Kongernes Samling

Tænd-et-lys-ceremoni på Koldinghus

Del

Lørdag 29. oktober danner Koldinghus ramme om Tænd-et-lys-ceremonien, der afholdes i samarbejde med lokalafdelingen for Kræftens Bekæmpelse, Stafet for Livet i Kolding og Kongernes Samling Koldinghus i forbindelse med Knæk Cancer-ugen

Foto: Steen Pedersen
Foto: Steen Pedersen

Lysceremonien kan opleves lørdag aften 29. oktober kl. 20.30 i ruinsalen på Koldinghus og varer ca. 20 minutter. Inden da, fra kl. 17.00 – 20.00, kan man købe en lyspose, som man kan dekorere eller skrive en hilsen på.De indsamlede penge fra salget af lysposer vil gå til forskning, forebyggelse og behandling af cancer. Alle lysposer stilles op i Ruinsalen i Knæk Cancer-logoets blomsterformation. Til selve lysceremonien vil der være taler ved talsmand for Stafet for Livet i Kolding Lis Ravn Ebbesen og daglig leder for Koldinghus Edel Clausen. Det lokale herreensemble Mandhatten vil underholde og synge for ved fællessangen ”Du som tændt millioner af stjerner”, og der vil blive afholdt et minuts stilhed.

  • Tænd et Lys er en smuk og meget stemningsfuld lysceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft og til minde om dem, vi savner. Lyset symboliserer livsglæde og et håb om, at kræft en dag kan bekæmpes og viser samtidig at dem, vi har mistet ikke er glemt, siger Lis Ravn Ebbesen.

PRAKTISK INFO
Du kan købe en lyspose for 50 kr. mellem kl. 17.00 og 20.00
Lysposer kan også købes online og Stafet For Livets frivillige vil sørge for at få skrevet på poserne: https://knaek.cancer.dk/da/lysposer


Der vil være gratis parkering på P-pladsen i Staldgården fra kl. 17.00-22.00.
Der vil på aftenen være mulighed for få en kop kaffe og købe et stykke kage. Der vil desuden være levende musik.
Lysceremonien vil foregå indendørs i ruinsalen.

Kontakter

Billeder

Foto: Steen Pedersen
Foto: Steen Pedersen
Download

Information om Kongernes Samling

Kongernes Samling
Kongernes Samling
Øster Voldgade 4A
1350 København K

3315 3286https://www.kongernessamling.dk/

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Genoplev et kongeligt taffel anno 1803 på Koldinghus19.1.2023 16:23:30 CET | Pressemeddelelse

Søndag 29. januar 2023 er det præcis 220 år siden, at verdens bedst bevarede pragtservice fra 1700-tallet, Flora Danica-stellet, blev benyttet for allerførste gang. Det skete til Christian 7.s 54-års fødselsdag, hvor 148 gæster var indbudt til kongeligt taffel. På årsdagen inviterer Koldinghus et tilsvarende antal gæster indenfor til en eftermiddag i fødselsdagstaflets tegn, når historier fra det kongelige taffel anno 1803 foldes ud.

H.M. Dronningens nisser kommer til Koldinghus17.11.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

I år udkommer bogen ”Kongehusets julekalender: Nissefars julerejse gennem kongerækken”. Omdrejningspunktet for fortællingen er en oplevelsesrejse gennem den danske kongerække, hvor nisser i følgeskab af en juleengel rejser rundt på de danske slotte og støder på spor, som danske konger og dronninger gennem mere end 1000 år har efterladt sig. Juleeventyret bringer fortællinger om nogle af de mange majestæter, som har siddet på den danske trone forud for Dronningen, og således markerer julekalenderens tema samtidig, at Dronningen i 2022 har haft 50-års Regeringsjubilæum.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum