Sygeplejerskernes Hus: Markant løft til indeklimaet

Del

Beboerne i PKA’s historiske ejendom i København har fået nye vinduer og altandøre, der dæmmer op for støjen fra Tagensvej, en af Københavns meget trafikerede veje. Ved at søge støtte til projektet er huslejestigningen som følge af vedligeholdelsesprojektet sænket markant.

Over en periode på ni måneder er i alt 1.110 vinduer blevet skiftet i Sygeplejerskernes Hus’ 130 lejeboliger.

”Vi skal sikre tidssvarende boliger til vores medlemmer. Det gør vi både ved at bygge nye boliger men også ved at vedligeholde og modernisere vores eksisterende ejendomme, så de bevarer deres attraktion og værdi,” siger ejendomschef Nikolaj Stampe, PKA.

Vedligehold til 15,5 mio. kr.

Udskiftningen af de oprindelige vinduer har været del af ejendommens plan for fremtidigt vedligehold, og den samlede byggeudgift runder 15,5 mio. kr. Midler fra bl.a. Københavns Kommunes Støjpulje og Boligstyrelsens pulje ’Energirenovering og klimatilpasning af privat udlejningsbyggeri’ er kommet projektet til gode. 

”Vi har opnået en række tilskud og støttemidler, der dækker næsten 25 % af omkostningerne til den store vinduesudskiftning. Det kommer lejerne til gode, som har fået den godkendte huslejestigning markant reduceret,” siger Lars Lindegaard Olsen, senior projektleder i DEAS, der har projekteret og gennemført byggesagen som bygherrerådgiver for PKA.

Farvel til vejstøj

Den smukke ejendom nær Fælledparken blev indviet i 1932 for at sikre gode boliger til pensionerede sygeplejersker. Den er klassificeret som bevaringsværdig i klasse to, så rammerne for renoveringen har ligget fast. De nye vinduer, helt ned til hængsler og nøglebeslag, matcher ejendommens eksisterende udtryk.

Selvom vinduerne til forveksling ligner de oprindelige, rummer de markante fordele. Med energimærke A bidrager vinduerne til at sænke ejendommens energiforbrug, og så er de stærkt lydreducerende – til glæde for beboerne, der bor tæt på den trafikerede Tagensvej.

”Beboerne har generelt været meget positivt overraskede over den ro, de har fået inden døre. Vinduerne har en stor lydisolerende effekt. Så her er tale om et projekt, der både løfter lejernes komfort i dagligdagen og ejendommens værdi,” siger Lars Lindegaard Olsen.

Vinduerne er leveret af producenten Frovin. Renoveringen er del af et større vedligeholdelsesprojekt for ejendommen, der frem til 1. oktober 2019 også får istandsat tag og kviste.

For mere information
Ejendomschef Nikolaj Stampe, PKA, telefon 39 45 45 58
Senior projektleder Lars Lindegaard Olsen, DEAS, mobil 20 29 22 05

Kort om PKA
PKA administrerer pensioner for fire pensionskasser primært inden for social- og sundhedsområdet med godt 320.000 medlemmer og en formue på 300 mia. kr. PKA har investeret ca. 23 mia. kr. i danske ejendomme og ca. 3 mia. kr. i udenlandske ejendomme. Ambitionen er at øge investeringer i ejendomme til 30 mia. kr. frem mod 2020.

Kort om DEAS-koncernen
DEAS-koncernen (DEAS Holding A/S) rummer de to datterselskaber DEAS A/S og DEAS Asset Management A/S, der tilsammen leverer alle ydelser inden for ejendomsforvaltning. Koncernen er specialiseret i ejendomsadministration og asset management. Derudover tilbydes udlejning, drift og vedligehold, bygherrerådgivning, Facility Services og offentlig-privat partnerskab (OPP). Koncernens over 900 medarbejdere betjener kunder og lejere fra kontorer i København, Aalborg samt Aarhus. Den samlede portefølje under administration er ca. 2.300 ejendomme, og i alt 77.000 lejere – virksomheder og familier – serviceres hver dag. DEAS Holding A/S ejes af Montagu Private Equity.

Billeder

Information om DEAS

DEAS
DEAS
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

+45 70 30 20 20https://deas.dk

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

Arenahaven i Ørestad tilbyder bæredygtige boliger7.2.2020 07:48:53 CETPressemeddelelse

Udlejningen af boligkomplekset Arenahaven i Ørestad er nu i gang. ATP Ejendomme står bag ejendommen, der rummer 153 nye lejeboliger til familier, par og singler. Markedet for boliger i København er fortsat i vækst, og fokus for lejerne ligger på en god hverdag med udgangspunkt i en bolig tæt på det hele – og gerne med bæredygtige elementer og gennemtænkte løsninger inden for genanvendelse, indeklima og grønne omgivelser. Arenahaven i Ørestad er et eksempel på en boligejendom, der rummer lejligheder af mange forskellige størrelser til mange forskellige behov. Og samtidig er der tænkt grønne elementer ind i byggeriet. Arenahaven er første boligejendom fra ATP Ejendommes side og markerer samtidig indledningen på et samarbejde med DEAS, der forestår udlejningen. ”Vi glæder os til at bistå ATP Ejendomme med bl.a. udlejning og administration samt servicering af de kommende beboere. Arenahaven er et spændende projekt med fokus på beboernes komfort og bæredygtighed i et attraktivt område. Øres

DEAS vinder administration af to nye shoppingcentre9.1.2020 08:00:10 CETPressemeddelelse

Agat Ejendomme og CapMan Real Estate har netop indgået samarbejdsaftale med ejendomsforvaltningsselskabet DEAS. Ejendomsselskabet Agat Ejendomme (det tidl. TK Development) og investeringsselskabet CapMan Real Estate har valgt DEAS som fremtidig administrator af BROEN Shopping, som de to selskaber ejer i et partnerskab, samt Sillebroen Shopping, som Agat Ejendomme ejer selvstændigt. BROEN Shopping i Esbjerg er Vestkystens største shoppingcenter med 60 butikker, herunder bl.a. Kvickly, H&M og en række øvrige fashion butikker, samt leisure-elementet forankret gennem SATS, Nordisk Film Biografer og et udvalg af caféer og restauranter. Centret på ca. 32.800 m² er forsynet med 700 p-pladser og ligger ved Esbjerg Station. Centret åbnede i april 2017 og er tilnærmelsesvist fuldt udlejet. Sillebroen Shopping i Frederikssund er det største center i Nordsjælland med 60 butikker. Det er også forankret af Kvickly, H&M og en række fashion butikker, og leisure-elementet består også her af SATS, Nordi

Markant ejendomsudvikler vælger DEAS som samarbejdspartner17.12.2019 13:20:40 CETPressemeddelelse

Ejendomsudvikleren TETRIS A/S har indgået samarbejdsaftale med DEAS om udlejning, administration og drift af TETRIS’ nyudviklede koncept for seniorboligfællesskaber. Ambitionen er at skabe omkring 5.000 nye lejeboliger inden for de næste 10 år. Samarbejdet skydes i gang med Ibihaven, der ligger i Slagelse, og som er det første byggeri i en serie af seniorvenlige boligfællesskaber, der går under det fælles navn Agorahaverne. TETRIS vil med konceptet sætte særligt fokus på fællesskab og livskvalitet for ejendommens beboere. DEAS åbner for opskrivningen til de 76 lejeboliger i Ibihaven i Slagelse med et første åbent hus den 19. januar 2020. TETRIS A/S er etableret i 2008 og står bag en lang række projekter, der hviler på et solidt fundament af analyse og samarbejde med fx antropologer. Blandt boligprojekterne er Frikvarteret i Nordhavn, Radiorækkerne i Ørestad Nord, Skovkvarteret i Ørestad Syd og Skiferrækkerne på Amager. ”Det er vigtigt for os, at vores beboere trives og føler sig trygge

Black Friday sætter ny besøgsrekord i danske shoppingcentre2.12.2019 13:04:23 CETPressemeddelelse

Black weekend, Black week og sågar Black November. Black Friday har i den grad udviklet sig siden introduktionen på det danske marked, og der er ingen tegn på afmatning i kundernes interesse for den store udsalgsdag. Årets Black Friday den 29. november satte igen ny rekord i det samlede besøgstal i de 17 shoppingcentre, som DEAS administrerer og driver på vegne af Danske Shoppingcentre, der er et partnerselskab mellem ATP Ejendomme A/S og Danica Pension og markedsførende som investor i Danmark inden for shoppingcentre. Flere besøgende til shoppingcentrene Antallet af besøgende steg i år med 3% i forhold til Black Friday i 2018, og det forventes, at Black Friday igen ender på en klar 1. plads over shoppingcentrenes største besøgsdage i 2019. Den store besøgsvækst på Black Friday 2019 ses jævnt over de 17 centre i porteføljen, både i øst og vest og i store såvel som mellemstore og små centre. ”Black Friday er en særdeles vigtig omsætningsdag i detailhandlen, som vi har stort fokus på at

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum