Aarhus TeaterAarhus Teater

Syngende Willy Wonka kommer til Danmark for første gang

Del

For første gang nogensinde kan et dansk teaterpublikum opleve Charlie & Chokoladefabrikken, når Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater i samarbejde præsenterer Roald Dahls politisk ukorrekte hyldest til fantasien i en musical til hele familien. Samtidig går eftersøgningen ind på Aarhus Teater: hvem skal spille Charlie?

Charlie & Chokoladefabrikken, Aarhus Teater. Artwork: Yellow1.dk
Charlie & Chokoladefabrikken, Aarhus Teater. Artwork: Yellow1.dk

En grumme god fortælling

Det er sukkersødt, grumt, komisk og dybt forstyrrende. Charlie & Chokoladefabrikken som musical har siden urpremieren i 2013 i London været en bragende succes. Nu bringer Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater i co-produktion den fantastiske fortælling for børn og voksne i alle aldre til Danmark.

Musicalen bygger på Roald Dahls børnebogsklassiker, hvor den fattige dreng Charlie Bucket sammen med en gruppe uopdragne, grådige og forkælede børn vinder en rundvisning på Willy Wonkas magiske slikparadis af en chokoladefabrik. Rundvisningen viser sig dog at være et uhyggeligt udskilningsløb i Wonkas jagt på at finde sin arvtager på fabrikken.

Hvem kender Charlie?

Musicalen har premiere på Aarhus Teater i foråret 2021, men allerede nu søger teatret med lys og lygte efter det skuespiltalent, der kan løfte den på en gang praktiske og kreativt krævende opgave som hovedrollen Charlie. Teatret leder efter to til tre sang- og skuespilstærke drenge i alderen 9-12.

Rollen som Charlie skal deles mellem flere, så der i spilleperioden vil være tale om op til fire forestillinger om ugen. Da Charlie skal spilles af et barn i skolealderen er det selvfølgelig et krav, at det komplekse puslespil med skolepligt, transport og øvetid kan gå op. De kommende Charlies skal i Aarhus spille sammen med blandt andre Simon Mathew, der har rollen som den excentriske Wonka.

Forestillingens nøglepersoner

Musikken til forestillingen er skabt af den Grammy-, Emmy- og Tony-belønnede komponist Marc Shaiman. Amerikanske Shaiman har tidligere skrevet musik til Broadway-versioner af Hairspray og Catch Me If You Can samt Hollywood-produktioner som Søvnløs i Seattle, A Few Good Men og senest Mary Poppins Returns, for hvilken han blev dobbelt Oscar-nomineret.

Bag musicalen på Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater står instruktør Rune David Grue (West Side Story og Se Dagens Lys på Aarhus Teater), scenograf Palle Steen Christensen (The Snow Queen på Den Kongelige Opera, Jesus Christ Superstar på Aarhus Teater), kostumedesigner Karin Gille (West Side Story på Aarhus Teater, senest Tristan og Isolde på Det Kongelige Teater), koreograf Miles Hoare (Matilda the Musical på Malmö Opera) kapelmester Henrik Svenning og musikalsk arrangør Søren Hansen (begge West Side Story på Aarhus Teater).

Frugtbart samarbejde

Samarbejdet mellem Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater blev skudt i gang med genopsætningen af Erasmus Montanus i sæson 2018/19, og nu tager de to teatre sammen næste skridt. Charlie & Chokoladefabrikken har premiere på Aarhus Teater d. 6. maj 2021 og på Østre Gasværk Teater d. 5. februar 2022.

Forestillingen viderefører for begge teatre en stolt musicaltradition. På Aarhus Teater har man de seneste sæsoner satset stort på The Rocky Horror Show (2019), West Side Story (2018) og Jesus Christ Superstar (2017), mens Østre Gasværk Teater har haft stor succes med musicals som Miss Saigon, Elsk mig i nat, Atlantis, West Side Story, Jordens Søjler og måske mest berømt Les Misérables.

Interesserede kan læse mere om audition på rollen som Charlie på Aarhus Teaters hjemmeside: www.aarhusteater.dk

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater, udtaler:
- Det har i mange år været vores drøm at opføre Charlie & Chokoladefabrikken, og nu er det lykkedes os at få Roald Dahls mesterværk til Danmark - for første gang nogensinde. Vi er samtidig rigtig glade for at præsentere den sammen med Østerbro Teater, som vi også samarbejdede med om genopsætningen af den tredobbelte reumertvinder, Erasmus Montanus. Charlie & Chokoladefabrikken er en fantasifuld fortælling med befriende højt til loftet. Jeg glæder mig til at lukke publikum ind i et slaraffenland af godter.

Emmet Feigenberg, direktør for Østerbro Teater, udtaler:
- Vi er meget stolte af vores samarbejde med Aarhus Teater, og det er en stor glæde, at vi skal være sammen om at præsentere denne spektakulære danmarkspremiere i hver vores del af landet. På Østre Gasværk Teater har vi en meget stærk musicaltradition, og vi glæder os til at præsentere denne nye store West End-musical i en original dansk produktion i februar 2022. 

FAKTA

  • Aarhus Teater og Østre Gasværk Teaters co-produktion af musicalen er første gang Charlie & Chokoladefabrikken sættes op i Danmark.

  • Charlie & Chokoladefabrikken som musical har siden urpremieren i London i 2013 spillet i USA, England, Australien, Italien og Norge.

  • Roald Dahls kærlighedserklæring til fantasien og de skæve eksistenser fra 1964 er tidligere filmatiseret hele to gange med henholdsvis Gene Wilder (1971, Mel Stuart) og Johnny Depp (2005, Tim Burton) i rollen som Willy Wonka.

  • Charlie & Chokoladefabrikken-musicalen bliver skabt efter David Greigs manuskript og Marc Shaimans musik. Musicalsangene er skrevet af Scott Wittmann og Marc Shaiman, mens Leslie Bricusse og Anthony Newley står bag sangene til spillefilmen.

Nøgleord

Kontakter

Østre Gasværk Teater:
Michael Feder // michael@have.dk // 2243 4942

Aarhus Teater:
Mathias Wissing // mathias.wissing@aarhusteater.dk // 2893 6922

Billeder

Charlie & Chokoladefabrikken, Aarhus Teater. Artwork: Yellow1.dk
Charlie & Chokoladefabrikken, Aarhus Teater. Artwork: Yellow1.dk
Download

Links

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

3.2 mio. til Aarhus Teaters Læringsafdeling14.9.2018 10:06:32 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus Teater styrker tilbuddene til østjyske børn og unge. Flere børn og unge i Aarhus og Østjylland får nu mulighed for at møde teatret på scenen, bag scenen og i klasseværelset. Ikke blot som et afbræk fra undervisningen, men som en del af den. Det er resultatet af en ny fondsdonation på 1.6 mio. kr. fra Spar Nord Fonden til Aarhus Teaters lærings-afdeling – Aarhus Teater Læring (ATL). Donationen vil både gå til videreførelse af forskningsprojektet Ej blot til lyst, der også støttes af Aarhus Kommune, og til udvikling af nye teaterpædagogiske tilbud til lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne. Dermed er ATL teaterpædagogiske tilbud sikret frem til og med 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum