WFP - FN’s World Food Programme

Syv år senere og Syrien lider stadig

Del

KØBENHAVN/DAMASKUS- Syv års krig i Syrien har medført utålelig lidelser for millioner af mennesker. Mange steder i landet har volden nået uudholdelig niveauer og der er stadig ingen politisk løsning i syne. Hver dag oplever familier under bombardementer og beskydninger et mareridt uden tilsyneladende ende, og flere uskyldige liv går tabt.

WFP/ Hussar Al Saleh
WFP/ Hussar Al Saleh

Mere end en tredjedel af Syriens befolkning er internt fordrevet, da syrere desperat forsøger at finde sikkerhed. Med den forsatte fordrivelse kommer alarmerende høje niveauer af sult og behov. Omkring 6,5 millioner mennesker i Syrien er fødevareusikre, og yderligere fire millioner mennesker - dobbelt så mange som for et år siden - risikerer at blive det.

”For hver dag der går uden en løsning på denne krise er et svigt i forhold til det syriske folk” siger Jakob Kern, WFP-repræsentant og landechef i Syrien. "Den højeste prioritet må være at gøre en ende på denne konflikt. Historien vil holde os ansvarlige".

Mens der er et glimt af håb og mange historier om menneskelige modstandskraft, fortsætter kampene med uformindsket styrke på flere fronter: i det Østlige Ghouta i Rural Damaskus, i det sydlige gouvernerat Dara'a og mod nord i Idlib og Afrin. Civile betaler den største pris.

“Vi er mennesker. Vi er civile. Vi fortjener ikke dette. Mine børn er sultne og har ingen mad,” fortæller en beboer i det østlige Ghouta til FN’s Fødevareprogram under en sjælden levering af nødhjælp i februar - sjældent fordi kampene sjældent ophører tilpas lang tid til at lade humanitære konvojer nå den belejrede enklave.

Siden konflikten startede er fødevarepriserne steget i en grad, så fødevarer er blevet utilgængelige for mange. Brød er nu otte gange dyrere sammenlignet med før krisen. I dag lever så mange som syv ud af ti syrere i ekstrem fattigdom. 

WFP tilslutter sig opfordringen om fred og henstiller til alle parter i konflikten om at tillade sikker, uhindret og ubetinget humanitær adgang i forbindelse med levering af mad og anden livreddende hjælp til dem, der så desperat har brug for det.

Nøgleord

Kontakter

Anne Poulsen, WFP/København, Mob. +45 4050 3993, Email: anne.poulsen@wfp.org
Marwa Awad, WFP/Damascus, Mob. +963 958 882 900, E-mail: marwa.awad@wfp.org
Dina El-Kassaby, WFP/Cairo, Tel. +2010 15218882, E-mail: dina.elkassaby@wfp.org
Abeer Etefa, WFP/Cairo, Tel. +2010 66634352, E-mail: abeer.etefa@wfp.org

Billeder

WFP/ Hussar Al Saleh
WFP/ Hussar Al Saleh
Download

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeWFP er verdens største humanitære organisation, der bekæmper sult på verdensplan, leverer fødevarehjælp under katastrofer og arbejder med lokalsamfund for at forbedre ernæring og opbygge modstandskraft. Hvert år hjælper WFP omkring 80 millioner mennesker i 80 lande.

Danmark er blandt WFP’s vigtigste donorer af kernebidrag. Kernebidrag giver WFP fleksibilitet og gør det muligt at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den. 

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

FLEKSIBLE BIDRAG GJORDE DET MULIGT FOR WFP AT NÅ FREM TIL VERDENS FORDREVNE OG FORSØMTE I 201815.1.2019 14:29:25 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) modtog knap DKK 2,9 milliarder (US$ 440 millioner) i fleksible bidrag i 2018, hvilket svarer til en ti procents stigning i forhold til 2017. Fleksible bidrag gør det muligt for WFP at anvende pengene hvor og hvornår behovet er størst og giver mulighed for at reagere hurtigt på akutte katastrofer samt opretholde livreddende assistance under forsømte og langvarige kriser. I Sahel betød den umiddelbare adgang til fleksible midler, at WFP kunne kick-starte indsatsen i forhold til den værste høstsæson i fire år, nå ud til over 3 millioner mennesker med fødevareassistance samt afværge en enorm fødevarekrise. Fleksible bidrag hjalp WFP til at opretholde assistance til næsten 900,000 Rohingya flygtninge i Bangladesh, at optrappe støtten til fordrevne i Columbia og at levere nødhjælp til landmænd ramt af alvorlig tørke i Madagascar. ”Det er ret simpelt: fleksible midler gør det muligt for os at reagere mere resolut og effektivt og dermed levere den ma

ERNÆRING OG KVINDERS SELVBESTEMMELSE – FUNDAMENTET FOR UDVIKLING I SRI LANKA26.11.2018 15:52:12 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – FN’s World Food Programme (WFP) og FN’s Befolkningsfond (UNFPA) i Sri Lanka indledte i dag et nyt fælles projekt for at forbedre kvinders ernæring og selvbestemmelse samt for at fremme ligestilling mellem kønnene i Sri Lanka. Projektet vil give adgang til vigtig information og ydelser relateret til seksuel og reproduktiv sundhed, ernæring og fødevaresikkerhed i løbet af det kommende år.

Danmark øger sit bidrag til Rohingya flygtninge og værtssamfund gennem WFP31.10.2018 07:05:00 CETPressemeddelelse

KØBENHAVN – Den danske minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs annoncerede i dag et bidrag på yderligere 30 millioner kroner til at dække de akutte fødevarebehov blandt Rohingya flygtninge og værtssamfund. Det skete efter et netop afsluttet besøg i flygtningelejrene i Kutupalong-Balukhali, Cox’ Bazar sammen med eksekutivdirektør for FN’s World Food Programme (WFP) David Beasley.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum