Aalborg Kongres & Kultur Center

Symfoniorkester siger farvel til musikchefen og Jan Kvistborg tiltræder ny stilling i AKKC

Del

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har for nylig offentliggjort en helt ny strategi med lanceringen af bæredygtigt værtskab – Sustainable Hospitality. Til at etablere dette helt nye aktivitetsområde i samarbejde med en lang række aktører fra erhvervs-, uddannelses, turist- og kulturlivet sammen med AKKC og Aalborg Kommune, har Aalborg Symfoniorkesters musikchef besluttet at søge nye og meget anderledes udfordringer i sit arbejdsliv.

- Det var med stor, stor beklagelse, at jeg modtog og måtte acceptere Jan Kvistborgs opsigelse. Han har været og er en central figur i transformationen til at tænke nyt omkring vores orkester og vores placering i Musikkens Hus, siger Inge Nesgaard, formand for Aalborg Symfoniorkester.

Når det er sagt, understreger Inge Nesgaard, så forstår hun godt, at den nye stilling i Aalborg Kongres & Kultur Center har virket attraktiv for Jan Kvistborg.

- Jan er jo uddannet sociolog fra AAU efter en operakarriere, og runder de 50 år i sensommeren. Så begynder man jo at overveje sin fremtidige karriere og et eventuelt skifte. Han har trukket et stort læs for orkestret og samtidig formået at danne et stærkt netværk i Aalborg, som en innovativ og samarbejdende musikchef. Nogle af de samme egenskaber Jan, da han hørte om det nye initiativ i Aalborg, kunne sætte i spil og gøre brug af sammen med sin viden som sociolog, siger Inge Nesgaard.

Direktør i AKKC, Nicolaj Holm er meget glad over, både på Aalborgs og egne vegne, at han til august kan byde velkommen til Jan Kvistborg.

-  At der blev dette sammenfald mellem vores og byens nye strategi om bæredygtigt værtskab for de mange tusinde beslutningstagere, som AKKC har igennem hvert eneste år, og så nogle overvejelser hos Jan Kvistborg om et evt. karriereskifte, kunne i min optik ikke være heldigere for AKKC, siger Nicolaj Holm, der glæder sig til at sætte den snart tidligere musikchef i gang som ansvarlig for den nye strategi om Sustainable Hospitality, som blev offentliggjort i april.

Jan Kvistborg har i den senere tid været gennem sin organisation med en tættekam, for at trimme den til de nye tider, som det populære symfoniorkester allerede er begyndt at bevæge sig ind i.

- Jeg synes, jeg efterlader mig et supergodt orkester og en organisation, der er klar til de næste skridt, og vil glæde mig til at følge deres vej. Ikke som chef men som gæst og nordjyde. Året ud har jeg en aftale om at virke som konsulent ad hoc, når der måtte være det behov. Og så glæder jeg mig vanvittigt til at komme i gang med at udvikle hele det nye spændende felt med bæredygtige værtskaber, som AKKC søsætter for alvor fra august. Her vil jeg blive udfordret på mange af mine kompetencer, og det er altid godt at presse sig selv lidt mere. Og så kan jeg se mig selv i det værdisæt som AKKC har haft i mange år, og som Nicolaj Holm fastholder og udvikler stærkt med den bæredygtige profil, siger Jan Kvistborg.

Jan Kvistborg bliver i AKKC chef for Sustainable Hospitality og får flere af AKKC’s nuværende afdelinger, herunder sponsorafdelingen, kulturafdelingen og Front-end servicemedarbejdere i sin stabsfunktion.

Kontakter

Jan Kvistborg
tlf. 4420 2176 (efter kl. 19)

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4
9000 Aalborg

+45 99 35 55 55http://www.akkc.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Nordjysk erhvervsleder og Løvens Hule-investor modtager Forårsprisen 20205.3.2020 13:41:00 CETPressemeddelelse

På baggrund af sin store betydning for dansk iværksætteri har den 43-årige erhvervsleder Jacob Risgaard fra Frederikshavn, hvis egen succesfulde virksomhed Coolshop holder til i Nørresundby, i den grad bidraget til at fremme kendskabet til Nordjylland. Derfor kan Jacob Risgaard nu se frem til at modtage Forårsprisen 2020, som uddeles af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) i forbindelse med åbningen af dette års forårsmesse fredag 27. marts.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum