Udenrigsministeriet

Syv israelske og palæstinensiske NGO’er får støtte efter nye og strammere kriterier

Del

Danmark har netop indgået nye aftaler med syv israelske og palæstinensiske NGO’er om støtte til menneskerettighedsarbejdet i Palæstina.

Dermed reduceres antallet af støttede NGO’er fra tidligere 23 til nu 7, ligesom støtten underlægges strammere kriterier.

Ændringen kommer oven på den grundige gennemgang af den hidtidige danske støtte til israelske og palæstinensiske civilsamfundsorganisationer sidste år. Samtidig har der været et stærkt bistandsfagligt ønske om at fokusere den danske støtte til færre organisationer.

”Det er vigtigt, at de danske støttekroner går til de rigtige formål. Menneskerettigheder er en prioritet under det danske landeprogram, og med den nye model for støtten til menneskerettighedsarbejdet i Palæstina får vi fokuseret den danske støtte, samtidig med at vi kommer til at holde nøje øje med brugen af den. Støtten skal altid bruges til at fremme mulighederne for en fredelig løsning på konflikten,” siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

De nye og mere præcise kriterier for samarbejdet indebærer blandt andet, at organisationernes handlinger og kommunikation ikke må være i uoverenstemmelse med målet om en to-statsløsning for konflikten. De forpligter sig også til, at de til enhver tid afholder sig fra diskrimination og fra at opildne til vold og had.

De syv støttede organisationer er fire israelske organisationer (Public Committee Against Torture, Breaking the Silence, B’tselem og Gisha) og tre palæstinensiske (Women’s Affairs Centre, Democracy and Workers’ Rights Centre in Palestine og Women Studies Centre).

De nye aftaler vil dække støtten for 2018. I 2019 vil der blive tilrettelagt en ny, langsigtet model for dansk støtte til israelske og palæstinensiske civilsamfundsorganisationer med henblik på fremme af menneskerettigheder i Palæstina.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Eva Kjer Hansen sætter undersøgelse i gang9.11.2018 07:00Pressemeddelelse

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen iværksætter nu en undersøgelse, der skal afdække hvordan en lang række fejl i administrationen og sager om svig i erhvervet på fiskeriområdet kunne opstå. ”Det er nødvendigt med en grundig opfølgning på den kritik der har været af administrationen af fiskeriområdet. Vi mangler fortsat at få svar på det helt centrale spørgsmål; hvordan kunne det her ske? Det skal vi nu have belyst i en ekstern undersøgelse” udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen. Undersøgelsen skal analysere de bagvedliggende årsager til, at fiskeriforvaltningen igennem en årrække har været fejlbehæftet og mangelfuld. Undersøgelsen skal blandt andet se på • organisatoriske og strukturelle svagheder • ledelsesmæssige aspekter • manglende kontrol og tilsyn • manglende kompetencer Der er allerede igangsat to andre undersøgelser af tilskudsområdet. Dels en gennemgang af gamle tilskudssager for at undersøge om, der er yderligere administrative fejl og anledning til mistanke om flere sager om