Kræftens Bekæmpelse

Tættere samarbejde mellem Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse skal styrke forskning

Del

Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse styrker samarbejdet i et nyt formaliseret samarbejde. Målet er at gøre det nemmere at tiltrække forskningsbevillinger til fælles projekter og give et bedre grundlag for at dele og udvikle ny viden og nye teknologier.

Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelse knytter nu båndene endnu tættere til hinanden, i form af en ny samarbejdsaftale, som skal styrke forskningen i Danmark.

De to parter arbejder allerede i dag ofte sammen om forskning, men den nye aftale vil styrke samarbejdet endnu mere inden for kerneområderne forskning, talentudvikling, uddannelse og videnudveksling.

Bedre rammer for ny forskning og teknologi
Konkret betyder det, at forskerne på tværs af de to organisationer nu får formelle rammer at lave fælles projekter indenfor. Det kan være at dele og udvikle viden om ny forskning og teknologi eller at starte fælles projekter.

Målet er også, at et stærkere samarbejde på tværs af geografi og forskningsekspertise vil give bedre muligheder for at tiltrække eksterne forskningsbevillinger både nationalt og internationalt, forklarer nyligt afgåede dekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg:

– Historisk set har vi tradition for nære relationer til Kræftens Bekæmpelse, og vi har på mange områder samme mål om at skabe viden om til forebyggelse og behandling af kræftsygdom. Nu laver vi en formel fælles struktur, som giver os et bedre afsæt i konkurrencen om eksterne bevillinger. Det ser jeg som en stor fordel til gavn for alle parter og ikke mindst for personer og familier, der er ramt af kræftsygdom, siger Allan Flyvbjerg.

For Kræftens Bekæmpelses direktør Leif Vestergaard Petersen er det en vigtig pointe, at samarbejdet styrker forskning, der kommer patienterne til gavn.

– Vores ambition er, at danske kræftforskere og kræftlæger arbejder mere sammen på tværs i hele landet, og samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Kræftens Bekæmpelses forskere er et led i den ambition. Det er forskning og viden, som hele tiden driver os frem mod bedre løsninger og behandlinger, og en stærkere forskning kan være med til at styrke områder som forebyggelse, opsporing og behandling af kræftsygdomme. Områder som blandt andet kan bidrage til, at færre i fremtiden dør af kræft, siger Leif Vestergaard Petersen.

Kontakter

Aarhus Universitet:
Ole Steen Nielsen, konstitueret dekan
Health, Aarhus Universitet
osn@au.dk
Mobil: 24 76 50 93

Kræftens Bekæmpelse:
Mette Weber, kommunikationsrådgiver
mvw@cancer.dk
Mobil: 28 95 28 28

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Tiden læger ikke alle sår, når mor eller far dør18.1.2018 06:00pressemeddelelse

I Danmark oplever 38.000 børn under 18 år hvert år, at deres far eller mor bliver indlagt med en livstruende sygdom – og cirka 2.000 børn mister en forælder. Undersøgelser viser, at hele 98 pct. af alle danske folkeskoler har en sorghandleplan, og at viljen til at støtte de sorgramte børn er til stede hos både lærerne og ledelsen. Alligevel er det på tide at tage nye skridt i skolernes samarbejde med de sorgramte børn, mener Kræftens Bekæmpelse og Egmont Fonden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum