ALK

Syv gode råd om græspollenvaccination

Del

Er det besværligt at blive vaccineret mod allergi? Hvordan foregår det? Seniorforsker i ALK Jørgen Nedergaard Larsen giver her hjælp til græspollenallergikere, som ikke er velbehandlede med symptomlindrende medicin.

Allergivaccination genopretter immunsystemet ved gradvis at opbygge tolerance over for de allergener, du ikke kan tåle. (Foto: www.alk.dk)
Allergivaccination genopretter immunsystemet ved gradvis at opbygge tolerance over for de allergener, du ikke kan tåle. (Foto: www.alk.dk)

Sæsonen for græspollenallergi er på sit højeste. For mange betyder det kløende øjne, løbende næse og influenzalignende symptomer. Heldigvis kan man gøre noget ved pollenallergien, hvis man er hårdt ramt, og symptomlindrende medicin ikke virker i tilstrækkelig grad. Seniorforsker Jørgen Nedergaard Larsen fra den danske allergivaccinevirksomhed ALK giver her gode råd om allergivaccination.

Græspollenvaccination eller ej? Det kommer an på, hvor svære symptomer du har. For nogle mennesker er symptomerne så svære, at livskvaliteten er nedsat, og sygdommen har negativ indflydelse på arbejdsdueligheden, skolegangen eller fritidsaktiviteterne. Er du hårdt ramt, selvom du tager symptomlindrende medicin, bør du tale med en læge, om allergivaccination er en mulighed for dig.

Hvem kan blive vaccineret for græspollenallergi? Vaccination er for de patienter, der er så hårdt ramt af deres græspollenallergi, at symptomlindrende medicin ikke virker tilfredsstillende.

Hvordan foregår vaccinationen? Allergivaccination kan ske på forskellige måder, alt efter hvilken allergi du har. Græspollenallergi og husstøvmideallergi kan i dag behandles med tabletvacciner, mens for eksempel allergi over for birkepollen behandles med injektionsvacciner.

Er det besværligt at blive vaccineret? Tabletvaccinerne mod græspollenallergi og husstøvmideallergi skal tages én gang dagligt i tre år og kan tages derhjemme, efter den første tablet er taget under lægeligt opsyn. Injektionsvaccinerne gives af en læge med erfaring i at behandle allergiske sygdomme og begynder med en opdoseringsperiode, hvorefter du overgår til en vedligeholdelsesbehandling hver 6.-8. uge i tre år.

Forsvinder mine symptomer, hvis jeg bliver vaccineret? Allergivaccination går ud på, at man får tilført en nøje afmålt dosis af det stof, som kroppen reagerer på. Dermed genopbygger man immunforsvarets tolerance, så den allergiske reaktion mindskes eller helt forsvinder. Dette betyder for nogle, at de kun har meget få symptomer og for andre, at de svære symptomer mindskes og antallet af dage med svære symptomer reduceres.

Er der dokumentation for, at behandlingen virker? I en dobbeltblindet, placebo-kontrolleret undersøgelse af 634 patienter fra otte forskellige lande, viste resultaterne, at 82% af de voksne patienter, som modtog både tabletvaccine mod græspollenallergi og symptomatisk behandling, følte sig ”bedre” eller ”meget bedre” i forhold til tidligere allergisæsoner.Senest har en analyse, hvor næsten 3000 græspollenallergikere blev behandlet med græspollenvaccine vist, at behandlingen har langsigtet effekt.

Hvornår er det bedst at blive vaccineret? Allergivaccination skal påbegyndes i så god tid som muligt inden pollensæsonen. Det vil for græspollenallergi sige til efteråret.

Du kan læse mere om græspollenallergi og allergivaccination på www.alk.dk.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Seniorforsker, Jørgen Nedergaard Larsen, tlf. 4160 8134 eller presseansvarlig, Jeppe Ilkjær, tlf. 3050 2014

Billeder

Allergivaccination genopretter immunsystemet ved gradvis at opbygge tolerance over for de allergener, du ikke kan tåle. (Foto: www.alk.dk)
Allergivaccination genopretter immunsystemet ved gradvis at opbygge tolerance over for de allergener, du ikke kan tåle. (Foto: www.alk.dk)
Download

Vedhæftede filer

Information om ALK

ALK
ALK
Bøge Alle 6-8, Bygn. 5,
2970 Hørsholm

3816 7070http://www.alk-abello.com/

Om ALK

ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksomheden har ca. 2.300 medarbejdere og har datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

 

Følg pressemeddelelser fra ALK

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra ALK

Eksamensperioden er ekstra hård for de pollenramte14.6.2018 12:10pressemeddelelse

Studerende med pollenallergi har det svært i øjeblikket. Ikke alene skal de som deres medstuderende gå til et utal af eksaminer. De skal også kæmpe med øjne, der klør og en næse, der løber, og det påvirker manges præstationer negativt. Behandlingen af allergi har dog de seneste år budt på fremskridt og de hårdest ramte studerende kan i dag bl.a. blive vaccineret med tabletbehandling for græsallergi, når den symptomatiske behandling ikke har tilstrækkelig effekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum