Dansk Byggeri

Syv reaktioner på dårligt indeklima på nordjyske skoler

Del

Folkeskoler i Rebild, Brønderslev, Aalborg, Hjørring og Mariagerfjord har fået reaktioner fra Arbejdstilsynet, fordi der er dårligt indeklima. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, der opfordrer kommunerne til at give de lokale skoler et eftersyn og sikre, at der er god luft i alle de nordjyske klasselokaler.

Dårlig ventilation, der ikke overholder loven, høje temperaturer, utætheder og skimmelsvamp. Alt sammen eksempler på, hvad Arbejdstilsynet møder, når de besøger landets folkeskoler. I de første ti måneder af 2018 har Arbejdstilsynet været på 38 besøg på skoler i Nordjylland, hvilket har resulteret i syv reaktioner på dårligt indeklima, hvor skolerne er blevet pålagt at rette op på problemerne med det samme eller undersøge problemets omfang yderligere.

Der er tale om skoler i Rebild, Aalborg, Hjørring, Brønderslev og Mariagerfjord, viser opgørelsen fra Dansk Byggeri.

- Det er næsten på hver femte besøg, at Arbejdstilsynet vurderer, at indeklimaet er dårligt, så der er faktisk en del at rette op på, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

Han har derfor en klar opfordring til politikerne i alle de nordjyske kommuner:

- Mange af skolerne er jo efterhånden gamle, så der er ikke noget at sige til, at det halter med fx ventilationen eller andre ting. Derfor kan jeg kun opfordre politikerne til at give deres skoler et eftersyn og afsætte penge til, at de bliver renoveret, så eleverne og lærerne ikke opholder sig i lokaler med dårlig luftkvalitet, der både går ud over indlæringen og sundheden, siger Henrik Holm.

Dansk Byggeri og SF har foreslået, at Folketinget etablerer en lånepulje til kommunerne på 200 millioner kroner om året øremærket til at forbedre indeklimaet på skolerne. Kommunerne skal kunne låne penge i puljen, uden at de risikerer at støde ind i det kommunale anlægsloft. På den måde bliver de ikke tvunget til at vælge mellem fx at reparere huller i vejene eller installere tidssvarende ventilation på skolerne.

- Desværre er det kun SF på Christiansborg, der er med på den ide, siger Henrik Holm, Dansk Byggeri Nordjylland.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm, telefon 24 88 71 71
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordjylland, Peter H. Wagner, telefon 25 66 63 09
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum