal som selvstændigt selskab leverede TDC NET i tråd med forventningerne og realiserede et driftsresultat (EBITDA) på 1.162 mio. kr., en stigning på 0,7% i forhold til samme periode sidste år. TDC NET omsatte for 1.678 mio. kr., og det er på niveau med første kvartal 2021. Resultatet afspejler en fortsat kommerciel stabilisering, hvor øget omsætning inden for mobile services og højhastighedsbredbånd kompenserede for lavere omsætning i de traditionelle infrastruktur-platforme. "I det første kvartal som en selvstændig virksomhed, udviklede vores finansielle resultater sig som forventet, og vi så en stigning i EBITDA på 0,7%, drevet af en stabil omsætning og optimering af omkostningerne. Vi fortsatte med at udrulle fibernet og med at forbedre kundeoplevelsen yderligere," siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør i TDC NET. På trods af højere elpriser faldt TDC NETs driftsomkostninger med 3,1% sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes primært optimering af

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum