Vejdirektoratet

Tag på opdagelse til åben byggeplads og erhvervshavn på Masnedø

Del

Søndag den 18. september kan alle interesserede besøge Vordingborg Havn, deltage i Råstofdagen 2022 og få indblik i arbejdet på byggepladsen til den nye Storstrømsbro. Mulighederne er mange for at gå på opdagelse hos de mange virksomheder, der holder til på Masnedø mellem Sjælland og Falster.

Brobyggepladsen og Vordingborg Havn holder åbent søndag den 18. september. Foto: Vejdirektoratet
Brobyggepladsen og Vordingborg Havn holder åbent søndag den 18. september. Foto: Vejdirektoratet

Vil du udforske sten, mens du bevæger dig mellem kæmpe bjerge af skærver og sten på Råstofdagen? Er du nysgerrig på, hvad der egentlig foregår i de store produktionshaller på byggepladsen til den nye Storstrømsbro og se de cirka 4.000 tons tunge brodæk helt tæt på?

Eller vil du måske en tur på Vordingborg Havn og møde nogle af de virksomheder, der har deres dagligdag på havnen, og komme helt tæt på havneudvidelsen? Så skal du tage en tur til Masnedø, når øens virksomheder og arbejdspladser holder ekstraordinært åbent søndag den 18. september fra kl. 10.00 til 15.00. 

Projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet, siger: 
”Vi glæder os rigtig meget til at byde alle interesserede indenfor, så man kan få et indblik i, hvad der foregår på de forskellige arbejdspladser på Masnedø. Vi har sammensat et varieret program med mange forskellige aktiviteter, så nu håber vi selvfølgelig på, at vejret er med os, og at rigtig mange mennesker har lyst til at lægge vejen forbi. Pladsen kan hurtigt blive trang, så hvis man overhovedet har mulighed for det, opfordrer vi til, at man hopper op på cyklen i stedet for at køre. Der er også rig mulighed for at få nogle kilometer i benene, så tag endelig traveskoene på.”  

Er man til store maskiner, så er Masnedø også det rette sted, for virksomheden M. J. Eriksson, der står for udvidelsen af Vordingborg Havn, kører i dagens anledning maskinparken med de store hestekræfter frem. SBJV, som bygger den nye Storstrømsbro, viser deres specialbåde og kraner frem, og hos Dansk Natursten vil man også kunne se en maskine eller to i aktion. 
 

Husk på dagen

Som besøgende vil man frit kunne gå rundt både på byggepladsen til den nye Storstrømsbro, hos Dansk Natursten og på Vordingborg Havn. Det er vigtigt, at alle respekterer den skiltning, der er på stedet, og at man ikke bevæger sig uden for de forskellige afspærringer.   

Der er bilparkering ved Masnedø Fortet, og cykel- og handicapparkering finder man tæt på Besøgscenteret til Storstrømsbroen.   

Det er Vejdirektoratet, totalentreprenøren SBJV, Vordingborg Havn, Dansk Natursten og en række virksomheder på havnen, der står bag invitationen til borgere og andre interesserede.  

Læs mere om åben byggeplads og åben havn

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Brobyggepladsen og Vordingborg Havn holder åbent søndag den 18. september. Foto: Vejdirektoratet
Brobyggepladsen og Vordingborg Havn holder åbent søndag den 18. september. Foto: Vejdirektoratet
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum