GF Forsikring

”Talnørd” og nissemor runder 40 år i GF Forsikring

Del

JUBILÆUM: 1. december kan Ulla Larsen, Havrevænget 22, 5471 Søndersø, fejre sit 40-års jubilæum i økonomiafdelingen i GF Forsikring. Meget har ændret sig, siden hun havde sin første arbejdsdag i 1982 – men ”der har altid været den samme gode GF-ånd”, siger hun.

Jeg har altid været glad og tilfreds ved at gå på arbejde, fordi jeg har kunnet løbe efter det, jeg syntes var interessant, siger Ulla Larsen (Foto: Erik Høirup/GF Forsikring).
Jeg har altid været glad og tilfreds ved at gå på arbejde, fordi jeg har kunnet løbe efter det, jeg syntes var interessant, siger Ulla Larsen (Foto: Erik Høirup/GF Forsikring).

Hvordan bevarer man sin arbejdsglæde og engagement, når man har været samme sted i 40 år? Når man spørger 60-årige Ulla Larsen, er svaret enkelt.

- Her i GF har jeg har haft frie hænder til selv at planlægge min tid og mine opgaver, og jeg har også fået mulighed for at deltage i udviklingsprojekter, som fx da jeg var med til at udvikle det forsikringssystem, vi har i dag – og som jeg i dag er superbruger af. Så jeg har altid været glad og tilfreds ved at gå på arbejde, fordi jeg har kunnet løbe efter det, jeg syntes var interessant, siger hun.

Ulla Larsen, som kalder sig selv for lidt af en talnørd og perfektionist, er oprindelig udlært revisorassistent. Hendes allerførste job var hos en revisor – men efter at være blevet fyret, fordi firmaet gik konkurs, søgte hun job som piccoline hos GF. Det job fik hun dog aldrig – for samtidig blev der oprettet en ny stilling i regnskabsafdelingen, som hun fik – og siden har Ulla ikke set sig tilbage.

Ånden har ikke ændret sig
40 år er lang tid i GF Forsikrings 55-årige historie – og Ulla Larsen har været med på en stor del af rejsen. Men selv om GF er vokset i størrelse og har ændret sig fra kun at være et forsikringsselskab med bilforsikringer til at have et større udvalg af produkter – også på erhvervssiden - er værdierne de samme.

- Afdelingen har skiftet navn mange gange, jeg har haft mange forskellige chefer og endnu flere kolleger - men grundprincipperne har altid været de samme: Vi er til for medlemmerne, og vi har overskud til både medlemmerne og hinanden her i GF. Det er nogle af de værdier, som jeg selv sætter pris på, og jeg er glad for, at de har overlevet i alle disse år, siger hun.

Udover værdierne udadtil fortæller Ulla også, at sammenholdet blandt kollegerne har været helt unikt.

- GF er som en anden familie. Jeg har haft perioder undervejs, hvor jeg bl.a. på grund af sygdom i nærmeste familie har været lidt ustabil – og der har jeg altid mødt en stor opbakning, både hos ledelsen og mine kolleger, siger hun.

Alle kendte hinanden
Da Ulla Larsen startede i GF i 1982, var de kun 46 kolleger på kontoret på Karlavej i Odense, hvor det lå dengang. I dag ligger hovedkontoret på Jernbanevej, og Ulla har over 350 kolleger, så tiden hvor alle kendte alle er forbi.

- Når vi holdt fester, tog vi jo vores familier med. Så alle kendte hinanden og hinandens familier. I dag er der stadig nogle af kollegerne tilbage fra dengang – men det er klart, at med 40 år har der været en del udskiftning, siger hun.

Udover mange nye kolleger undervejs har Ulla også været vidne til en enorm teknologisk udvikling, og hun fortæller især om én ting, der har gjort indtryk på hende.

- Da jeg startede, skulle vi udbetale overskuddet til vores medlemmer med fysiske checks. Den maskine, der producerede de checks, kørte døgnet rundt, og der havde vi så vagter på skift for at kontrollere, om alt nu også var, som det skulle være. En gang imellem havde jeg nattevagter, og det var lidt specielt at rende rundt på kontoret midt om natten for at kontrollere checks. Der må man sige, at der har været en udvikling gennem de seneste 40 år, siger hun.

Nissemor med stort N
Når Ulla ikke er på arbejde, kan man støde på hende ude i lokalsamfundet, hvor hun bl.a. er med til at arrangere kræmmermarkeder, og så er hun aktiv i den lokale spejderklub ”De Gule Spejdere”, hvor især juletiden spiller en helt særlig rolle for hende.

- Jeg elsker julen! Tilbage i 1990 blev jeg frivillig kasserer i den lokale spejderklub, hvor jeg bl.a. skulle lave juledekorationer, som vi solgte op til jul for at tjene penge til klubben. Desuden samlede vi en masse jule-ting ind, og det endte med, at jeg begyndte at tage en masse overskydende nisser med hjem, som der ikke var plads til i klubhuset. Da det så også kneb med pladsen derhjemme, begyndte jeg at tage nogle af dem med på arbejde, så vi kunne pynte lidt op på kontoret op til jul, siger hun og fortsætter:

– Engang havde jeg en chef, som ikke var specielt begejstret for julen. Et år pyntede vi så op med nisser på kontoret en dag, hvor han ikke var på arbejde. Det fik vi meget sjov ud af det år.

Her mere end 30 år efter hjælper Ulla stadig til med at lave juledekorationer til spejderklubben – og i dag sælger de 150-200 dekorationer hvert år til jul.

Privat bor Ulla i Søndersø på Nordfyn. Hun er gift med Jens, og de har sammen to døtre og en søn. Ulla har desuden fem børnebørn.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Jeg har altid været glad og tilfreds ved at gå på arbejde, fordi jeg har kunnet løbe efter det, jeg syntes var interessant, siger Ulla Larsen (Foto: Erik Høirup/GF Forsikring).
Jeg har altid været glad og tilfreds ved at gå på arbejde, fordi jeg har kunnet løbe efter det, jeg syntes var interessant, siger Ulla Larsen (Foto: Erik Høirup/GF Forsikring).
Download

Information om GF Forsikring

GF Forsikring
GF Forsikring
Jernbanevej 65
5210 Odense NV

http://www.gfforsikring.dk/presse

Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum