3F

Syge skal have bedre behandling på jobcentrene

Del

3F foreslår, at kommunerne skal forpligtes til at udrede ydelsesmodtagerne hurtigst muligt og senest efter 12 måneder.

”De meget lange forløb er spild af penge og menneskeliv, og de gør i forvejen syge mennesker mere syge. Det er bestemt ikke godt nok. ”


3F’s næstformand Tina Christensen er særdeles skarp i mælet over for jobcentrene, der har ansvaret for at bringe sygemeldte danskere tilbage på arbejdsmarkedet.


En ny rapport fra Psykiatrifonden og SIND viser, at 70 procent af de sygemeldte oplever, at deres kontakt med jobcenteret belaster deres livskvalitet. Næsten lige så mange - 6 ud af 10 –føler ydmygelse eller manglende værdighed i forbindelse med deres sagsforløb på jobcenteret. Knap hver fjerde har ligefrem gået med selvmordstanker efter deres kontakt med jobcenteret.

”Syge har krav på værdighed og respekt. Der sker det stik modsatte i dag, og det må og skal laves om,” siger Tina Christensen.

”Undersøgelsen bekræfter, at der er behov for en udredningsgaranti. 3F foreslår, at kommunerne skal forpligtes til at udrede ydelsesmodtagerne hurtigst muligt og senest efter 12 måneder med henblik på, at der træffes afgørelse om en relevant ydelse og indsats. Det er også afgørende at borgeren sikres en lovfastsat klageadgang,” siger Tina Christensen.

Allerede i februar fastslog beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, at kommunerne skal sikre ledige en værdig sagsbehandling i jobcenteret. I dag indleder han forhandlinger med Folketingets partier om en revision af førtidspensionsreformen fra 2013.

Det er på høje tid, at der sker noget, mener Tina Christensen.

”Jeg venter stadig på svar på, hvordan man konkret sikrer værdig sagsbehandling. Det kræver, at borgerne sikres bedre rettigheder og ændring af reglerne fra centralt hold. Nu er der gennemført tilstrækkeligt med undersøgelser. Det, vi mangler nu, er handling.”

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum