Talk om kongernes brug af astrologi på Amalienborg

Mange konger har i århundreder brugt astrologien som et vigtigt og ofte afgørende redskab til at forudsige, hvornår det var en god idé at gå i krig, eller hvem, der ville være en passende partner at gifte sig med.
For Christian 4. var astrologien et naturligt sted at søge hen, når han søgte svar. Det blev fx. tilfældet i 1615, hvor Christian 4. efter sin første dronnings død i 1612 forelskede sig hovedkulds i den unge adelsfrøken Kirsten Munk. Selvom hun kun var adelig, ville Christian 4. giftes med hende. Han gik derfor til en mand, der var klog på stjernerne, og fik spået, at året 1615 ville være et særligt godt år at blive gift. Herefter lagde kongen ekstra meget pres på for at få ægteskabet igennem. Det lykkedes på et hængende hår. Kongen fik sin Kirsten til ægtefælle den 31. december 1615.
Lørdag 11.marts kl. 15.00 inviterer Kongernes Samling til talk på Amalienborgmuseet om kongernes brug af astrologi og om brug af astrologi i dag. H.M. Dronningens Håndbibliotekar og museumsinspektør ved Kongernes Samling Mikael Bøgh Rasmussen vil fortælle om astrologi-interesserede konger og Marianne Gellert og Amalie Bendixen, der er kvinderne bag podcasten Astropod og datingprogrammet ”Matchet på Mælkevejen” på DR3 og forfattere til bogen ”Stjernetegn – en Astropod-håndbog”, vil give en introduktion til astrologien og fortælle om stjernetegn og andre spirituelle nørderier.
PRAKTISK INFO
Lørdag 11. marts kl. 15.00 – 16.15
Gallasalen på Amalienborgmuseet.
Pris: 199 kr. 149 kr. for årskortholdere
Prisen inkluderer et glas vin.
Link til billetsalg: https://www.kongernessamling.dk/amalienborg/billetter-amalienborg/?cbpid=152&siteid=rosenbor
Kontakter
Nanna EbertKommunikationschef
Tlf:51336644ne@kosa.dkBilleder
Information om Kongernes Samling
Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.
Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling
Foredrag om Kongeskibet Dannebrog og udstillingen på Koldinghus17.3.2023 16:01:28 CET | Pressemeddelelse
Onsdag 29. marts inviterer Koldinghus i samarbejde med Folkeuniversitetet til foredrag om Kongeskibet Dannebrog og om udstillingen, som H.K.H. Kronprinsen åbnede i februar på Koldinghus.
Musikalsk rejse med Kongehusets ceremonimester på Koldinghus14.3.2023 15:25:59 CET | Pressemeddelelse
Kongehusets ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær, løfter sløret for sin karriere fra soldat til ceremonimester ved en koncert med Prinsens Musikkorps på Koldinghus.
Kongelig æggejagt på Koldinghus i påsken8.3.2023 15:27:01 CET | Pressemeddelelse
I påskeferien sætter Koldinghus fokus på ægget, der igennem århundreder har været en del af påskens mange traditioner.
Foredrag på Koldinghus om Leonora Christina – på Kvindernes Internationale Kampdag.3.3.2023 16:53:19 CET | Pressemeddelelse
Onsdag 8. marts kl. 15.00 kan man høre historien om en af 1600-tallets mest bemærkelsesværdige kvinder: Leonora Christina.
Jagten på chokoladens kongelige historie på Rosenborg i vinterferien8.2.2023 12:54:58 CET | Pressemeddelelse
Chokoladen kom til Danmark i 1600-tallet. Fordi den var så ekstremt kostbar, var det i vid udstrækning kun den absolutte elite som fx Danmarks konger og dronninger, der havde adgang til den eksklusive drik. Derfor hænger chokoladens historie i Danmark uløseligt sammen med monarkiets historie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum