Kvinfo

Tabusalon #4: Kussens hemmeligheder

Del

Med Tabusalon #4 blotlægger KVINFO de nedre regioner og belyser den aura af mystik som historisk har klæbet til kussen.

Under satirisk ledelse af debattør Jacobe Orry og anmelder Karen Dich, begge fra det feministiske blogkollektiv Kussesumpen.dk, graves der denne gang dybt i de kvindelige kønsorganer. De har gennem tiderne har været omgærdet af alt fra skam og frygt til fascination.

Hvordan kan det fx være, at klitoris først blev kortlagt af lægevidenskaben i 1998? Og hvad har victorianske hysteripatienter med vibratorens opfindelse at gøre?

Program:

Vi lægger ud med en guidet indføring i kussens vestlige kulturhistorie, når Kamilla Löfström fortæller om svenske Liv Strömquists nyoversatte tegneserieværk Kundskabens frugt.

Eftermiddagen byder også på en samtale med animator Sara Koppel om filmene CLITORISSIMA og Little Vulvah and her clitoral awareness. Og så belyser vi også kussen fra et jordmoderfagligt perspektiv, når Gabriela Rehfeld taler om de ord, vi bruger om kussen.

Endelig gæster Nanna Søgaard Christoffersen fra kunstprojektet KUSKUS og Friktion-aktuelle Karen Ewers Haahr aftenens paneldebat.

Tabusalonen ”Kussens Hemmeligheder” starter kl. 16.00 og koster 40 kr. ekskl. gebyr.

Nøgleord

Kontakter

Niels Bak Henriksen, presseansvarlig KVINFO,
Email: niels.bak.henriksen@kvinfo.dk
Direct tel: +45 50 76 33 82

Billeder

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/
KVINFO er Danmarks nationale videnscenter og forskningsbibliotek for køn, ligestilling og mangfoldighed. De seks bogstaver står for Køn, Viden, Information og Forskning.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

Selvfølgelig har vi ikke godkendt besparelserne!24.8.2017 16:18pressemeddelelse

”Det burde være klart for enhver, at vi selvfølgelig ikke har godkendt besparelserne, selvom det lykkedes Mette Bock at fremstille det sådan ved samrådet om KVINFOs bibliotek. Hele essensen er jo, at ministeren definerer nogle besparelser uden at have sat sig ind i, hvad de faktisk rammer. Det er ikke betryggende, når Kulturministeriet ikke forholder sig til KVINFOs oplysninger, men selv vurderer hvilke aktiviteter, der hører til hvor,” siger KVINFOs direktør Henriette Laursen.

KVINFO og Folkemødet vil rette op på repræsentationen17.6.2017 09:53pressemeddelelse

KVINFO og Folkemødet tager nu sammen fat på at gøre noget ved den skæve repræsentation i debatterne på Folkemødet. For selv om der for første gang i de fire år, KVINFO har opgjort kønsbalancen blandt debattørerne på Folkemødet, er en lille fremgang at spore, får kvinderne med 36,5 procent af debatdeltagerne stadig langt mindre taletid end mændene. Og når det handler om debattører med etnisk minoritetsbaggrund, skal man næsten have lup frem for at finde dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum