ROMUROMU

Tadre Mølle skruer helt op for hyggen i efterårsferien

Del

Bål, skov, smuk natur og masser af familiehygge er på programmet, når Tadre Mølle hilser efteråret velkommen i uge 42. Besøgende på møllen kan hele efterårsferien udfordre deres kreativitet, samle-evner og madkundskaber.

På med stylterne og den varme trøje – Tadre Mølle inviterer store og små til en hyggelig uge i efterårets tegn. Foto: ROMU
På med stylterne og den varme trøje – Tadre Mølle inviterer store og små til en hyggelig uge i efterårets tegn. Foto: ROMU

Træk i en varm trøje og et par gode støvler og tag hele familien med til Tadre Mølle. Midt i den smukke, midtsjællandske natur ligger den idylliske gamle vandmølle, og her kan man i efterårsferien udforske naturen og dens gavmilde efterårspragt. Møllen holder traditionen tro åbent hele uge 42, og i et samarbejde slår ROMU og Tadre Mølles Venner dørene op til forskellige aktiviteter, som tilfredsstiller kreativiteten, nysgerrigheden og skabertrangen.

”Vi skruer helt op for hyggen og inviterer ud i naturen og ind i varmen til nogle dejlige og begivenhedsrige dage i den naturskønne Elverdamsdal. Hele ugen er der anledning til at lægge vejen forbi den smukke mølle, når vi åbner op for en række sjove og kreative værksteder, der knytter sig til møllen og den omkringlæggende natur,” fortæller Maja Kvamm, der er projektmedarbejder på Tadre Mølle.

Mel på hænderne og friskpresset most

Man kan for eksempel bage et brød med mel, som er kværnet på den gamle vandmølle. Når det brusende vand får det store møllehjul til at dreje, bliver vandets kræfter brugt til at male korn til det fineste mel. Man kan også medbringe sine egne æbler og være med til at moste dem til en gylden, friskpresset juice – hvis man gerne vil have den med hjem, er det en god ide at medbringe en flaske. På bålpladsen vil ilden lystigt varme og buldre, og for dem med en sød tand vil der være mulighed for at riste skumfiduser.

Inde i møllens tilhørende lade kan man se udstillingen om Tadre Mølles historie, men er vejret til det, er det oplagt med en gåtur i møllens idylliske omgivelser. På vejen kan man samle, hvad man finder af skovens smukkeste skatte. I efterårsferiens første weekend er der nemlig krea-naturværksted, hvor man kan dekorere collager, billeder, lanterne og andre kreative sysler. Er man til træarbejde, vil der først på ugen være åbent i træværkstedet, hvor man kan prøve kræfter med værktøjet.

Møllen holder åbent alle dage kl. 12-16.

Program

15.- 16. oktober: Krea-naturværksted
17.- 18. oktober: Træværksted
19.- 20. oktober: Æblemostning, Obs: tag selv æbler og flasker med
21.- 22. oktober: Bagedag
23. oktober: Bål-hyggedag med skumfiduser

Tid, pris og sted

15.- 23. oktober, alle dage kl. 12-16

Alm. entré. 35 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø

Billeder

På med stylterne og den varme trøje – Tadre Mølle inviterer store og små til en hyggelig uge i efterårets tegn. Foto: ROMU
På med stylterne og den varme trøje – Tadre Mølle inviterer store og små til en hyggelig uge i efterårets tegn. Foto: ROMU
Download

Information om ROMU

ROMU
ROMU
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde

+45 46 31 65 00https://romu.dk/

ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Roskilde, Frederikssund, Lejre og Egedal kommuner. ROMU har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag driver museumsorganisationen 10 museer og besøgssteder.

Følg pressemeddelelser fra ROMU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROMU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum