Forsikring & Pension

Syv gode råd: Sådan forebygger du ildebrand i julen

Del

Levende lys, julepynt, gran og komfurer i højt gear hører julen til. Det er hyggeligt, men det er også en brandfarlig tid. Forsikringsoplysningen kommer med 7 gode forebyggende råd.

Forsikringen dækker, hvis der opstår ildebrand i hjemmet - fx via pyntegran, eller hvis der udbryder brand på grund af en glemt gryde på komfuret. Men det er altid bedre at forebygge.

 - Forsikringsselskaberne oplever desværre en kraftig stigning i antallet af brandskader i december måned, siger forsikringsekspert Anne Garde Slothuus i Forsikringsoplysningen hos F&P.

Hun fortæller, at brandfaren stiger, jo tættere vi kommer på julen.

Adventskranse og juledekorationer bliver mere brandfarlige, jo tættere vi kommer på julen, fordi de tørrer ud. Og efter jul er gran og juletræet kun endnu mere tørt og dermed ekstra brandfarligt, siger hun.


Husk vand i nærheden – gerne med brus
- Det er vigtigt at have vand parat i nærheden, når man julehygger - og det kan gøre en stor forskel. Tørt gran tænder hurtigt, og det skal gå stærkt, hvis man skal nå at slukke ildebranden i opløbet, siger Anne Garde Slothuus.

Hun råder til, at man reserverer en flaske danskvand med brus til formålet. Hvis man sætter tommelfingeren over åbningen og ryster flasken, fungerer den som en meget effektiv vandsprayer, der hurtigt kan få bugt med flammerne.

Hun råder også til forsigtighed omkring komfuret. Der kan være stress på, når juleretterne skal tilberedes. Og så glemmer man nemt at få slukket for ”ilden” under gryden. Også det kan udvikle en ildebrand.

 - Det er altid godt at forebygge. Opstår der brand, risikerer man ikke kun en ødelagt jul. Nogle mennesker må leve med at blive genhuset, mens genopbygningen af hjemmet står på, siger Anne Garde Slothuus.

Sådan undgår du, julehygge bliver til ildebrand

 1) Hav vand i nærheden til ildslukning – fx en flaske danskvand med brus, der kan bruges som vandsprayer, eller en spand vand

2) Ingen levende lys i nærheden af gardiner eller under en hylde

3) Levende lys skal være, hvor børn og dyr ikke kan vælte dem

4) Hold ekstra godt øje med levende lys belagt med fx guld, sølv eller kobberlak

5) Gå ikke fra levende lys

6) Hold øje med, at komfuret bliver slukket, når det ikke bruges

7) Brug ikke håndsprit i nærheden af kalenderlyset eller adventskransen.

Julevideo:

https://www.youtube.com/watch?v=c8ks3HS4Y5o

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Julevideo

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - pressetelefon 41 91 91 01

Billeder

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.1.2023 15:00:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, at man skal huske ansvarsforsikringen, når man skal på skiferie i Italien? Hvad man skal være opmærksom på, hvis det bliver hård frost? Og om forsikringen dækker, hvis man forvolder en skade med et lejet køretøj i udlandet?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum