Sygeplejerskernes Hus: Markant løft til indeklimaet

Del

Beboerne i PKA’s historiske ejendom i København har fået nye vinduer og altandøre, der dæmmer op for støjen fra Tagensvej, en af Københavns meget trafikerede veje. Ved at søge støtte til projektet er huslejestigningen som følge af vedligeholdelsesprojektet sænket markant.

Over en periode på ni måneder er i alt 1.110 vinduer blevet skiftet i Sygeplejerskernes Hus’ 130 lejeboliger.

”Vi skal sikre tidssvarende boliger til vores medlemmer. Det gør vi både ved at bygge nye boliger men også ved at vedligeholde og modernisere vores eksisterende ejendomme, så de bevarer deres attraktion og værdi,” siger ejendomschef Nikolaj Stampe, PKA.

Vedligehold til 15,5 mio. kr.

Udskiftningen af de oprindelige vinduer har været del af ejendommens plan for fremtidigt vedligehold, og den samlede byggeudgift runder 15,5 mio. kr. Midler fra bl.a. Københavns Kommunes Støjpulje og Boligstyrelsens pulje ’Energirenovering og klimatilpasning af privat udlejningsbyggeri’ er kommet projektet til gode. 

”Vi har opnået en række tilskud og støttemidler, der dækker næsten 25 % af omkostningerne til den store vinduesudskiftning. Det kommer lejerne til gode, som har fået den godkendte huslejestigning markant reduceret,” siger Lars Lindegaard Olsen, senior projektleder i DEAS, der har projekteret og gennemført byggesagen som bygherrerådgiver for PKA.

Farvel til vejstøj

Den smukke ejendom nær Fælledparken blev indviet i 1932 for at sikre gode boliger til pensionerede sygeplejersker. Den er klassificeret som bevaringsværdig i klasse to, så rammerne for renoveringen har ligget fast. De nye vinduer, helt ned til hængsler og nøglebeslag, matcher ejendommens eksisterende udtryk.

Selvom vinduerne til forveksling ligner de oprindelige, rummer de markante fordele. Med energimærke A bidrager vinduerne til at sænke ejendommens energiforbrug, og så er de stærkt lydreducerende – til glæde for beboerne, der bor tæt på den trafikerede Tagensvej.

”Beboerne har generelt været meget positivt overraskede over den ro, de har fået inden døre. Vinduerne har en stor lydisolerende effekt. Så her er tale om et projekt, der både løfter lejernes komfort i dagligdagen og ejendommens værdi,” siger Lars Lindegaard Olsen.

Vinduerne er leveret af producenten Frovin. Renoveringen er del af et større vedligeholdelsesprojekt for ejendommen, der frem til 1. oktober 2019 også får istandsat tag og kviste.

For mere information
Ejendomschef Nikolaj Stampe, PKA, telefon 39 45 45 58
Senior projektleder Lars Lindegaard Olsen, DEAS, mobil 20 29 22 05

Kort om PKA
PKA administrerer pensioner for fire pensionskasser primært inden for social- og sundhedsområdet med godt 320.000 medlemmer og en formue på 300 mia. kr. PKA har investeret ca. 23 mia. kr. i danske ejendomme og ca. 3 mia. kr. i udenlandske ejendomme. Ambitionen er at øge investeringer i ejendomme til 30 mia. kr. frem mod 2020.

Kort om DEAS-koncernen
DEAS-koncernen (DEAS Holding A/S) rummer de to datterselskaber DEAS A/S og DEAS Asset Management A/S, der tilsammen leverer alle ydelser inden for ejendomsforvaltning. Koncernen er specialiseret i ejendomsadministration og asset management. Derudover tilbydes udlejning, drift og vedligehold, bygherrerådgivning, Facility Services og offentlig-privat partnerskab (OPP). Koncernens over 900 medarbejdere betjener kunder og lejere fra kontorer i København, Aalborg samt Aarhus. Den samlede portefølje under administration er ca. 2.300 ejendomme, og i alt 77.000 lejere – virksomheder og familier – serviceres hver dag. DEAS Holding A/S ejes af Montagu Private Equity.

Billeder

Information om DEAS

DEAS
DEAS
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

+45 70 30 20 20https://deas.dk

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

Nu udlejes de sidste rækkehuse i det naturskønne Stenbækhave tæt på Aarhus3.9.2019 08:10:32 CESTPressemeddelelse

Stenbækhave Ejendomme ApS har netop opført 33 rækkehuse i det eksklusive Hans Broges Bakker i Brabrand – en forstad til Aarhus. Boligerne er klar til indflytning, og udlejningen er i fuld gang. Der er nu kun 16 ledige rækkehuse tilbage. ”En bolig i Stenbækhave er en tryg og god base med enestående natur og mange aktivitetsmuligheder for familier i alle aldre. Vi ønsker med disse rammer at udvikle et helt unikt boligområde, som ikke findes andre steder, hvor der skabes masser af liv blandt familierne, der får glæde af at bo i et lille lokalsamfund, mens de er tæt på byens mange muligheder,” siger Jan og Mads Nygaard, der har erhvervet sig ejendommene i Stenbækhave. De to brødre har investeret i en del rækkehuse i både Aarhus og Aalborg, hvor høj kvalitet, ordentlighed og bedste beliggenhed er omdrejningspunkt for ejendommene. ”Når vi investerer, overvejer vi altid, om vi selv gerne ville bo der, og her topper Stenbækhave listen,” afslutter Jan og Mads Nygaard. Omgivet af naturen og samt

Rejsegilde på Frederiks Brygge: Hjertet i ny bydel står snart klar16.5.2019 08:46:34 CESTPressemeddelelse

16. maj 2019 er en milepæl for et af de største byggeprojekter i København. Rejsegildet for de sidste to projekter Pladehallen og Støbehuset i sidste etape i byggeriet af i alt ca. 1.300 boliger på Frederiks Brygge markerer, at de sidste lejligheder snart står klar, og at bydelens samlingspunkt – den sydvendte plads mod havnebassinet kan tages i brug af bebyggelsens beboere. Her er en marina på størrelse med Langelinie og Hellerup havn, samt en central plads på størrelse med Kultorvet. ”Vi er glade for at komme i mål med byggeriet. Den første bygning med ungdomsboliger og børnehave blev indviet i 2013, og vi har gradvist tilført området nye boliger og attraktioner, så bydelen nu fremstår venlig og levende. Det er positivt for København, for de mange med deres daglige gang i området og for Vellivs pensionskunder, som opnår et fornuftigt afkast på investeringen” fortæller Søren Tang Kristensen, ejendomsdirektør i Velliv, som fortsætter: ”Det er et stort projekt, vi har udviklet, hvor vi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum