Vejdirektoratet

Tag med til informationsmøde om Hvidkildes nye spektakulære cykelsti

Del

Mandag den 4. april løfter Vejdirektoratet sløret for et nyt cykelstiprojekt på Fåborgvej ved Hvidkilde på Fyn. Cykelstien, som kommer til at sno sig langs Hvidkilde Sø, er det hidtil største cykelprojekt i ”Infrastrukturplan 2035”. Den nye cykelsti skal give cyklister en flot og sikker cykeltur gennem det smukke sydfynske landskab.

Vejdirektoratet inviterer til informationsmøde om den nye cykelsti ved Hvidkilde på Sydfyn. Foto: Vejdirektoratet.
Vejdirektoratet inviterer til informationsmøde om den nye cykelsti ved Hvidkilde på Sydfyn. Foto: Vejdirektoratet.

I løbet af de næste par år anlægger Vejdirektoratet en ny cykelsti på Fåborgvej ved Hvidkilde i Svendborg Kommune på Fyn. Cykelstien skal forbinde området med Svendborg og skabe en mere tryg cykelforbindelse for beboere, pendlere og turister, som cykler mellem Ollerup og Svendborg.

Det, der gør den nye cykelsti til noget helt unikt, er, at den ligger i et særligt naturskønt område og kommer til at blive ført ud på en stibro i Hvidkilde Sø.

Mandag den 4. april afholder Vejdirektoratet et informationsmøde om projektet, som er blevet til i samarbejde med Svendborg Kommune og Hvidkilde Gods.

Carl Johan, Greve Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, ejer af Hvidkilde Gods, siger:

”Vi er på Hvidkilde meget tilfredse med dialogen med Vejdirektoratet og Svendborg Kommune. Projektet der udføres på et ellers ømt område for Hvidkilde, er blevet håndteret grundigt og med respekt for områdets natur og kulturarv.”

I Vejdirektoratet er der også stor tilfredshed med det kommende cykelstiprojekt.

Projektleder Peter Lund Hansen, Vejdirektoratet, siger:

”I Vejdirektoratet er vi glade for den løsning for cyklister på Fåborgvej, vi er nået frem til, i samarbejde med Carl Johan, Greve Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, og Svendborg Kommune. Cykelstien er et kompliceret projekt, for den ligger i et område med både fredede fortidsminder og beskyttede naturtyper, som vi skal tage hensyn til. Det er vi i kontakt med myndighederne om. Vi har fokus på trafiksikkerhed i hele landet, og lige netop på denne strækning er det vigtigt, at vi får skabt bedre forhold for cyklisterne, så de kan føle sig trygge, når de hopper på cyklen.”

Vejdirektoratets informations­møde vil blandt andet omfatte en præsentation af projek­tet og en tidsplan. Derudover vil der være et oplæg om Alléen ved Hvidkilde og hen­synet til natur og kulturarv i området.

Tid og sted

Informationsmødet er åbent for alle og bliver afholdt mandag den 4. april i ”Koncerten” på Ollerup Efterskole fra kl. 19.00 til 21.00. Adressen er Svendborgvej 10, 5762 Vester Skerninge.

Fakta om cykelstiprojektet

Projektet ved Hvidkilde er en del af ”Infrastrukturplan 2035”, hvor der er afsat 200 millioner kroner til cykelstier langs statsvejnettet. Der er afsat 63 millioner kroner til cykelstien ved Hvidkilde Gods.

Der er i dag cykelsti hele vejen fra Ulbølle til Svendborg på nær strækningen forbi Hvidkilde. Cykelstien bliver en 2,5 kilometer dobbeltrettet cykelsti, som bliver ført ud på en stibro langs med Mølledæmningen i Hvidkilde Sø. Ved haven til Hvidkilde Gods bliver cykelstien anlagt på en spunsvæg for at sikre godsets historiske have.

Der er en række fredede områder, fortidsminder, beskyttede § 3-naturtyper og vandløb på strækningen. Derfor er cykelstien langs statsvejen projekteret under hensyntagen til disse fredninger for at beskytte dem bedst muligt.

Læs mere om cykelstien ved Hvidkilde Gods

Læs mere i "Indstilling om udmøntning til cykelstier langs statsvejene"

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vejdirektoratet inviterer til informationsmøde om den nye cykelsti ved Hvidkilde på Sydfyn. Foto: Vejdirektoratet.
Vejdirektoratet inviterer til informationsmøde om den nye cykelsti ved Hvidkilde på Sydfyn. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

 

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum