Kræftens Bekæmpelse

Tættere samarbejde mellem Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse skal styrke forskning

Del

Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse styrker samarbejdet i et nyt formaliseret samarbejde. Målet er at gøre det nemmere at tiltrække forskningsbevillinger til fælles projekter og give et bedre grundlag for at dele og udvikle ny viden og nye teknologier.

Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse knytter nu båndene endnu tættere til hinanden, i form af en ny samarbejdsaftale, som skal styrke forskningen i Danmark.

De to parter arbejder allerede i dag ofte sammen om forskning, men den nye aftale vil styrke samarbejdet endnu mere inden for kerneområderne forskning, talentudvikling, uddannelse og videnudveksling.

Bedre rammer for ny forskning og teknologi
Konkret betyder det, at forskerne på tværs af de to organisationer nu får formelle rammer at lave fælles projekter indenfor. Det kan være at dele og udvikle viden om ny forskning og teknologi eller at starte fælles projekter.

Målet er også, at et stærkere samarbejde på tværs af geografi og forskningsekspertise vil give bedre muligheder for at tiltrække eksterne forskningsbevillinger både nationalt og internationalt, forklarer nyligt afgåede dekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg:

– Historisk set har vi tradition for nære relationer til Kræftens Bekæmpelse, og vi har på mange områder samme mål om at skabe viden om til forebyggelse og behandling af kræftsygdom. Nu laver vi en formel fælles struktur, som giver os et bedre afsæt i konkurrencen om eksterne bevillinger. Det ser jeg som en stor fordel til gavn for alle parter og ikke mindst for personer og familier, der er ramt af kræftsygdom, siger Allan Flyvbjerg.

For Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Petersen er det en vigtig pointe, at samarbejdet styrker forskning, der kommer patienterne til gavn.

– Vores ambition er, at danske kræftforskere og kræftlæger arbejder mere sammen på tværs i hele landet, og samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelses forskere er et led i den ambition. Det er forskning og viden, som hele tiden driver os frem mod bedre løsninger og behandlinger, og en stærkere forskning kan være med til at styrke områder som forebyggelse, opsporing og behandling af kræftsygdomme. Områder som blandt andet kan bidrage til, at færre i fremtiden dør af kræft, siger Leif Vestergaard Petersen.

Kontakter

Aarhus Universitet:
Ole Steen Nielsen, konstitueret dekan
Health, Aarhus Universitet
osn@au.dk
Mobil: 24 76 50 93

Kræftens Bekæmpelse:
Mette Weber, kommunikationsrådgiver
mvw@cancer.dk
Mobil: 28 95 28 28

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ny undersøgelse: Mange danskere reagerer ikke, når mor og far viser tegn på sygdom24.8.2017 07:00pressemeddelelse

En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at fire ud af ti danskere ikke har opfordret deres forældre til at gå til lægen, selvom de har lagt mærke til eller hørt om, at forældrene har vist tegn på sygdom. Faktisk så taler hver tredje voksne dansker sjældent eller aldrig med sine forældre om deres helbred. Men det er en god idé at tage snakken, da det kan redde liv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum