Frederiksbergmuseerne

Takket være Ny Carlsbergfondet kan Frederiksbergmuseerne indvie kunstrummet, Den nye hjørnestue på Bakkehuset

Del

Kunstrummet og den tilhørende særudstilling hånd / værk er skabt af digteren Morten Søndergaard, møbelsnedkeren Teis Dich Abrahamsen og udstillingskuratoren Annesofie Becker sammen med en række inviterede kunstnere og arkitekter - samt opfinderen Peer Klausen.

Kunstrummet / Den nye hjørnestue er et nutidigt take på den salonkultur, som udfoldede sig i Bakkehuset for to hundrede år siden. Det er en hyldest til - og en videreførelse og nyfortolkning af - den oprindelige ånd på Bakkehuset.

Den nye hjørnestue på Bakkehusets førstesal er indrettet med 29 små skabe, ét for hvert bogstav i alfabetet. Indeni hvert skab gemmer sig små tableauer og scenerier dér, kombineret med forfatteren Morten Søndergaards nye tekster, åbner for både små og store spørgsmål. De 29 alfabetskabe indeholder ord og spørgsmål, som er igangsættende for en fri samtale. Det hele foregår rundt om et kvadratisk bord med plads til otte, som det også var tilfældet i Bakkehusets berømte historiske hjørnestue.

Bakkehusets salonkultur
I guldaldertiden dannede Bakkehuset rammen om datidens vigtige kulturelle møder hos ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek. Her kom personligheder, som digteren Adam Oehlenschläger, eventyrforfatteren H.C. Andersen, videnskabsmanden H.C. Ørsted og mange flere. I Bakkehusets berømte historiske hjørnestue samledes de for at få idéer, sparring og ikke mindst for at finde inspiration, nye venskaber og nyt udsyn. 

Skabene i Den nye hjørnestue er dels en reference til Kamma Rahbeks berømte æsker, dels til de historiske kunstskabe fra 1600-tallet, hvis indhold blev båret frem og stillet på et bord, hvor gæsterne kunne bese herlighederne. På samme måde vil skabene blive båret frem i Bakkehusets nye hjørnestue og åbnet for deltagerne omkring bordet.

Kunstnerdeltagelse 
Indholdet i kunstrummets alfabetskabe er blevet til i samarbejde med en række inviterede kunstnere og arkitekter: Poul Ingemann, Kh Marie, Anna Maria Orrù, Alexander H. Damsbo, Katja Bjørn, Kirsten Dehlholm, Henrik Ingemann Nielsen, Gudrun Hasle, Johan Oettinger, Christian Vind, Jenny Bendix Becker, Thomas Foldberg, Sarah Becker og 10 tons.
Peer Klausen fra Gadget Group, har udviklet og installeret teknikken i skabene. 

I tilknytning til Kunstrummet / Den nye hjørnestue udgives en bog med 29 nye tekster af Morten Søndergaard, skrevet til rummet og de 29 skabe. 

Særudstillingen nd/værk  
Som en del af indvielsen af Kunstrummet / Den nye hjørnestue viser Bakkehuset særudstillingen hånd / værk, med værker af Morten Søndergaard og Teis Dich Abrahamsen. Udstillingen er kurateret af museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen. 

Praktisk info 
Kunstrummet / Den nye hjørnestue åbner den 12. maj 2022 og kan opleves med en vært tirsdag-fredag kl.15, kl.16 og kl.17 og lørdag-søndag kl.13, kl.15 og kl.16 med forudgående booking (se www.frederiksbergmuseerne.dk)  

Ud over de særlige tidspunkter kan man naturligvis besøge Kunstrummet / Den nye hjørnestue på egen hånd i museets åbningstid, men her vil kun et enkelt alfabetskab være åbent.  

Bogen Den nye hjørnestue af Morten Søndergaard kan fra medio maj købes i Bakkehusets museumsbutik og i Frederiksbergmuseernes webshop www.fredmus-shop.dk 

Kontakter

For yderligere information kontakt:

Museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen
rlo@frederiksbergmuseerne.dk, tlf.: 92152330

Direktør Astrid la Cour
alc@frederiksbergmuseerne.dk, tlf. 28578688

Billeder

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Bakkehuset
Rahbeks Alle 23, Frederiksberg 

Åbningstider: 
Tirsdag - Fredag kl. 11-18
Lørdag - Søndag kl. 11-17
Mandag lukket 

Bakkehuset er en del af Frederiksbergmuseerne, som derudover består af STORM, Cisternerne og Møstings.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum