Tænketank vil bygge flere betalelige boliger til udsatte københavnere
Flere betalelige boliger til udsatte københavnere til max 3500 kroner om måneden.
Det er målet med det arbejde, som en tænketank nu kommer med seks anbefalinger til, hvordan kan blive til virkelighed, og som erhvervsmanden Eivind Kolding har været formand for.
Socialborgmester Mia Nyegaard er tilfreds med de seks anbefalinger:
- Det kræver, at vi tænker nyt, hvis vi skal have flere betalelige boliger til udsatte københavnere. Derfor er jeg glad for at en bred kreds af mennesker er enige om de seks anbefalinger. Det er vigtigt, at udsatte borgere føler sig som del af den by, de bor i, og det kræver, at de har adgang til en bolig. København oplever stor økonomisk vækst, men det må aldrig blive en by, hvor kun folk med høje indkomster kan bo. Vi skal være en blandet by, og det er også det, der er københavnernes ønske, siger Mia Nyegaard, der har nedsat tænketanken.
Tænketanken har i sit arbejde valgt at fokusere på to spor:
* Flere socialt innovative og betalelige boliger til byens udsatte og sårbare.
* Flere skæve boliger til byens hjemløse.
Tænketanken kommer på den baggrund med seks anbefalinger:
1. Kommunen skal stille krav om betalelige sociale boliger i nye byggeprojekter og renoveringsprojekter. En mulighed er, at kommunen stiller krav om 20 procent almene boliger og 5 procent boliger under 3500 kroner om måneden.
2. Kommunen skal indgå en social udbygningsaftale med de almene boligselskaber og private aktører.
3. Virksomheder, ejendomsselskaber og pensionskasser skal opfordres til at tage større socialt ansvar ved at udvikle strategier og handleplaner for socialt bæredygtige investeringer
4. Kommunen skal levere en tilstrækkelig social indsats og støtte til byens udsatte og sårbare borgere, som er tilpasset deres behov.
5. Der skal etableres et partnerskab mellem kommunen, almene boligorganisationer og private aktører om konkrete projektforslag til skæve boliger, og muligheden for at bygge skæve boliger på midlertidige grunde skal udvides.
6. Målgruppen for skæve boliger skal udvides, så ordningen i praksis også inkluderer unge hjemløse.
De seks anbefalinger bliver præsenteret på et symposium i dag tirsdag den 5. marts.
Her deltager blandt andre overborgmester Frank Jensen, teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, adm. direktør i BL Bent Madsen og adm. direktør i By og Havn Anne Skovbro.
Tænketankens anbefalinger kan læses her: https://mianyegaard.kk.dk/nyheder/taenketank-sociale-boliger
Tænketankens medlemmer:
* Eivind Kolding, bestyrelsesformand CASA Group og formand for tænketanken
* Ib Enevoldsen, adm. direktør, Rambøll
* Mette Margrethe Elf, projektchef, Realdania
* Tony Christrup, direktør for byudvikling og public affairs, Arkitektgruppen A/S
* Jan B. Sørensen, adm. direktør, A/I A/S
* Jens Elmelund, adm. direktør, KAB
* Guri Weihe, chef for Strategi og Kommunikation, KommuneKredit
* Socialborgmester Mia Nyegaard har deltaget i tænketankens møder som observatør
Kontakter
For yderligere oplysninger: Pressechef Sten Kristensen, tlf: 26370278
Links
Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bernstoffsgade 17
1592 København V
33 66 33 66https://www.kk.dk/sof
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Enigt socialudvalg giver grønt lys til at genoptage arbejdet med at få bygget 59 almene boliger til sårbare unge19.6.2025 13:39:18 CEST | Pressemeddelelse
Socialudvalget i Københavns Kommune har besluttet, at der igen skal sættes gang i arbejdet med at opføre 59 almene boliger til udsatte unge. Socialforvaltningen skal have 100 procent anvisningsret til de almene boliger, der skal gå til unge, som for eksempel kan være truet af hjemløshed.
Ny tilgang øger trivslen hos børn og unge med ubehandlede traumer12.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Seks procent af en årgang af børn og unge vurderes at opleve overgreb og traumer, som har en alvorsgrad, der kræver behandling. Men kun få traumer opdages i barndommen, og det kan få store konsekvenser senere i livet. Projektet ”Styrket indlæring, bedre skolegang” i Københavns og Gladsaxe kommuner giver gode bud på, hvordan man kan skabe bedre skolegang og trivsel for børn og unge, der har oplevet traumer.
Karina Vestergård Madsen: Vi har sikret flere penge til Grace Kbh og Basar under Buen25.3.2025 15:05:25 CET | Pressemeddelelse
Den netop indgåede aftale om Overførselssagen 2024-2025 sikrer i alt 39,3 millioner kr. til Socialforvaltningens drift og vigtige initiativer og indsatser for udsatte københavnere. To projekter, som det var en topprioritet for socialborgmesteren at skaffe midler til, er Grace Kbh og Basar under Buen på Nørrebro.
Søg om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde og julearrangementer for udsatte borgere21.3.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer og frivillige foreninger kan nu søge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde for københavnerne. Det sker gennem § 18-puljen og økonomisk støtte til julearrangementer for Socialforvaltningens målgrupper. Der er åbent for ansøgninger fra i dag og frem til fredag den 2. maj 2025.
Stadigt flere børn lever i fattigdom i København26.2.2025 08:02:36 CET | Pressemeddelelse
Andelen af fattige børn i København er steget fra ca. 4.800 børn i 2022 til ca. 5.100 børn i 2023. Det fremgår af den seneste opgørelse over børnefattigdom i hovedstaden, som bygger på tal fra Københavns Kommune.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum