Christiansborg Slot

Tag på mission i Ruinerne og hjælp Leonora Christina i vinterferien

Del
D. 11. februar i vinterferien kan hele familien opleve stemningen fra det gamle Københavns Slot og møde den fængslede Leonora Christina i Blåtårn, når Christiansborg Slot åbner op for deres helt nye gådespil i Ruinerne, Kongedatterens snedige hævn – tag på mission i Ruinerne.

Kongedatteren, Leonora Christina har brug for hjælp! Hun sidder fængslet i det berygtede Blåtårn. Det er dronningen, der har fået hende arresteret. Men selvom Leonora sidder bag lås og slå, kan hun stadig bruge noget af sin magt. Hun mangler bare nogle snedige allierede.

I vinterferien 2023 vækkes den gamle fejde mellem de to stærke kvinder i Ruinerne under Christiansborg til live. Her kan børn og voksne sammen tage del i fortællingen om Christian 4.s yndlingsdatter, Leonora Christina, der fængsles under mistanke for landsforræderi. 

Oplev stemningen fra Københavns Slot

I Kongedatterens snedige hævn bliver ruinerne af Københavns Slot vækket til live ved hjælp af interaktive dioramaer. Det er et gådespil, hvor hele familien skal finde ledetråde og løse opgaver for at hjælpe Leonora Christine med at få hævn over dronningen, der fik hende fængslet. Men gæsterne skal passe på, at de ikke falder for hendes snedige og manipulerende metoder.

Om Leonora Christina

Leonora Christina blev sammen med sin mand Corfitz Uhlfeldt anklaget for landsforræderi. Hun blev fængslet i Blåtårn på Københavns Slot og sad der som fange i cirka 22 år. Hendes ophold skrev hun om i det berømte værk, Jammers Minde. Beskrivelserne om hendes tid i Blåtårn og hendes snedige metoder har været inspirationen til Kongedatterens snedige hævn.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Christiansborg Slot

Christiansborg Slot
Christiansborg Slot
Prins Jørgens Gård 1
1218 København K

33 92 64 92https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/christiansborg-slot.html

Om Ruinerne:

Dybt under Christiansborg Slot ligger ruinerne af slottets to ældste forgængere. Her kan publikum opleve resterne af Biskop Absalons borg fra 1167 og det eventyrlige Københavns Slot, hvor kongedatteren, Leonora Christine sad fanget i næsten 22 år. I Ruinerne fortælles historien om Slotsholmens lange historie med de utallige, fascinerende menneskeskæbner, der knytter sig til stedet.

Følg pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Christiansborg Slot

Christiansborg Slotskirke slår portene op i en hyldestkoncert til fred28.2.2023 10:38:52 CET | Pressemeddelelse

D. 11. marts vil man ekstraordinært kunne opleve en koncert i Christiansborg Slotskirke. Komponist og sangerinde, Di Garbi skaber koncerten, Lysets andagt specifikt til kirken. Det er hun den første nogensinde til at gøre. Koncerten er en hyldest til fred, og den bliver komponeret specifikt til kirkens unikke, akustiske og æstetiske rammer. Koncerten sker i et nyt samarbejde mellem Thorvaldsens museum, Christiansborg Slot og Hofteatret.

H.M. Dronningen har i dag overværet åbningen af den nye særudstilling, På de bonede gulve5.10.2022 19:34:43 CEST | Pressemeddelelse

H.M. Dronningen har i dag deltaget i åbningen af den nye særudstilling, ’På de bonede gulve – oplev de kongelige fester og ceremonier’ på Christiansborg Slot. Den nye særudstilling, der kan opleves fra 6. oktober til 18. december viser mere end 50 spektakulære gallakjoler, festkjoler, uniformer og inviterer til selv at opleve, hvordan det er at være til fest hos Dronningen.

H.M. Dronningen deltager i åbning af ny udstilling på Christiansborg Slot26.9.2022 16:41:21 CEST | Presseinvitation

D. 5. oktober 2022 åbner særudstillingen, 'På de bonede gulve – oplev de kongelige fester og ceremonier' i De Kongelige Repræsentationslokaler med H.M. Dronningens deltagelse. Udstillingen sætter fokus på de arrangementer, som Dronningen er vært ved på Christiansborg ved blandt andet at udstille kjoler og uniformer, der tidligere har været båret af den kongelige familie og deres gæster på slottet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum